A technológiafejlesztési program 2019 végén indult,
amely során főként a sonka, a bacon és a hagyományos töltött termékek előállításához szükséges feldolgozó és csomagoló berendezéseket telepítettek a pápai gyárba. A fejlesztésnek különösen a prémium minőségű és kiszerelésű termékek előállításában van fontos szerepe.
Az összesen 2,024 milliárd forintos beruházási folyamat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) segítségével valósult meg, aminek keretében
747 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a vállalat. A beruházás ezen felül a Magyar Fejlesztési Banktól felvett 769 millió forintos kedvezményes hitelből és 508 millió forintos önerőből valósult meg.
A vállalat több mint száz éves fennállása alatt akkor tudott a legsikeresebb lenni, amikor erre a szaktudásra építve képes volt megelőzni a piacot a termékfejlesztésben és a legkorszerűbb technológiát alkalmazta – mondta a beruházás átadásán Szappanos Péter ügyvezető, aki szerint
A most lezárult fejlesztés fontos állomás ebben, és lehetővé teszi, hogy minőségi termékekkel használják ki a piaci lehetőségeket.

A sikerhez új szemléletre, bátor döntésekre, gyors technológiai és termékfejlesztésekre van szükség. A Pápai Hús ismét a hazai és külföldi élelmiszeripar leginnovatívabb szereplői közé akar kerülni, ahogyan azt száz évvel ezelőtt tette.
– mondta a cégvezető.
Az 1913-ban alapított pápai üzemben sertésvágás és -darabolás folyik, előhűtött és fagyasztott húst, füstölt és hőkezelt húskészítményeket, sonkát és szalonnát készítenek.
Sertéshús termékeikhez kizárólag hazai alapanyagot használnak, amelynek egy részét maguk nevelik saját állattartó telepeiken
– mondta el a Magyar Mezőgazdaságnak Dobos Kata marketingvezető.
A nagy hazai húsipari vállalatok közül
elsőként kezdett a cég vegán, húspótló termékeket gyártani 2020-ban.
A több mint 700 fős foglalkoztatotti létszám jelentősen emelkedett 2017 óta. A Pápai beszállító partnerei révén további 1800-2000 környékbelinek nyújt megélhetést.