0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Eredeti coleslaw recept – amerikai kedvenc káposztasalátája

Az amerikai konyha egyik legegyszerűbb és legfinomabb káposztasaláta receptje. Az eredeti coleslaw recept mind a lila, mind pedig a fejeskáposzta kombinációját használja.

Hogyan készítsük el a földkerekség legjobb káposztasalátáját? Ez eredeti coleslaw recept tele van friss, élénk ízekkel. Próbálja ki szendvicsek feltétjeként, tálalja ízletes húsok mellé, de talán a legfinomabb a szintén amerikai, pulled pork szendvics mellé.

eredeti coleslaw recept

Milyen káposztát érdemes használni?

A Coleslaw készítésekor mind a lila, mind pedig a fejeskáposzta kombinációját érdemes használni. Ettől lesz igazán szép az étel. Ettől függetlenül nyugodtan használhat csak szimplán fejeskáposztát is.

Hogyan vágjuk a káposztát a káposztasalátához?

Bármilyen káposztát is választunk, az elkészítés módja általában ugyanaz.

Távolítsuk el a sérült külső leveleket, majd mossuk meg jól a zöldséget. A káposztát vágjuk negyedekre és távolítsuk el a torzsát.

A káposzta-negyedeket szeletelje fel julienne-re. Ugyanígy járjunk el a sárgarépával is. Ezt megteheti saját maga késsel, vagy akár összevághatja az erre a célra megfelelő mandolin zöldségreszelővel is.

A julienne vágás alapjait ebben a videóban nézheti meg:

Alternatívaként vásárolhat zacskós, előre felaprított káposztát vagy káposztasaláta-keveréket.

Öntet az eredeti coleslaw recept alapjén

A kedvenc káposztasaláta-öntetünk gyorsan elkészíthető és egyszerű hozzávalókat igényel. Krémes, ízletes és friss.

A majonéz az öntet alapja, ez az, ami krémesíti az öntetet.

Az almaecet friss és pikáns ízt ad az öntetnek. Másfajta ecettel is helyettesíthetjük, például vörösborecettel. A dijoni mustár extra ízt és egy kis fűszert ad salátánkhoz.

A só és a bors elengedhetetlen és összefogja az öntetben lévő ízeket.

Néhány Coleslaw recept ír cukrot is, ha úgy érzi, hogy a répa nem édesíti meg eléggé salátáját, akkor nyugodtan adhat hozzá egy kevés cukrot is.

Az öntet hozzáadása

Az öntet elkészülte után nincs más teendő, mint hogy össze kell keverni a friss zöldségekkel.

A káposztasaláta könnyen elkészíthető előre. A zöldségeket egy-két nappal korábban felapríthatjuk és visszazárható zacskóban a hűtőszekrényben tárolhatjuk.

Ami az öntetet illeti, keverje össze és hetekig tárolhatja lefedve a hűtőszekrényben. A káposztát, a sárgarépát és az öntetet előző este vagy a tálalás napján keverjük össze. Érdemes minél előbb elfogyasztani, ugyanis minél tovább áll a káposzta az öntetben, annál puhább lesz és kevésbé ropogós.

Fermentáljunk egyszerűen, otthon

A hangulatjavító káposzta

 

Forrás: inspiredtaste.net

Magazin ajánló: