0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Prémium kadarka lett Csongrádon a város bora

A helyi borászok nem más tájegységekkel kívánnak versenyezni, de a minőségre nem lehet panaszuk. Az alpolgármester szerint különlegesnek számít a borvidékük.

Bormustrát tartottak Csongrád-Csanád megye névadó városában, Csongrádon. A helyi televízió híradójában Pusztai Csaba, a Csongrádi Hegyközség elnöke elmondta: szép borokat tudtak bírálni, a szőlő idén egészséges, az aszály miatt azonban kevés termésre, közepes mennyiségre számítanak, várják az esőt.

Gyovai Gáspár alpolgármester úgy fogalmazott, a városban nagy jelentőséggel bír a borászat, mind a közönség, mind a termelők igénylik a borokkal kapcsolatos rendezvényeket, és ezekből akad is szép számmal a Tisza-parti városban.

A helyi borászok nem más tájegységekkel kívánnak versenyezni, de a minőségre nem lehet panaszuk, a vörös- és rozéborok terén kifejezetten büszkék lehetnek.

A térség homokos talaján gyümölcsös, a mai igényeknek inkább megfelelő lágyabb nedűket lehet előállítani, ebből a szempontból szerinte különlegesnek számít a borvidékük.

A Csongrád Város Bora kitüntető címet idén a szakmai zsűritől a Bodor Martin Családi Pincészet 2019-es évjáratú Prémium Kadarka vörösbora kapta. A nagyközönség húsz bor közül dönthette el a Közönség Bora megmérettetésen, hogy kategóriájában melyik  a legjobb. Fehérborok közül első lett ugyancsak a Bodor Martin Családi Pincészet 2020-as évjáratú Generosa-ja, rozék versengésében a Gutpintér Örömborászat 2020-as Kékfrankos Rozéja, vörösborok között pedig megosztott első lett a Keller Pince 2020-as évjáratú Kadarkája, és Klein Róbert 2019-es  Kékfrankosa.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu