0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 24.

Adminisztráció csökkentés a brit borimportban

Brit miniszterek július 25-én ígéretet tettek a borimportőröknek a bürokrácia csökkentésére, ezzel évente akár 130 millió fontot is megtakaríthatnak a szigetország fogyasztói.

A módosítás végrehajtása után megszűnik a VI-1 tanúsítványokra vonatkozó előírás a bor Nagy-Britanniába történő behozatalára, ami jelentős megtakarítást jelent a fogyasztók és a vállalkozások számára.

Ez a lépés nagy terhet vesz le a szigetország borkereskedelméről, amely értékben ma a második legnagyobb a világon.

Az elemzések azt mutatják, hogy a VI-1 tanúsítványok 10 penny terhet jelentenek minden palack import bor esetében. Ennek az intézkedésnek a megszüntetése csökkenti a bürokráciát és biztosítja, hogy a borok behozatala Nagy-Britanniába egyszerűbb legyen.

Victoria Prentis környezetvédelmi, élelmiszeri és vidékügyi miniszter elmondta: Nagy-Britannia ma a nemzetközi borkereskedelem globális központja és az import révén országszerte számos munkahelyet támogat.

A behozatali bizonyítványok megszüntetése megerősíti ezt a helyzetet.

Ranil Jayawardena nemzetközi kereskedelmi miniszter elmondta: nagyszerű eredmény, hogy a briteknek már nem kell fizetniük a felesleges bürokráciáért, amikor egy üveg bort vásárolnak.

Az ország számára a kereskedelem kulcsfontosságú a gazdasági növekedés szempontjából. Kereskedelmi megállapodásaink révén megkönnyítjük a brit fogyasztók számára a hozzáférést a kiváló minőségű termékekhez – beleértve a bort is – és lebontjuk a külkereskedelmi akadályokat, hogy ezzel még szélesebbre nyissuk az ajtót a brit vállalkozások számára.

Az elkészült elemzésből kiolvasható, hogy ez a lépés végső soron csökkenti a bor költségét a fogyasztók számára.

Így palackonként átlagosan 10 pennyvel olcsóbb áron élvezhetik a világ minden tájáról érkező kiváló minőségű termékeket.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/HNT