0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Különleges sárgadinnye

A BASF új dimenziót nyitott legújabb sárgadinnyefajtájával, amelyet Sunup néven hoztak forgalomba. Az aranysárga héj, valamint a narancssárga, szilárd, lédús, édes gyümölcshús teszi különlegessé ezt a fajtát. Megjelenése a kan­talup dinnyére emlékeztet, azonban attól megkülönbözteti a héj hálózott, parás felülete.

Enrique Ballester, a BASF egyik vezetője szerint ez a sárgadinnye a héj színe miatt vonzóbb lesz a fogyasztók körében, az érettségi „indikátornak” köszönhetően pedig sosem fog csalódást okozni, így a vásárlók garantáltan újból visznek majd haza a termékből. Amikor ugyanis a dinnye eléri az optimális érettséget, a héj színe zöldről aranysárgára változik.

A Sunup a szedés utáni kiváló tulajdonságaival is kitűnik a többi fajta közül.

Hosszabb ideig friss marad, ezért tovább tartható minőségromlás nélkül a szupermarketek polcain, ami az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemben is nagy segítség. A forradalmian új koncepció részeként a BASF kifejlesztette azokat a típusokat, amelyeket Szenegálban, Marokkóban, Spanyolországban, Brazíliában és Hondurasban fognak termeszteni, ez lehetővé teszi a dinnye egész éves elérhetőségét.

Ballester azt is kiemelte, hogy a Sunup tökéletesen illeszkedik az észak-európai és a skandináv piac kínálatához.

Szerinte ezekben az országokban a nagykereskedők és zöldség-gyümölcs árusok aligha tudják majd megállni, hogy az elsők között felvegyék kínálatukba a Sunup dinnyét.

Forrás: Kertészet és Szőlészet