Back to top

Bővített funkciókkal és megújult belső térrel érkezett meg a Steyr második generációs CVT traktorcsaládja

Új fülkekialakítással, átdolgozott formavilággal, újragondolt kezelőszervekkel és fejlett csatlakoztathatósági technológiával a Terrus CVT traktorok új generációja került a STEYR kínálatának csúcsára.

Fotó: Megújult belsőtér / steyr-tuned.com
Az új, 250-300 lóerős termékcsalád bevezetése a márka folyamatos törekvését jelzi arra, hogy a legkényelmesebb, legmagasabb minőségű és a legmodernebb technológiával felszerelt modelleket kínálja, ezáltal a gazdálkodás könnyebbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé váljon.

Az osztrák St. Valentini üzemben készülő Terrus CVT traktorcsalád három modellt (250/270/300 LE) dobott a piacra.

Ezen túlmenően azonban a traktorok számos jellemzője egyedülálló az új generációs Terrus CVT családban. Ide tartozik a teljesen átalakított belső terű fülke, beleértve az új Multicontroller III kartámaszt, a konfigurálható kezelőszerveket, az Infomat 1200 érintőképernyős monitort és az azonnali kétirányú adatátvitelt lehetővé tevő STEYR S-Fleet telematikai rendszert.

Stílus és tartalom kombinálva

Fotó: Multicontroller III kartámasz / steyr-tuned.com
A vezetőfülkében az egyik legnagyobb újdonság a Multicontroller III kartámasz újratervezett többfunkciós Multicontroller karral, testre szabható kezelőszervekkel. A LED színjelzéssel ellátott távvezérelhető szeleptárcsák lehetővé teszik a Terrus CVT beállítását.

Az új Infomat 1200 érintőképernyős monitor ISOBUS-kompatibilis.

A nagy felbontású Infomat 1200 áttekintést nyújt a traktor összes funkciójáról és lehetővé teszi a hidraulika, a mellékhajtás, a motor és a sebességváltó kezelését, optimalizálását az érintőképernyő, az új kódolású forgótárcsa vagy a gyorsbillentyűk segítségével. Ezen kívül képes kameraképek megjelenítésére, például a hátsó munkagépek vagy az útkereszteződések elülső nézetének megfigyelésére.

Fotó: steyr-tuned.com

Ha a tulajdonos úgy dönt, hogy engedélyt ad rá, a STEYR is figyelemmel kísérheti az S-Fleet rendszerrel felszerelt traktorokat.

Ez lehetővé teszi, hogy a hibák korai figyelmeztető jeleit észlelje és az S-Fleet távoli támogatásnak köszönhetően távoli szervizelést biztosítson.

Ezzel a funkcióval szükség esetén távolról még a szoftverfrissítéseket is elvégezhetik. Ezen kívül az S- Fleet Remote View segítségével a kezelőnek bárhol és bármikor a fülkében is tudnak támogatást nyújtani, közvetlenül csatlakozva az Infomat 1200 képernyőjéhez.

STEYR Impuls CVT – EN

 

Forrás: 
steyr-tuned.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Széllel szemben született – fél évszázaddal a CPS megalakulása után

Történelmi dátum a hazai mezőgazdaságban 1971. október 11. – de ne essen kétségbe, aki első hallásra semmit sem tud róla. Burgert Róbert kezdeményezésére ebben az évben alapították meg Bábolnán a CPS-t. A Corn Production System, azaz Kukoricatermelési Rendszer kifejezésből alkotott betűszó az IKR, vagyis az Iparszerű Kukoricatermelési Rendszer elődszervezetét jelölte.

Üzemanyag készül a whisky-gyártás során

Becsíphet az autónk, ha túl sokat tankolunk? Az attól is függ, hogy miből. De amíg számunkra továbbra is tilos, addig gépjárműveink nyugodtan leguríthatnak néhány korty whiskyt vagy pálinkát indulás előtt, sőt ettől indulnak be igazán. Aggodalomra semmi ok, az autók nem fognak részegen garázdálkodni tőle.

30 éves az Axiál: „Ma is ugyanabba az irányba utazunk”

„Az Axiál Kft. fejlődése európai mércével mérve is rendkívüli, 30 év alatt a nagy nyugat-európai mintákat követő kisvállalkozásból követendő hazai példává váltunk.” – írta az AXIÁL Híradó jubileumi, a cég 30. születésnapjára megjelenő számában Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető.

Bámészkoni az állattenyésztési napokon - garantált a vízhólyag

Családi programnak sem utolsó a Hódmezővásárhelyi Állattenyésztési Napok. Ha valakinek otthon is vannak, állatai, ne hagyja ki a tenyésztő szervezetek sátrait és a csarnokokban bemutatkozó nagyobb cégek standját, és az ágazat „háttériparát”, takarmánygyártókat, állategészségügyi vagy szaporítóanyagos cégeket sem!

Verseny mezőgazdasági gépekkel

Első alkalommal rendez mezőgazdasági vállalkozók számára - mezőgazdasági gépek használatával történő - közlekedési versenyt az Encsi rendőrkapitányság balesetmegelőzési bizottsága.

Készül a drónos jogszabály

A mezőgazdaság műszaki és informatikai fejlődése rengeteg új lehetőséget kínál, ezek közé tartozik a drónok használata is. A drónos növényvédelem lehetőségeiről és korlátairól beszélt Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságának vezetője növényorvosoknak.

Bábolnán mindig lehet tanulni!

Fazekas Miklós, 4 éve a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete – RMGE - maros megyei szervezetének elnöke. Közösségi ember, aki 26 éve tagja az egyesületnek, s éppen ennyi ideje gazdálkodó. Zöldségtermesztő Nyárádkarácsonyfalván, egy hektárnyi fóliával, s még több szabadföldi területtel rendelkezik.

Mire jó egy mezőgazdasági drón?

Talán sokak számára misztikusnak tűnik a drónkérdés, de már ott kopogtat a hétköznapjainkban. Innovatív technológiáról van szó, az ABZ Drone Kft. négy éve folytat kísérleteket a mezőgazdasági hasznosítás területén.

Magyar-vándor a spenótföldön

A Galliform Kft. 600 hektáron gazdálkodik Bábolnán és Tárkányban. Mint a nevük utal rá, a rendszerváltozás után baromfival kezdtek el foglalkozni, ám az örökös válságoktól hamar megkeseredett a szájízük. Végül szinte 180 fokos fordulatot vettek, és még az állattartással is felhagytak, és 2016-ban leveles zöldségek termesztésébe kezdtek.

92,4 milliárd forint értékben vásároltak új mezőgazdasági gépeket és eszközöket az első fél évben

Az egyéni gazdaságok és a társas vállalkozások 92,4 milliárd forint értékben vásároltak új mezőgazdasági gépeket és eszközöket az első fél évben, ami 1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Alkatrészekre 35 milliárd forintot fordítottak, ez 15 százalékos növekedés a bázisidőszakhoz képest - derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) kiadványából.