0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A világ legjobb 50 bora között az egri St Andrea Borászat bikavére

A világ legjobb ötven bora közé választották a legnagyobb és legrangosabb nemzetközi borversenyen, a Decanter World Wine Awards 2021-en az egri St Andrea Borászat Nagy-Eged Egri Bikavér GS 2017-es borát, amely a nemzetközi szakmai zsűri értékelésén 97 pontot kapott.

A borversenyen a bronz, az ezüst, az arany és a platina minősítés mellett, az idei 18 000 bírálatra küldött mintából választották ki azt az ötven bort, amelyet a világ legjobbjainak ítéltek, ezek közé került be ez az Egri Bikavér.

Ez a Best in show kategória, és ezt a minősítést viselheti a kiválasztott ötven bor szerte a világon.

– Elképesztő ez az eredmény! Még talán fel sem fogtuk mennyire! Hihetetlen, hogy egy egri bikavér ott van a világ 50 legjobb bora között! Rendkívül hálásak vagyunk! Reméljük, hogy ezzel Eger újra felkerült a világ bortérképére, 

mondta ifj. Lőrincz György, a St Andrea Borászat ifjú szőlész-borásza. Hozzátette: az értékeléskor elhangzott, hogy a bikavér visszatért, amit nagyon fontosnak tartanak az egész borvidék szempontjából.

A nyertes bikavér egy izgalmas, a termőhelyet kifejező, érett ízekkel rendelkező, házasítással készült vörös bor. A Nagy- Eged-hegy meszes talaja, az alacsony hozam – amely 1 kg alatti tőketerhelést jelent – és a borászatra jellemző szakmai maximalizmus megmutatta, hogyan lehet a termőhelyet hűen visszaadó bort készíteni.

A dűlőszelektált bikavérüknek ez az első évjárata, Ifj. Lőrincz György szerint a következő, a 2018-as évjáratból még izgalmasabb bor születik, ami azt mutatja meg, milyen erővel bír egy termőhely, ami további szép sikereket hozhat az egész borvidéknek.

A Decanter World Wine Awards 2021 borversenyen több magyar bort is éremmel jutalmaztak. Az eredmények a verseny honlpján tekinthető meg.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu