0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hogy lehet kihúzni a bajból a csemegekukorica- és zöldborsótermesztést?

A 25 FarmerExpo kertészeti konferenciáján, augusztus 18-án a két legfontosabb ipari zöldség, a csemegekukorica és a zöldborsó termékpályáját tekintik át az előadók. A Hortico kertészeti tanácskozás címe: Égető kérdések az ipari zöldség termékpályán – csemegekukorica, zöldborsó.

Elsőként Apáti Ferenc, a FruitVeB elnöke tekinti át a két zöldségfaj szerepét és súlyát a termékpályán belül. Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára az ipari zöldségtermesztés lehetséges támogatási és szabályozási eszközeiről tart előadást.

Mindkét zöldségfaj a konzervipar és a fagyasztóipar alapanyaga is,

a feldolgozók szemszögéből mutatja be helyzetüket, a velük kapcsolatos nehézségeket és megoldandó problémákat Tóth László, a Bonduelle Central Europa Kft. üzemigazgatója és Fülöp Gábor, az Agrosprint Zrt. igazgatóságának elnöke.

A termesztők részéről Varga István, a Róna Szövetkezet kertészeti ágazatvezetője számol be a csemegekukorica és a zöldborsó jelentőségéről, termesztési nehézségeiről.

Az előadások után kerekasztal-beszélgetésre kerül sor felkért hozzászólókkal.

A Hortico kertészeti konferenciára 2021. augusztus 18-án, szerdán 10. órától várja az érdeklődőket a FruitVeB, a Debreceni Egyetem Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara, valamint a V-Trade Kiállítások Kft.

A konferencia helyszíne a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campus, K-pavilon.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/FruitVeB