0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A növényvédőszeres göngyölegek visszagyűjtéséért indul kampány

A Cseber Nonprofit Kft. közös kampányra hívja fel az agrárium szereplőit a „Három a magyar igazság” elnevezésű szemléletformáló program részeként. A kezdeményezés lényege a szakszerűen megtisztított növényvédőszeres műanyaggöngyölegek visszagyűjtése és újrahasznosítása, melyet a Nébih is messzemenően támogat.

A gyűjtőhelyre beérkező üres kannákat átvételkor ellenőrzik. Nagyon fontos, hogy a flakonok háromszori öblítésen essenek át és az öblítéshez használt vizet a permetlé elkészítéséhez használjuk fel. A szakszerű kiöblítéssel maximalizálhatjuk a permetlébe jutó hatóanyagok mennyiségét, ugyanakkor megfelelően tiszta alapanyagot biztosítunk a műanyagok újrahasznosításhoz.

A magyar gyűjtőszervezet 2003. évi alapítása óta tagja az Európai Növényvédelmi Szövetség Container Management munkacsoportjának, így első kézből értesülnek a legújabb kezdeményezésekről.

A 75 százalékos visszagyűjtés elérése (2025. évre) egy olyan célkitűzés, melynek eléréséhez mindenki szívesen csatlakozik, ugyanakkor a cél eléréséhez széles körű összefogásra van szükség.

A Cseber Nonprofit Kft. közös kampányra hívja fel az agrárium szereplőit a „Három a magyar igazság” elnevezésű szemléletformáló program részeként. A résztvevők együttes erővel biztatják a gazdálkodókat a gyűjtőhelyek felkeresésére és felhívják a figyelmet a szakszerű göngyölegkezelésre.

A „nyári gyűjtési időszak” kulcsfontosságú a visszagyűjtés sikeréhez. A Nébih arra kér mindenkit, vegyenek részt a gyűjtésben, vegyék fel a kapcsolatot egy közeli gyűjtőhellyel és tájékozódjanak a részletekről (https://cseber.hu/gyujtohelyek-atveteli-pontok/).

Forrás: Nébih