0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Híd az oktatás és a szakma között

Meggyőződésem, hogy nem lehet jó a felsőoktatás, ha nincs meg a kapcsolat az oktatás és a szakmai gyakorlat között; ehhez szeretnénk minél több fórumot teremteni, szeretném, ha magától értetődő lenne ez a kapcsolattartás – hangsúlyozta az erdőkért felelős államtitkár az Agrárminisztériumban, ahol a Soproni Egyetem frissen kitüntetett nyolc diplomás egyetemistájával találkozott.

Zambó Péter azt mondta, hogy a most végzett diákok hidat alkotnak az oktatás és a szakma között, hiszen a fiatalok még egyetemista fejjel gondolkoznak, de már megvannak a kapcsolataik a gyakorlatban. Felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy a diploma megszerzése után is folyamatosan keressék az egyetemüket, tegyék élővé a meglévő kapcsolataikat és gondoljanak az újabb továbbképzésre is, akár a doktori fokozat megszerzésére. Az erdőkért felelős államtitkár kitér arra is, hogy a fiatalok büszkék lehetnek a választott szakmájukra, hiszen a természeti erőforrások fenntartható kezelése a jövő útja.

„Az erdész munkájának a gyümölcse nemcsak a faanyag, a turistaház vagy éppen a trófea, hanem a nagybetűs, élő erdő”

– tette hozzá.

Zambó Péter felhívta a figyelmet arra is, hogy a fiataloknak komplexen kell gondolkozniuk, hiszen az ő generációjuk felelőssége, hogyan alakul az ország környezeti állapota.

Az eseményen részt vett Csányi Sándor, a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki azt mondta, hogy a Soproni Egyetem az ország egyik legpatinásabb felsőoktatási intézménye, egy „igazgyöngy”, ahol a közép- és hosszú távú fejlesztési stratégia részeként modern és nemzetközileg is versenyképes módon folytatódhat a fenntarthatóságot középpontba állító egyetemi képzés.

A diákok a kötetlen beszélgetésen elmondták észrevételeiket, tapasztalataikat, és kérdezhettek az őket érintő fontos témákról is.

A találkozón részt vett továbbá Kiss László, az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) elnöke és Elmer Tamás, az OEE főtitkára.

Forrás: AM Sajtóiroda