0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kiderült, ki megy a sanghaji versenyre

A MEGFOSZ szakmai rendezvényén pályázati forrásokról, lízing lehetőségekről szóló előadások mellett díjátadásra is sor került. Azt is elárulták: ki képviseli hazánkat jövőre egy rangos világversenyen.

Szerdán tartotta Gödöllőn a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége a szakmai díjainak ünnepélyes átadását és a WorldSkills verseny előválogatójának eredményhirdetését. A MEGFOSZ elnöke, Harsányi Zsolt köszöntőjében ismertette a munkájukat, valamint többek között arról beszélt, hogy milyen kilátásaik vannak a jövőben a mezőgazdasági gépforgalmazóknak. Az Agrárminisztérium helyettes államtitkára, Viski József a kiírt ágazati pályázati lehetőségekről beszélt. Az elmúlt egy évben felértékelődött a mezőgazdaság, a városi ember számára is világossá vált, hogy mekkora teljesítmény van mögötte.

A következő hét évben 4.262 milliárd forintot fordíthatnak a magyar vidék, mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére, ebből 2021-22-ben 1570 milliárd új forrás jut, vetítette előre.

A Hungexpo Zrt. kereskedelmi igazgatója, Szilvási Krisztina arról beszélt, hogy a területükön fejlesztés zajlik, a programmal nagyon jól állnak. Jövőre „hibrid” AGROmashEXPO-t szerveznek, azaz hagyományosan és virtuálisan is megrendezik az eseményt. A megújult helyszíneken kap majd teret az Agrárgépshow is. „Menekülőútvonalat” alakítanak ki, hogy a látogatók és a kiállítók elkerülhessék a forgalmi dugókkal terhelt szakaszokat, de tárgyalásokra, partnertalálkozók rendezésére alkalmas, bérelhető helyeket is kialakítanak. Az előadások sorát az MKB szakembereinek ismertetése zárta, szó volt a bank és a MEGFOSZ együttműködéséről, a pályázatokról, a lízing termékekkel finanszírozható és nem finanszírozható eszközökről is.

 

A rendezvény ünnepélyes díjátadásokkal zárult. A 2019–es évben Életpályamű díjban részesült Nagy Miklós (Szegána Kft.), a 2020–as évben az Életpályamű díjat Starcz Tamás (Starcz Kft.) vehette át.

A 2019-es Fiatalok a szakmáért díjat Rádi Roland (Agrolánc Kft.), a 2020–as díjat pedig Karagity István (Axiál Kft.) vehette át.

A 2019. év legaktívabb MEGFOSZ tagja elismerést Witzl Tamás (Multiva Magyarország Kft.), a 2020. Legaktívabb MEGFOSZ tagja díjat pedig Szalai László (Szal–Agro Kft.) vehette át.

Bejelentették azt is, hogy ki nyerte meg a WorldSkills-Shanghai 2022 Nehézgép-szerelő versenyszám szakmai versenyt, és ezzel ki jutott ki a  jövő évi sanghaji döntőre: a Soponyán élő Hambalgó Ferenc, aki technikusként Székesfehérváron dolgozik az Axiál Kft.-nél.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu