Back to top

Augusztusban rendezik meg 25. Egri Bikavér Ünnepet

Az idén rendhagyó módon, nem júliusban, hanem augusztus 26. és 28. között rendezik meg az Egri Bikavér Ünnepet. A 25. jubileumi borünnep ugyan kicsit rövidebb lesz a szokásosnál, viszont szinte minden programot megrendeznek , de a főszereplő természetesen az egri bikavér lesz.

A nyár elején még érvényben lévő korlátozó intézkedések miatt, az évek óta megszokott július eleji időpont helyett augusztus 26-án kezdődik a bor egri ünnepe az Érsekkertben.  A szervezők az iskolakezdet közelsége miatt kicsit rövidebbre fogják az ünneplést, három napba sűrítik be a programokat.

Régi és közkedvelt hagyománya az Egri Bikavér Ünnepnek, hogy a borokhoz Eger és a környék legjobb konyhái készítik az egyedi alkalomra komponált ételeket.

Egy bikavér, egy egri étel – igazi borgasztronómiai gála.

Sokszínű zenei kínálat, az Érsekkert hangulatos varázsa, önfeledt szórakozás várja a résztvevőket.

Az Egri Bikavér Színpadon idén egyelőre nem terveznek koncertek. A Zenepavilonnál található Egri Csillag Színpad viszont lazább helyszín, ahol egri dj-k, vendégeik és különböző formációk alternatív  zenéket játszanak a csillagos nyári estéken, ahol egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a vizualitásra és a kényelemre.

Nem marad el a traktorok és veterán járművek felvonulása, a magyar gyártású motorkerékpár, illetve veterán autó kiállítás sem. A kicsiknek gyermekfoglalkozások és az Érsekkertben található nagy és modern játszótér teheti emlékezetessé a hétvégét.

- Az Egri Bikavér Ünnep egy életérzés, amelyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni. Összegyűlünk, jó zene mellett egy kiváló környezetben kóstolgatjuk remek borainkat, egyszerűen csak jól érezzük magunkat, idén immár huszonötödik alkalommal,

mondta Tarsoly József,  Eger Város hegybírója, a rendezvény szervezője.  

A meghirdetett időpontig a programok még változhatnak, bővülhetnek, érdemes a rendezvény honlapján tájékozódni a részletekről.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Hagymafélék: szívünk és keringési rendszerünk támogatói

A hagymafélék tízezer éve megunhatatlanok, egész évben velünk vannak, és egészségügyi hatásaik miatt különösen hasznos a fogyasztásuk. Igaz nyáron kissé háttérbe szorulnak, de annál inkább jelentőségteljesek ősszel és télen.

A kvasztól a savanyított cseresznyéig. Mit esznek a lettek?

Lettekhez hasonlóan konyhájuk is kozmopolita, német, orosz és litván hatásokat ötvöz, ugyanakkor a rendkívüli egyszerűség és a takarékos alapanyag használat jellemzi. Kétszáz évvel korábbról nem találunk adatokat az önálló lett konyha létezéséről.

Átadták Az Év Digitális Faluja díjakat

Az innovációt, a közösségépítő energiát díjazzuk az Év Digitális Faluja díjjal. Azokat a kistelepüléseket, amelyek a legtöbbet tették egy jobb lakókörnyezet és erősebb közösség 21. századi megoldásokkal történő létrehozásáért - fogalmazott Feldman Zsolt „ Az Év Digitális Faluja” díjátadó ünnepségen.

Verseny mezőgazdasági gépekkel

Első alkalommal rendez mezőgazdasági vállalkozók számára - mezőgazdasági gépek használatával történő - közlekedési versenyt az Encsi rendőrkapitányság balesetmegelőzési bizottsága.

Mézsör házilag

Ősi italunk, melyet Árpád-kori adókötelezettségi listákban is megemlítenek. A mézsör főzéssel indul, utána előerjesztéssel majd nyomás alatti utóerjesztéssel folytatódik. Az eredmény egy igen kellemes ízű természetes, élő gombákat tartalmazó házi sör!

A nyáron sem csökkent a házhoz szállítási kedv

A rendelt ételt legszívesebben készpénzmentesen fizették a vásárlók, az online fizetések aránya minden hónapban meghaladta a 80 százalékot.

Húsminőségteszt - Aberdeen angus és murray grey

Kétféle húsmarhát, a világszerte népszerű aberdeen angust és a kevésbé ismert, de figyelemre méltó murray grey-t hasonlította össze a Brit Húsmarhafajta Tenyésztők Egyesülete és a Murray Grey Tenyésztő Egyesület egy tíz hónapig tartó közös kísérlet során. Az eredményt vakkóstolással egybekötött sajtóeseményen mutatták be július 13-án, Balatonfenyvesen.

Miért éppen Mór és az Ezerjó?

Éppen második napja tartott náluk a szüret, amikor beszélgetésbe kezdtünk Csetvei Krisztinával arról, hogyan is lett borász és pincetulajdonos, hogy miért éppen Mór és könnyű volt e barátságot kötni az Ezerjóval, szóba kerültek továbbá az organikus szőlőművelés előnyei és az amforában tárolt borok is.

Mit együnk lefekvés előtt, és melyik ételeket kerüljünk el?

Bizonyos ételek segíthetnek az elalvásban, ugyanakkor más ételek ébren is tarthatnak minket.

Vendégház a Börzsöny szívében

Aki igazán eldugott, vagy éppen izgalmas erdei tájat keres, a Börzsönyben mindkettőt megtalálja. Jó kiindulópont a bakancsos túrákhoz az Ipoly Erdő Zrt. Királyréti Erdészetének Tóvik vendégháza a Magas-Börzsöny kapujában. Az exkluzív kialakítású épületegyüttes a fővárosból alig egy órányi utazással elérhető, házias és vadételeket egyaránt kínáló, családias hangulatú, panzió jellegű szálláshely.