0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hatalmas sikerrel zárult az AXIÁL jótékonysági futás

Hozzávetőleg 700-an vettek részt az AXIÁL Kft. 2021. július 18-án, vasárnap délelőtt megrendezett jótékonysági futásán – hangzott el az esti adományátadó gálán számos látogató jelenlétében a bajai Petőfi-szigeten.

A koronavírus-járvány miatt az egészségügyben dolgozók fokozott erőkkel álltak helyt az elmúlt időszakban, így amikor az AXIÁL Kft. eldöntötte,

30 éves születésnapja alkalmából egy jó ügyet támogat, nem is volt kérdés, hogy a cég városában működő bajai Szent Rókus Kórházat fogja segíteni.

A rendezvényt megelőző szervezés során kiderült, hogy sokak gondolkodnak hasonlóan és többen, különböző formában, mértékben csatlakoztak a kezdeményezéshez, akik számára az AXIÁL Kft. ezúton is szeretne köszönetet mondani. Az Uppers Bars, az SFI Nutrition, a Foody, a D-R Közműépítő Kft., a BácsSport, a Baja Marketing Kft., a Bajai Rendőrkapitányság, valamint Baja Járás polgárőrei, a bajai katasztrófavédelmi kirendeltség és Baja város nélkül nem valósulhatott volna meg ilyen színvonalasan ez a rendezvény. A bemelegítést Gaál Andrea aerobikedző segítségével végezték az indulók, aki jókedvével, energiájával motiválta a tömeget. Borbély Miklós és a Mogyi SE, valamint az AXIÁL Kft. számos önkéntese gondoskodott az esemény zavartalan lebonyolításáról. Az AXIÁL Kft. köszöni mindannyiuk segítségét!

Miután a Szentháromság téren befejeződött a futás, a Petőfi-szigeten, a rendezvénytéren kezdett felélénkülni az élet, ahol zene DJ-vel, gépkiállítás, gyereksarok, gasztrofalu, streetfood, kézműves sör és különböző borvidékek finom borai, valamint egészségsátor várta a látogatókat.

Az adományátadó gála hivatalosan 17.30-kor vette kezdetét, a Hegyhengergetők előzenekar fellépésével, melyet 18.45-kor a támogatás átadása követett.

„A születésnapos általában kapni szokott, de mi adni szerettünk volna. Ígéretünkhöz híven megdupláztuk a jótékonysági futás során befolyt összeget. Másfél millió forint folyt be a nevezésekből és adományokból, így másfél millió forintot tett az összeghez hozzá az AXIÁL Kft. is. Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi magánszemélyként úgy döntött, hogy további kétmillió forinttal támogatja a jó célt, így a mai napon összesen ötmillió forintot adunk át a bajai Szent Rókus Kórház számára.” – mondta Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója.

Az összeget Dr. Tóth Gábor főigazgató vette át, aki elmondta, hogy a nevezők nemcsak a kórházat, hanem a saját egészségüket is támogatták a részvétellel.

Hozzátette, hogy maga is lekocogta a távot. Hangsúlyozta, hogy az AXIÁL Kft. a saját dolgozóinak egészségét is kiemelten jól kezeli, a kórházat több alkalommal támogatta már, legutóbb például 2020 tavaszán is, amikor bizonyos anyagok beszerzése a COVID-19 járvány miatt nem volt egyszerű feladat. Az összeget – ami több lett, mint gondolták – elsősorban ápoláskönnyítő eszközök beszerzésére fordítják, valamint a traumatológia is részesülni fog belőle. „Az AXIÁL Kft. Baja egyik legsikeresebb cége, további sikereket kívánunk nekik, és szeretném megköszönni mindenkinek, hogy támogattak bennünket.” – mondta a főigazgató.

Forrás: AXIÁL Kft.