0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A Spar a helyi péktermékek népszerűsítésén dolgozik

A Spar Hollandia megállapodást kötött a Top Bakers helyi pékszövetkezettel, mely keretében a vállalat több mint 42 helyi pékkel működik együtt, hogy a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő frissen sütött termékeket szerezzen be.

Az együttműködés a helyi pékek számára egy újabb lehetőséget biztosít termékeik értékesítésére. A Spar Hollandia vezérigazgatója, John van der Ent

felszólította a kiskereskedőket és a fogyasztókat, hogy vegyék figyelembe az élelmiszerek útját „a szántóföldtől az asztalig”, és hangsúlyozta a fenntartható és helyben előállított élelmiszerek fontosságát.

Fenntartható megközelítés

A kiskereskedő a helyi termelők támogatásának elkötelezettségében élen jár. A vállalat 2011-ben bevezette a „Spar uit de streek” (Spar regionális termékcsalád) elnevezésű termékcsaládot, amely helyi gazdáktól és kistermelőktől származik.

Az évek során a fogyasztók igényeinek megfelelően a Spar saját márkás termékválasztékát Hollandiában gyümölcslevekkel, sajtokkal és fűszerekkel egészítette ki.

A termékcsaládot 2017-ben „echt dichtbij Spar” (Közel a Sparhoz) címkével ellátva újra bevezették. Ezek a termékek nem csak azt hangsúlyozzák, hogy helyben előállított élelmiszerről van szó, de a termelőről is érdekes információkat adnak – ezzel is támogatva a helyi vállalkozásokat. Például a Kouderkerk aan den Rijnben, egy történelmi farmon előállított sajt egy olyan gazdától származó tejet használ fel, aki a gazdaságában zöld energiát is termel.

Egyéb termékek

A Spar hozzátette, hogy a fűszereket egy zierikzeei kistermelőtől szerzik be, aki kizárólag napenergiát használ az előállításhoz. Ezen túlmenően a kisebb termelők is sikeresen piacra dobhatják termékeiket egy ismert és megbízható márka alatt a Spar-on keresztül – jegyezte meg a vállalat.

A Spar Hollandia célja, hogy kihasználva méretét, csökkentse a környezeti lábnyomát, fenntartható megoldásokat találjon, és együttműködjön az élelmiszer-kiskereskedelmi ágazat más szervezeteivel a maximális hatás elérése érdekében.

Ám nem a Spar az egyedüli kiskereskedő, akinek fontos a fenntarthatóság: az Albert Heijn (az egyik legnagyobb holland szupermarket lánc) májusban közölte, hogy növelni kívánja a hollandiai termelésű friss termékek számát üzleteiben, kiegészítve ezzel a már meglévő, 100%-ban hazai termelésű tej, sajt, tojás, csirke és sertéshús kínálatát.

Forrás: esmmagazin.com