0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 17.

Claas: bemutatták az új Triont

Vannak, akik a mezőgépgyártás és –alkalmazás új korszaka kezdetének nevezik azt a napot, amikor a szászországi Meißen közelében megtartották a Claas Trion 700-500 hivatalos bemutatóját. Matthias Mumme, a cégcsoport sajtófőnöke köszöntőjében elmondta: széles nemzetközi érdeklődés kíséri az eseményt, volt, aki Indiából jelentkezett be, hogy a világhálón keresztül a prezentáció részese lehessen.

Christian Radons, a Claas ügyvezetőségének tagja elmondta: sokéves intenzív tevékenység után jutottak el az új gép bemutatójáig. 2012-ben kezdték el a fejlesztéssel kapcsolatos munkálatokat, melyeket csakhamar a potenciális vevők, a mezőgazdasági termelők megkérdezése követett, azok konkrét igényei megismerése céljából.

Egy, a rendezvény keretében bemutatott filmen olasz, belga, brit, román, ukrán és francia agrártermelők fogalmazták meg a betakarítási munkálatok során használt technikával szembeni elvárásaikat,

már pedig a látottak és hallottak alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a Trion-gépcsaládhoz tartozó új masinák valamennyi, a megkérdezettek által megfogalmazott feltételt magas szinten képesek teljesíteni.

A Claas újonnan bemutatott termékeit négy kiemelkedő fontosságú tulajdonság jellemzi: a magas üzem- és termékpecifikus alkalmazkodó-képesség, a hatékonyság és a termelékenység magas foka, a pontosság, valamint a megbízhatóság.

„A gépnek kell alkalmazkodnia az üzemhez, nem pedig fordítva”

– mondta a Claas egyik vezetője a filmben, ami egyfajta vállalati hitvallásként is felfogható. Az elvárások sokfélék: a gép meg kell, hogy feleljen az eltérő domborzati körülményeknek, a termőföld minőségében meglévő különbségeknek, továbbá az időjárás és abból fakadóan a talajviszonyok változásainak is. Rendkívül fontos a vezetőkabinnal szembeni követelményeknek való megfelelés – az ülés kényelmes voltától a műszerfal áttekinthetőségén és az egyes kapcsolók egyszerű elérhetőségén keresztül a klímaberendezésig bezárólag.

Könnyen megtanulható a Trion kezelése, mondta a filmben megszólaltatott ukrán hölgy, s ebbe talán azt is beleértette, hogy a gép minimális szereléssel gyorsan, mintegy öt perc alatt átállítható az egyik üzemmódról a másikra.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu