Back to top

Szárnyal az Amazone

Gabonavető, műtrágyaszóró, permetező és rövid tárcsa gépeket mutat be 300 négyzetméteres standján az Amazonen-Werke Kft. a Bábolnai Gazdanapokon szeptember 9-11-én. A cég 2007 óta önállóan forgalmazza, szervizeli és látja el alkatrészekkel az Amazone termékeket Magyarországon, és a kezdetektől kiállít az országos szabadtéri rendezvényen.

Német- és Lengyelországban is a hazaihoz hasonló támogatási rendszert működtet az állam a mezőgazdaság versenyképességének megőrzése, illetve növelése érdekében
Már számos újítással válaszolt a precíziós mezőgazdasági termékek iránti egyre növekvő keresletre
Fotó: amazone.hu
„Az elmúlt évtizedben értékesített több, mint ötezer munkagép megerősít minket abban, hogy a korrekt személyes kapcsolat, a magas szintű szerviz és a gyors alkatrészellátás alapvető fontossággal bír a mezőgazdaságban”

– mondta el Kovács Tamás igazgató.

Hozzátette, az utóbbi időszakban

minden idejüket leköti a hamarosan megnyíló, precíziós fejlesztéseket támogató mezőgazdasági pályázatok előkészítése.

Ahogy fogalmazott: „éjjel-nappal ajánlatokat írnak.” A legtöbb gazdálkodó a permetező és műtrágyaszóró precíziós berendezések iránt érdeklődik, de népszerűek a szemenként vető gépek, valamint az egyéb precíziós talajművelő eszközök is.

Az Amazonen-Werke munkatársai a megfelelő eszközök kiválasztásában segítik a támogatásra pályázó gazdálkodókat, az azonban nagy kérdés, mennyi beszerzés teljesülhet az idei évben. Nemcsak amiatt, hogy az igények várhatóan jóval meghaladják majd a 100 milliárdos pályázati keretet, hanem azért is, mert

a gépgyártók rendkívül leterheltek, és sokan már most is csak a jövő évre tudnak rendelést vállalni.

Ennek egyik legfontosabb oka a jelentősen megugrott kereslet, amely összefügg azzal, hogy nemcsak itthon, hanem

Német- és Lengyelországban is a hazaihoz hasonló támogatási rendszert működtet az állam a mezőgazdaság versenyképességének megőrzése, illetve növelése érdekében.

A német családi tulajdonban álló Amazonen-csoport 537 millió eurós forgalmat ért el tavaly, amely közel 100 millió euróval haladta meg az előző évit, és

minden idők legmagasabb bevétele volt a cég 138 éves történelmében.

Az eredményhez hozzájárult a jelentős nemzetközi jelenlét, a több mint 80 százalékos exportarány és a minden üzemméret számára kiterjedt kínálat.

Különösen Németországban, Dániában, Belgiumban, Oroszországban és Ausztriában ért el magas forgalmat a cég, amely a foglalkoztatottak számát is megőrizte. Jelenleg világszerte 1900 munkatársa van.

A precíziós mezőgazdasági termékek iránti egyre növekvő keresletre már számos újítással válaszolt. A műtrágyaszórók között figyelemre érdemes például az érzékelő vezérelt „ArgusTwin” keresztirányú elosztás, amely

figyeli a változó trágyatulajdonságok hatását és automatikusan optimalizálja a szórásképet.

A „WindControl-System” segítségével ellenőrizhető a szél hatása és korrigálható a szóráskép, amellyel elkerülhetővé válik a túl- és az alultrágyázás.
A növényvédelemben a „GPS Switch” automatikus szakaszolással kombinált „AmaSelect” egyedi fúvókakapcsolás lehetővé teszi a mindössze 50 centiméteres keretszakaszt, amellyel az átfedések akár 85 százaléka megelőzhető az ék alakú területeken és a fordulókban, amivel akár 10 százalékot is meg lehet takarítani a növényvédőszerből.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Széllel szemben született – fél évszázaddal a CPS megalakulása után

Történelmi dátum a hazai mezőgazdaságban 1971. október 11. – de ne essen kétségbe, aki első hallásra semmit sem tud róla. Burgert Róbert kezdeményezésére ebben az évben alapították meg Bábolnán a CPS-t. A Corn Production System, azaz Kukoricatermelési Rendszer kifejezésből alkotott betűszó az IKR, vagyis az Iparszerű Kukoricatermelési Rendszer elődszervezetét jelölte.

Üzemanyag készül a whisky-gyártás során

Becsíphet az autónk, ha túl sokat tankolunk? Az attól is függ, hogy miből. De amíg számunkra továbbra is tilos, addig gépjárműveink nyugodtan leguríthatnak néhány korty whiskyt vagy pálinkát indulás előtt, sőt ettől indulnak be igazán. Aggodalomra semmi ok, az autók nem fognak részegen garázdálkodni tőle.

30 éves az Axiál: „Ma is ugyanabba az irányba utazunk”

„Az Axiál Kft. fejlődése európai mércével mérve is rendkívüli, 30 év alatt a nagy nyugat-európai mintákat követő kisvállalkozásból követendő hazai példává váltunk.” – írta az AXIÁL Híradó jubileumi, a cég 30. születésnapjára megjelenő számában Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető.

Bámészkoni az állattenyésztési napokon - garantált a vízhólyag

Családi programnak sem utolsó a Hódmezővásárhelyi Állattenyésztési Napok. Ha valakinek otthon is vannak, állatai, ne hagyja ki a tenyésztő szervezetek sátrait és a csarnokokban bemutatkozó nagyobb cégek standját, és az ágazat „háttériparát”, takarmánygyártókat, állategészségügyi vagy szaporítóanyagos cégeket sem!

Verseny mezőgazdasági gépekkel

Első alkalommal rendez mezőgazdasági vállalkozók számára - mezőgazdasági gépek használatával történő - közlekedési versenyt az Encsi rendőrkapitányság balesetmegelőzési bizottsága.

Együtt a szakma és a szórakozás

A Bagossy Brothers és a Punnany Massif csalogatta a fiatalokat a Pápai Expo és Agrárpiknikre, amit 24. alkalommal rendezett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a város önkormányzata szeptember 17-19-én.

Készül a drónos jogszabály

A mezőgazdaság műszaki és informatikai fejlődése rengeteg új lehetőséget kínál, ezek közé tartozik a drónok használata is. A drónos növényvédelem lehetőségeiről és korlátairól beszélt Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságának vezetője növényorvosoknak.

Széllel szemben született – 50 éves a CPS

A lótenyésztés révén volt világhírű a Bábolnai Állami Gazdaság, ahová koronás fők jártak, de a gazdálkodásban is példamutató volt, a megkövetelt rend és technológiai fegyelem miatt – jelentette ki Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes Bábolnán a CPS jubileumi emlékülésen.

Új korszak kezdődhet a magyar-orosz agrárkapcsolatokban

„Kiemelt célunk a magas hozzáadott értékű élelmiszeripari termékek és szaktudás exportálásának elősegítése” – szögezte le Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Nemzetközi Üzleti Fórum „Magyarország – Oroszország: alapvető trendek és exportlehetőségek” rendezvényén.

Bábolnán mindig lehet tanulni!

Fazekas Miklós, 4 éve a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete – RMGE - maros megyei szervezetének elnöke. Közösségi ember, aki 26 éve tagja az egyesületnek, s éppen ennyi ideje gazdálkodó. Zöldségtermesztő Nyárádkarácsonyfalván, egy hektárnyi fóliával, s még több szabadföldi területtel rendelkezik.