0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Ők lettek a III. Érdi Vágta győztes lovasai

Július 18-án álltak rajthoz a térség lovasai a simonpusztai Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban. A település már harmadszorra rendez Elővágtát, de most először került sor arra, hogy itt rendezzék meg a Jótékonysági Sztárfutam első közös edzését, amely a hírességek döntőre való felkészülésének egyik állomását is jelentette.

Egyedülálló helyszínen versenyeztek a térség lovasai a III. Érdi Vágtán. Az eseményen a látogatókat Dolhai Attila zenés gálaműsora, dámalovas és díjugrató bemutató, valamint egésznapos gyermekprogramok (kézműves sátor, arcfestés és sétalovagoltatás) szórakoztatták.

A nagy érdeklődés övezte eseményt a kishuszárok versenye nyitotta meg.

A futamon Hajdu Fanni diadalmaskodott Nárcisz nevű lovával, az ő párosuk Orosházát fogja képviselni a budapesti Nemzeti Vágtán. A második Friebert Bernadett lett Csörög képviseletében, aki Mirza hátán indul majd a döntőben.

A Nemzeti Vágta érdi előfutamán a Balatonalmádit képviselő Mórocz Mercédesz és lova, Mázli bizonyult a legjobbnak. A dobogó második fokára Galaxy lovasa, Scwarzenbart Bálint állhatott, aki Decset képviselheti az októberi döntőn a Hősök terén. A harmadik helyen Kishegyes településről Cékus Árpád jeleskedett Uwaiss nevű lovával, így már ő is biztosan részt vesz Budapesten, a Nemzeti Vágtán. Negyedikként futott be a baji Eck Viktória Rainy Day hátán, aki szintén kvalifikálta magát a döntőbe.

Az érdi versenyen a Jótékonysági Sztárfutam edzésére is sor került.

A résztvevő művészek már az októberi budapesti döntőre tréningeztek a helyszínen, ahol a győztes híresség majd a Bottyán Equus Lómenhely Közhasznú Alapítványnak ajánlja fel nyereményének összegét. Az első helyen most Bács Péter, másodikként Sipos Imre, harmadikként Krajnik-Balogh Gábor, negyedikként pedig Nagy Ervin futott be a célba. A budapesti döntőn a nézők rajtuk kívül, még a híres család leszármazottjával, Széchenyi Krisztián táncművésszel is találkozhatnak majd.

Forrás: Nemzeti Vágta