Back to top

Hatalmas sikerrel zárult az AXIÁL jótékonysági futás

Hozzávetőleg 700-an vettek részt az AXIÁL Kft. 2021. július 18-án, vasárnap délelőtt megrendezett jótékonysági futásán – hangzott el az esti adományátadó gálán számos látogató jelenlétében a bajai Petőfi-szigeten.

A koronavírus-járvány miatt az egészségügyben dolgozók fokozott erőkkel álltak helyt az elmúlt időszakban, így amikor az AXIÁL Kft. eldöntötte,

30 éves születésnapja alkalmából egy jó ügyet támogat, nem is volt kérdés, hogy a cég városában működő bajai Szent Rókus Kórházat fogja segíteni.

Mintegy 700-an vettek részt az AXIÁL Kft. jótékonysági futásán
Fotó: Kürti Ivett
A rendezvényt megelőző szervezés során kiderült, hogy sokak gondolkodnak hasonlóan és többen, különböző formában, mértékben csatlakoztak a kezdeményezéshez, akik számára az AXIÁL Kft. ezúton is szeretne köszönetet mondani. Az Uppers Bars, az SFI Nutrition, a Foody, a D-R Közműépítő Kft., a BácsSport, a Baja Marketing Kft., a Bajai Rendőrkapitányság, valamint Baja Járás polgárőrei, a bajai katasztrófavédelmi kirendeltség és Baja város nélkül nem valósulhatott volna meg ilyen színvonalasan ez a rendezvény. A bemelegítést Gaál Andrea aerobikedző segítségével végezték az indulók, aki jókedvével, energiájával motiválta a tömeget. Borbély Miklós és a Mogyi SE, valamint az AXIÁL Kft. számos önkéntese gondoskodott az esemény zavartalan lebonyolításáról. Az AXIÁL Kft. köszöni mindannyiuk segítségét!
A nevezésekből és adományokból befolyt másfél millió forintot megduplázta az AXIÁL Kft. Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi magánszemélyként további kétmillió forinttal támogatta a jó célt
Fotó: Kürti Ivett

Miután a Szentháromság téren befejeződött a futás, a Petőfi-szigeten, a rendezvénytéren kezdett felélénkülni az élet, ahol zene DJ-vel, gépkiállítás, gyereksarok, gasztrofalu, streetfood, kézműves sör és különböző borvidékek finom borai, valamint egészségsátor várta a látogatókat.

Az adományátadó gála hivatalosan 17.30-kor vette kezdetét, a Hegyhengergetők előzenekar fellépésével, melyet 18.45-kor a támogatás átadása követett.

„A születésnapos általában kapni szokott, de mi adni szerettünk volna. Ígéretünkhöz híven megdupláztuk a jótékonysági futás során befolyt összeget. Másfél millió forint folyt be a nevezésekből és adományokból, így másfél millió forintot tett az összeghez hozzá az AXIÁL Kft. is. Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi magánszemélyként úgy döntött, hogy további kétmillió forinttal támogatja a jó célt, így a mai napon összesen ötmillió forintot adunk át a bajai Szent Rókus Kórház számára.” – mondta Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója.

A napot közös születésnapi ünneplés zárta, a kellemes hangulatról a Magna Cum Laude zenekar gondoskodott
Fotó: Kürti Ivett

Az összeget Dr. Tóth Gábor főigazgató vette át, aki elmondta, hogy a nevezők nemcsak a kórházat, hanem a saját egészségüket is támogatták a részvétellel.

Hozzátette, hogy maga is lekocogta a távot. Hangsúlyozta, hogy az AXIÁL Kft. a saját dolgozóinak egészségét is kiemelten jól kezeli, a kórházat több alkalommal támogatta már, legutóbb például 2020 tavaszán is, amikor bizonyos anyagok beszerzése a COVID-19 járvány miatt nem volt egyszerű feladat. Az összeget – ami több lett, mint gondolták – elsősorban ápoláskönnyítő eszközök beszerzésére fordítják, valamint a traumatológia is részesülni fog belőle. „Az AXIÁL Kft. Baja egyik legsikeresebb cége, további sikereket kívánunk nekik, és szeretném megköszönni mindenkinek, hogy támogattak bennünket.” – mondta a főigazgató.

Forrás: 
AXIÁL Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Széllel szemben született – fél évszázaddal a CPS megalakulása után

Történelmi dátum a hazai mezőgazdaságban 1971. október 11. – de ne essen kétségbe, aki első hallásra semmit sem tud róla. Burgert Róbert kezdeményezésére ebben az évben alapították meg Bábolnán a CPS-t. A Corn Production System, azaz Kukoricatermelési Rendszer kifejezésből alkotott betűszó az IKR, vagyis az Iparszerű Kukoricatermelési Rendszer elődszervezetét jelölte.

Üzemanyag készül a whisky-gyártás során

Becsíphet az autónk, ha túl sokat tankolunk? Az attól is függ, hogy miből. De amíg számunkra továbbra is tilos, addig gépjárműveink nyugodtan leguríthatnak néhány korty whiskyt vagy pálinkát indulás előtt, sőt ettől indulnak be igazán. Aggodalomra semmi ok, az autók nem fognak részegen garázdálkodni tőle.

30 éves az Axiál: „Ma is ugyanabba az irányba utazunk”

„Az Axiál Kft. fejlődése európai mércével mérve is rendkívüli, 30 év alatt a nagy nyugat-európai mintákat követő kisvállalkozásból követendő hazai példává váltunk.” – írta az AXIÁL Híradó jubileumi, a cég 30. születésnapjára megjelenő számában Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető.

Szörp, szirup, tinktúra, tea

A 2012-es bükkszentkereszti gyógynövénynapokon kínálta először szörpjeit Kriván Nikolett. Olyan nagy volt azonban az érdeklődés irántuk, hogy jól működő kávézója mellett még abban az évben megalapította Bükkszentkereszten a Büxirup Manufaktúrát.

Jobb klíma, szebb környezet

Hazánk kiemelt célja az ország fával borított területeinek növelése. Az ország zöldítése nemcsak szebbé teszi környezetünket, hanem komoly klímavédelmi jelentősége is van: az erdők meghatározó szerepet játszanak az éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásainak mérséklésében, a szén-dioxid megkötésében, a mikroklíma javításában.

Sertésárverés Hódmezővásárhelyen

Az afrikai sertéspestis és még inkább a rendkívül alacsony felvásárlási árak csökkentették a sertéshizlalási kedvet. Hódmezővásárhelyen a sertésárverésen ugyan ott ültek, sőt a katalógusban be is jelöltek néhány állatot az érdeklődők, azonban üzlet nemigen köttetett. Az árverést leginkább a külföldi turisták élvezték – álmélkodtak hallván a sivalkodó disznót.

Bámészkoni az állattenyésztési napokon - garantált a vízhólyag

Családi programnak sem utolsó a Hódmezővásárhelyi Állattenyésztési Napok. Ha valakinek otthon is vannak, állatai, ne hagyja ki a tenyésztő szervezetek sátrait és a csarnokokban bemutatkozó nagyobb cégek standját, és az ágazat „háttériparát”, takarmánygyártókat, állategészségügyi vagy szaporítóanyagos cégeket sem!

A vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre

A vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre, a társaságok vezetőinek többsége még csak nem is egyeztet a kiberbiztonsági osztállyal, amikor új üzleti tevékenységbe kezd - ismerteti az EY az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében, amelyben a Global Information Security Survey (GISS) kutatás megállapításairól tájékoztat.

Jogvesztő határidő közeleg - Szeptember 30-ig lehet visszaigényelni a külföldi áfát

Egy hetük maradt csupán az áfalevonásra jogosult hazai vállalkozásoknak arra, hogy benyújtsák a külföldi áfa visszaigénylésére vonatkozó visszatérítési kérelmeiket – hívja fel a hazai vállalkozások figyelmét a Mazars. A nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló vállalat összefoglalójából kiderül: a szeptember 30-ai jogvesztő határidőig uniós és unión kívüli országokból is kérhetnek visszatérítést 2020-as vásárlásaik után a magyar áfaalanyok.

A világjárvány óta egyre többen (és többet) költenek online vásárlásra

A brit vásárlók mintegy 70%-a állítja, hogy az online és mobiltelefonon történő vásárlás vált a kedvenc vásárlási módjává, szemben a koronavírus-járvány előtti kevesebb mint 50%-kal – derült ki a Credit Karma személyi pénzügyi startup cég tanulmányából.