0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Rosé és Pezsgő Liget a Városligetben!

A rozé a legszebb szín! Lehetne ez is a mottója az idén 10 éves, Budapest kedvenc nyárköszöntő rendezvényének, a Rosalia Fesztiválnak.

„2012-ben indultunk, az évek teltek, az utolsó két számjegy hamar helyet cserélt, és most itt vagyunk, 2021-ben, rácsodálkozva a szinte kiskamasz, szeretett rendezvényünkre, melyet szívvel-lélekkel nevelgetünk egy évtizede”- nyilatkozta Zilai Zoltán a rendezvény szervezője.

A tíz év alatt sok minden történt: a kezdeti ezer fős közönség harmincezer fősre duzzadt; kinőtték a Gesztenyéskertet, ám megvetették lábunkat a megújuló Városligetben; a kiállítók és a programok száma pedig megsokszorozódott.

A történet viszont itt még messze nem ér véget, hiszen idén szakmai főtámogatóként üdvözölhetjük a SPAR Magyarországot, a fesztiválnak saját, országosan elérhető roséja lesz, és még akad születésnapi meglepetés a tarsolyukban. Szívet melengető nosztalgiával tekintünk a múltra, imádjuk a jelent, és annyira rózsaszínben látjuk a jövőt, amennyire csak lehet: július 2-án péntektől indul a Rosalia Fesztivál.

Az ország számos borrégiójából érkező borászok legfrissebb rosé boraikkal készülnek, de természetesen a habzóborok és pezsgők szerelmesei is megtalálják majd idei kedvenceiket. Külön öröm, hogy az idei, 22. VinAgora Nemzetközi Borverseny legjobb roséja és legjobb gyöngyözőbora is kóstolható lesz a rendezvényen, előbbi a Szentpéteri Borpince, utóbbi a Gál Szőlőbirtok és Pincészet standjánál. A teljesség kedvéért pedig számtalan fehér- és vörösbor is kóstolható lesz.

A 10. születésnaphoz új arculat, és az arculathoz passzoló új pohárgrafikák dukálnak.

A fantasztikus fotók Lampert Benedek, másnéven Lampi (FigsFanPhotos) keze munkáját dicsérik, aki a képein keresztül kelt életre különböző játékfigurákat. Bár boros- és pezsgősdugókkal még sosem foglalkozott, ő maga „építette” meg a kis figurákat a kezüktől kezdve a mini napszemüvegekig. Végül négy fénykép készült, melyek kivétel nélkül árasztják magukból a Rosalia hangulatot és életérzést. Ezekből a képekből szerezte Juhász Attila hobbigrafikus az ihletét az idei pohárgrafikákhoz: elkészült a baráti társaságok kedvéért a F∙R∙I∙E∙N∙D∙S felirat kis parafadugó figurákkal, a MEGADOM A MÓDJÁT! annak, akinek már elege van a korlátozások miatti tréningnadrág-számítógép kombinációból, és az #ÉNIDŐ azok számára, akik kikapcsolódni érkeznek a fesztiválra; és természetesen idén sem maradhat el a páros pohár a romantikus együttlétekhez.

Idén is sor kerül a Liget Bora választásra a Rosalián.

Harminc kiváló rosé verseng a kitüntető címért – van köztük csendes és buborékos is. Aki szeretne részt venni a szavazáson, nem kell mást tennie, mint a versenyben induló rosék közül a Rosalián minél többet megkóstolni, majd a 3 legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni. Aki szavazatát a helyszínen sétáló hostesseknek adja le, meglepetésben részesül!

A SPAR 30. és a Rosalia Fesztivál 10. születésnapjának méltó megünneplésére egy különleges rosé bort mutat be a SPAR Magyarország a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft-vel (Borkult) együttműködésben. A vállalat nyílt pályázati felhívást küldött több száz magyar borásznak, melyben a nyár legnagyobb rosé slágerét keresték. Borszakértők, fesztivállátogatók és SPAR vásárlók, valamint a SPAR és a Borkult kollégái választották ki több mint 50 pályázat közül a díjnyertes tételt.

A győztes, vagyis a Rosalia rosé, a móri Paulus Molnár Borház kiváló bora lett.

A Merlot és Pinot noir házasításával készült üdítő, zamatos, fiatalos és nyárias rosét a rendezvényen a SPAR standján kóstolható meg, június 24-től pedig országosan elérhető, kizárólag a SPAR és INTERSPAR áruházak polcain.

 

Forrás: borkult