Back to top

Hatalmas sikerrel zárult az AXIÁL jótékonysági futás

Hozzávetőleg 700-an vettek részt az AXIÁL Kft. 2021. július 18-án, vasárnap délelőtt megrendezett jótékonysági futásán – hangzott el az esti adományátadó gálán számos látogató jelenlétében a bajai Petőfi-szigeten.

A koronavírus-járvány miatt az egészségügyben dolgozók fokozott erőkkel álltak helyt az elmúlt időszakban, így amikor az AXIÁL Kft. eldöntötte,

30 éves születésnapja alkalmából egy jó ügyet támogat, nem is volt kérdés, hogy a cég városában működő bajai Szent Rókus Kórházat fogja segíteni.

Mintegy 700-an vettek részt az AXIÁL Kft. jótékonysági futásán
Mintegy 700-an vettek részt az AXIÁL Kft. jótékonysági futásán
Fotó: Kürti Ivett
A rendezvényt megelőző szervezés során kiderült, hogy sokak gondolkodnak hasonlóan és többen, különböző formában, mértékben csatlakoztak a kezdeményezéshez, akik számára az AXIÁL Kft. ezúton is szeretne köszönetet mondani. Az Uppers Bars, az SFI Nutrition, a Foody, a D-R Közműépítő Kft., a BácsSport, a Baja Marketing Kft., a Bajai Rendőrkapitányság, valamint Baja Járás polgárőrei, a bajai katasztrófavédelmi kirendeltség és Baja város nélkül nem valósulhatott volna meg ilyen színvonalasan ez a rendezvény. A bemelegítést Gaál Andrea aerobikedző segítségével végezték az indulók, aki jókedvével, energiájával motiválta a tömeget. Borbély Miklós és a Mogyi SE, valamint az AXIÁL Kft. számos önkéntese gondoskodott az esemény zavartalan lebonyolításáról. Az AXIÁL Kft. köszöni mindannyiuk segítségét!
A nevezésekből és adományokból befolyt másfél millió forintot megduplázta az AXIÁL Kft. Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi magánszemélyként további kétmillió forinttal támogatta a jó célt
A nevezésekből és adományokból befolyt másfél millió forintot megduplázta az AXIÁL Kft. Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi magánszemélyként további kétmillió forinttal támogatta a jó célt
Fotó: Kürti Ivett

Miután a Szentháromság téren befejeződött a futás, a Petőfi-szigeten, a rendezvénytéren kezdett felélénkülni az élet, ahol zene DJ-vel, gépkiállítás, gyereksarok, gasztrofalu, streetfood, kézműves sör és különböző borvidékek finom borai, valamint egészségsátor várta a látogatókat.

Az adományátadó gála hivatalosan 17.30-kor vette kezdetét, a Hegyhengergetők előzenekar fellépésével, melyet 18.45-kor a támogatás átadása követett.

„A születésnapos általában kapni szokott, de mi adni szerettünk volna. Ígéretünkhöz híven megdupláztuk a jótékonysági futás során befolyt összeget. Másfél millió forint folyt be a nevezésekből és adományokból, így másfél millió forintot tett az összeghez hozzá az AXIÁL Kft. is. Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi magánszemélyként úgy döntött, hogy további kétmillió forinttal támogatja a jó célt, így a mai napon összesen ötmillió forintot adunk át a bajai Szent Rókus Kórház számára.” – mondta Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója.

A napot közös születésnapi ünneplés zárta, a kellemes hangulatról a Magna Cum Laude zenekar gondoskodott
A napot közös születésnapi ünneplés zárta, a kellemes hangulatról a Magna Cum Laude zenekar gondoskodott
Fotó: Kürti Ivett

Az összeget Dr. Tóth Gábor főigazgató vette át, aki elmondta, hogy a nevezők nemcsak a kórházat, hanem a saját egészségüket is támogatták a részvétellel.

Hozzátette, hogy maga is lekocogta a távot. Hangsúlyozta, hogy az AXIÁL Kft. a saját dolgozóinak egészségét is kiemelten jól kezeli, a kórházat több alkalommal támogatta már, legutóbb például 2020 tavaszán is, amikor bizonyos anyagok beszerzése a COVID-19 járvány miatt nem volt egyszerű feladat. Az összeget – ami több lett, mint gondolták – elsősorban ápoláskönnyítő eszközök beszerzésére fordítják, valamint a traumatológia is részesülni fog belőle. „Az AXIÁL Kft. Baja egyik legsikeresebb cége, további sikereket kívánunk nekik, és szeretném megköszönni mindenkinek, hogy támogattak bennünket.” – mondta a főigazgató.

Forrás: 
AXIÁL Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Új digitális platform a precíziós mezőgazdaság szolgálatában

Újdonsággal jelentkezik a Trimble, a precíziós gazdálkodási megoldások népszerű gyártója. A hazánkban most induló a Trimble Virtuális Gazdaság egy digitális platform, ami interaktív online élményt nyújt a gazdáknak, hogy elmerüljenek a precíziós mezőgazdaság világában.

A túlélésünk érdekében szükséges a zöldítés

Ha nem tesszük meg a zöld fordulatot, akkor az emberiségnek nincs jövője - hívta fel a figyelmet az ENSZ Közgyűlésének elnöke kedden az energiaügyekről, klímaügyekről és zöld átmenetről szóló kerekasztal-fórumon a szervezet New York-i székházában magyar szervezésben.

Szorosabbra fűzik a magyar-üzbég agrárkapcsolatokat

A kertészetek és üvegházak fejlesztéséről, a szőlészet és borászat vonatkozásában, valamint a 2023-2024-es időszakra vonatkozó munkatervről írt alá három megállapodást Nagy István agrárminiszter Aziz Voitov üzbég mezőgazdasági tárcavezetővel kedden, Budapesten.

33. Nyúltenyésztési Tudományos Nap

Szeptember végén került megrendezésre immár 33. alkalommal a Nyúltenyésztési Tudományos Nap. A Kaposváron tartott rendezvényen az ágazat szereplői a hazai kutatók legfrissebb tudományos kutatási irányait és eredményeit ismerhették meg, majd sor került az ágazat helyzetét összefoglaló kerekasztal beszélgetésre is.

Költségoptimalizálás a Fruit Logistica jelszava

2023. február 8–10. között rendezik a világ legnagyobb zöldség-gyümölcs frissáru-kereskedelem tematikájú üzleti találkozóját Berlinben. A kiállítók hivatalos jelentkezési határideje már lejárt, de a szervezők közleménye szerint várólistára még fel lehet iratkozni.

Kata, a győztes hidegvérű

Hagyomány Kaposváron, hogy a térség jellemző lófajtáját fogatokban bemutatják, ahogy az is, hogy a magyar hidegvérűnek tenyészszemlét rendeznek. A KÁN Egyetemi napokon sem volt ez másképp. A Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület 15 tenyésztője, 36 magyar hidegvérű lóval volt jelen. 20 tenyészmén és 16 tenyészkanca, illetve 10 szopós csikó szerepelt a kiállításon.

Műtrágyából ne keverjen AdBlue-t!

Lesz-e elég AdBlue a piacon? Hogyan kell tárolni és meddig áll el ez a fontos adalékanyag? Ha ugyanúgy karbamidból áll, mint a műtrágya, akkor miért nem lehet házilag előállítani? Érdekes AdBlue-kisokost tett közzé a minap az agrarheute.com portál három nagy mezőgépgyártó cég segítségével.

Hogyan válhatna húzóágazattá az élelmiszertermelés?

Át kell gondolni az életképtelen, nemzetközileg versenyképtelen kisgazdaságok támogatását, mivel veszteség az ágazat számára. Ugyanakkor ösztönözni szükséges a termékpályák menti szerveződéseket.

A kenyér útját járják végig a gyerekek a BASF oktatási segédleteivel

Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon – hirdeti évek óta a BASF. Az idén új kampányt indítottak, amivel a legfogékonyabb korosztály, a kisiskolások ismereteit szeretnék bővíteni a mezőgazdaságról. Első eredményeikről az Európában egyedülállóan korszerű Pano Pékségben tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

A műtrágyákra kivetett exportvámok segíthetik az orosz költségvetést

Moszkva hamarosan a műtrágyákra kivetett exportvámokkal kompenzálhatja az olaj- és gázüzletágból származó bevételkiesést. Közben Putyin bírálta a meglévő uniós szankciókat, és „műtrágya ajándékokat” ígér.