0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Idén ősszel vár a KÁN Egyetemi Napok

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusa 2021. október 1-3. között ad otthont a KÁN Egyetemi Napoknak. A magyar állattenyésztés szakmai találkozója a színes programok mellett idén egy új helyszínnel – a MATE Udvarral – is kiegészül, ahol az agrárium népszerűsítése mellett az Egyetem intézeteit ismerhetik meg közelebbről a látogatók.

A MATE folytatva a korábbi hagyományokat, október elején megrendezi a KÁN Egyetemi Napokat, amely az évek során nemcsak a szakmai, hanem a környező dunántúli települések kedvelt eseményévé is vált.

Bár az elmúlt évben a rendezvény megszervezésére nem kerülhetett sor, a Kaposvári Campus és a Pannon Lovasakadémia idén újra különböző tenyészállatokkal, színvonalas szakmai és közönségprogramokkal várja az érdeklődőket.

A MATE fontosnak tartja, hogy a szakmai programok mellett kiemelkedő szerepet kapjon az agrár-felsőoktatás és agrárszakma népszerűsítése, így az esemény szakmai programjai mellett az integráció során becsatlakozó új campusokkal, valamint az Egyetem szervezeti felépítésével is megismerkedhetnek a látogatók a MATE Udvarban.

A KÁN Egyetemi Napokon továbbra is nagy hangsúlyt kapnak a tenyészállatok.

A magyar állattenyésztés szakmai találkozóján bemutatkozik a tejelő- és húshasznú szarvasmarha, juh, kecske, ló, baromfi és a kisállatok számos fajtája is, amelyeket a nagyközönség is megcsodálhat. A szervezők olyan interaktív, közönségbarát programokkal készülnek, melyek révén a látogatók jobban megérthetik az állati termékek felhasználásának módját és hatásait, mind az emberi szervezetre, mind pedig a környezetre nézve.

A programsorozat elmaradhatatlan eleme a kisállat simogató, a szórakoztató lovasprogram, a patkolókovács bemutató, valamint a nyírási és fejési bemutató is. A látogatók továbbá a gazdaudvarban megismerkedhetnek a vidéki élet vonzerejével és kihívásaival, a vadgazdálkodási bemutatón pedig a vadászat és az erdő szépségeivel találkozhatnak.

A programkavalkádot tovább színesítik a kulturális, interaktív, szórakoztató és kézműves előadások, bábjátékok és a nagysikerű Mesetérkép is,

amelyeket a MATE Neveléstudományi Intézet és a Rippl-Rónai Művészeti Intézet munkatársainak és hallgatóinak prezentálásában élvezhet a közönség.

A szakmai szervezetek 2021-ben is számos hiánypótló konferenciát tartanak a KÁN Egyetemi Napokon, ilyenek például a Vidékfejlesztési Konferencia, a Juhtenyésztési fórum, a Halászati Kerekasztal, a Sertésegészségügyi Workshop, a 32. Nyúltenyésztési Tudományos Nap, a Smart Farm Konferencia, a One Health Szakmai Nap és a XXII. Kaposvári Baromfitenyésztési Szimpózium is.

A KÁN Egyetemi Napokra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők 2021. október 1-3. között! (x)

Forrás: KÁN Egyetemi Napok