0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 17.

Szárnyal az Amazone

Gabonavető, műtrágyaszóró, permetező és rövid tárcsa gépeket mutat be 300 négyzetméteres standján az Amazonen-Werke Kft. a Bábolnai Gazdanapokon szeptember 9-11-én. A cég 2007 óta önállóan forgalmazza, szervizeli és látja el alkatrészekkel az Amazone termékeket Magyarországon, és a kezdetektől kiállít az országos szabadtéri rendezvényen.

„Az elmúlt évtizedben értékesített több, mint ötezer munkagép megerősít minket abban, hogy a korrekt személyes kapcsolat, a magas szintű szerviz és a gyors alkatrészellátás alapvető fontossággal bír a mezőgazdaságban”

– mondta el Kovács Tamás igazgató.

Hozzátette, az utóbbi időszakban

minden idejüket leköti a hamarosan megnyíló, precíziós fejlesztéseket támogató mezőgazdasági pályázatok előkészítése.

Ahogy fogalmazott: „éjjel-nappal ajánlatokat írnak.” A legtöbb gazdálkodó a permetező és műtrágyaszóró precíziós berendezések iránt érdeklődik, de népszerűek a szemenként vető gépek, valamint az egyéb precíziós talajművelő eszközök is.

Az Amazonen-Werke munkatársai a megfelelő eszközök kiválasztásában segítik a támogatásra pályázó gazdálkodókat, az azonban nagy kérdés, mennyi beszerzés teljesülhet az idei évben. Nemcsak amiatt, hogy az igények várhatóan jóval meghaladják majd a 100 milliárdos pályázati keretet, hanem azért is, mert

a gépgyártók rendkívül leterheltek, és sokan már most is csak a jövő évre tudnak rendelést vállalni.

Ennek egyik legfontosabb oka a jelentősen megugrott kereslet, amely összefügg azzal, hogy nemcsak itthon, hanem

Német- és Lengyelországban is a hazaihoz hasonló támogatási rendszert működtet az állam a mezőgazdaság versenyképességének megőrzése, illetve növelése érdekében.

A német családi tulajdonban álló Amazonen-csoport 537 millió eurós forgalmat ért el tavaly, amely közel 100 millió euróval haladta meg az előző évit, és

minden idők legmagasabb bevétele volt a cég 138 éves történelmében.

Az eredményhez hozzájárult a jelentős nemzetközi jelenlét, a több mint 80 százalékos exportarány és a minden üzemméret számára kiterjedt kínálat.

Különösen Németországban, Dániában, Belgiumban, Oroszországban és Ausztriában ért el magas forgalmat a cég, amely a foglalkoztatottak számát is megőrizte. Jelenleg világszerte 1900 munkatársa van.

A precíziós mezőgazdasági termékek iránti egyre növekvő keresletre már számos újítással válaszolt. A műtrágyaszórók között figyelemre érdemes például az érzékelő vezérelt „ArgusTwin” keresztirányú elosztás, amely

figyeli a változó trágyatulajdonságok hatását és automatikusan optimalizálja a szórásképet.

A „WindControl-System” segítségével ellenőrizhető a szél hatása és korrigálható a szóráskép, amellyel elkerülhetővé válik a túl- és az alultrágyázás.
A növényvédelemben a „GPS Switch” automatikus szakaszolással kombinált „AmaSelect” egyedi fúvókakapcsolás lehetővé teszi a mindössze 50 centiméteres keretszakaszt, amellyel az átfedések akár 85 százaléka megelőzhető az ék alakú területeken és a fordulókban, amivel akár 10 százalékot is meg lehet takarítani a növényvédőszerből.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu