0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Aktív magyar részvétel az agrárkutatás uniós fórumain

Az európai országok agrárminisztériumainak részvételével működő Agrárkutatás Állandó Bizottsága (Standing Committee of Agricultural Research, SCAR) a jövő formálására irányuló új szakpolitikai elképzelések elismert egyeztető és kezdeményező fóruma.

A SCAR 2021. június 30-án tartott plenáris ülésén döntés született többek között a SCAR-AKIS munkacsoport mandátumának egy éves meghosszabbításáról. Ez a munkacsoport a mezőgazdasági ágazatban a tudásátadás fejlesztésének kérdéseivel foglalkozik, melynek munkájában társelnökként Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára meghatározó szerepet tölt be.

A plenáris ülés napirendjén szerepelt az élelmiszerrendszerek fenntarthatóságának erősítése is,

melynek keretében a helyettes államtitkár jó gyakorlatként bemutatta a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal élelmiszerpazarlás elleni kezdeményezését, a „Maradék nélkül” című programot. Az Agrárminisztérium határozott szándéka, hogy a SCAR tevékenységén keresztül minél aktívabb hatást gyakoroljon azokra az uniós döntés-előkészítési folyamatokra, amelyek az ágazatot érintő jövőbeli kihívások közös megválaszolására irányulnak.

Forrás: Agrárminisztérium