0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Pannon Piknik Egerszalókon

Különleges eseménynek lehettünk tanúi augusztus 14-én az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtokon, ahol a Pannon Bormíves Céh tagjai által személyesen bemutatott borokat kóstolhattak az érdeklődők. Az Egerszalókon megtartott Pannon Borpikniken részt vett Bíró Attila, a Tokióban bronzérmet szerzett női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, aki nem mellékesen maga is borász végzettségű.

A Pannon Piknik nagy mérföldkő a borász közösség életében, hiszen ez volt az első alkalom, hogy a Pannon Bormíves Céh tagjai összegyűltek és egymást ajánlották ezen a kivételes eseményen.

A cél olyan új hagyomány megteremtése, melyet minden évben más más tagnál szeretnének megrendezni egy nyári, kellemes, baráti hangulatú pikniket.

Ezáltal még jobban közelebb kerülhetnek az érdeklődők a magyar borokhoz, borvidékhez és nem utolsó sorban a borászokhoz.

Bár itt a szabadságolások ideje, a fesztiválok – ami bor nélkül elképzelhetetlen – hónapja, ám a St. Andrea Szőlőbirtok kóstolóterme így is megtelt. Nem csak maga a házigazda neve hívószó, de a kiváló nedűk, a szakszerű fogadtatás és kínálás szinonimájává is vált a Pannon Bormíves Céh, s ahol ők megjelennek, ott garancia a minőség.

A Pannon Bormíves Céh tagjai egytől egyig elismert és értékteremtő magyar, családi borászatok, akiknek hitvallása hasonló és magukénak érzik a Magyar Borvidék sorsát, a hazai borok népszerűsítését és segítik a borturizmus fellendítését.

Teszik ezt kimagasló minőségű boraikkal, rendezvényeikkel, a borturizmust segítő szolgáltatásaikkal, s azzal, hogy a borkedvelőknek betekintést engednek a borászati munkafolyamatokba, a szőlőtelepítéstől – a borkészítésig.

Célkitűzésük belföldön és nemzetközi szinten is méltó hírét vinni a magyar borok, borvidékek és borászatok erejének. Lobbizni a tisztességtelen piaci verseny ellen a borászati iparágban, a helyi termelők és kisgazdák előtérbe helyezésével. Díjazni és elismerni a magyar borkultúra fejlesztésében részt vevő személyek tevékenységét. Támogatni a kisüzemi bortermelést, ugyanakkor a hagyományos bortermelési megoldások mellett ösztönözni az innovációs módszerek kidolgozását is.

Óvni, tiszteletben tartani, megőrizni a helyi szőlőfajtákat és népszerűsíteni az ezekből készülő házasításokat és fajtaborokat.

Az eseményen kóstoló gourmet tálakkal, lágy jazz zenével és kiváló hazai borokkal várták a vendégeket.

Bábolnai Gazdanapok

youtube://v/gOKILhZEiCg

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu