0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Németországban is engedélyezték az orvosi kannabisz értékesítését

Néhány európai országban már megengedett a kannabisz gyógyá­szati célú forgalmazása. 2021 júniusától Németország is követi a példát, és elkezdi – egyelőre kizárólag gyógyszertárakban – az orvosi kannabisz értékesítését.

Mint ahogy azt a gyógyászati és orvosi eszközök németországi hivatala (BfArM) bejelentette, kannabisztartalmú termékeket csak azokban a gyógyszertárakban értékesítenek, amelyek a BfArM-től gyógyszerészeti minőségben vásárolják meg az orvosi kannabiszt. Erre jelenleg három vállalat kapott jogosultságot az országban.

Eddig az orvosi kan­nabiszt külföldről szerezték be, erre a jövőben is adott lesz a lehetőség.

A hazait 4,3 eurós áron értékesítik a gyógyszertáraknak. A három vállalat várhatóan évente 2,6 tonna kannabiszt termeszt majd, a program tervezett négy éve alatt összesen 10,4 tonnát.

A kannabisztartalmú termékekre vonatkozó törvénymódosítás hatálybalépésével az orvosok vényköteles, gyógyszernek minősülő kan­nabiszvirágot vagy növénykivonatot írhatnak fel receptre, a készítmények kizárólag a recept felmutatásával válthatók ki a gyógyszertárakban.

A még újnak számító orvosi kannabisz viszonylag kis piacán máris számos startup és nemzetközi – főleg kanadai és amerikai – cég működik.

A piac folyamatosan nő, egyre több vállalat kezd bele a termelésbe.

Forrás: Kertészet és Szőlészet