Back to top

Folyamatos innováció és kifogástalan minőség

Legújabb talajmegmunkáló gépeivel érkezik a Bábolnai Gazdanapokra Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező cége, a KÜHNE szeptember 9-11-én. Eddig még egyetlen alkalommal sem maradtak le a kiállításról.

KNT munka közben
KNT munka közben
Idén a KRT-6 dupla U profilos elmunkálóval szerelt rövidtárcsát, a KNT-770/3 SZH 6,2 KNU-6,2 dupla U profilos elmunkálóval szerelt nehéztárcsát és a KTL-7/3M, valamint a KTL-7K/2,5 dupla tüskés elmunkálóval szerelt talajlazítót mutatják be az érdeklődőknek.

Termékeik tekintetében két irányt követnek. A használat közben felmerülő és egyéb gazdálkodói igények figyelembevételével folyamatosan tökéletesítik a meglévő gépeiket.

A visszajelzések alapján egyszerűsítenek és fejlesztenek a könnyebb üzemeltetést, a kisebb üzemanyag-felhasználást, valamint a tervszerű és használat közben felmerülő karbantartások minimalizálását szem előtt tartva.

Termékfejlesztésük másik iránya a megváltozott klíma- és talajkörülményeknek való megfelelés, a talaj vízháztartásának védelme és vízmegőrzésének javítása.

Ennek érdekében olyan talajlezáró és visszatömörítő profilozó egységeket alakítottak ki, amelyekkel művelés közben megőrizhető a talajnedvesség. Így fejlesztették ki a „zászlóshajóként” ismert, „V” elrendezésű, KNT nehéztárcsa után kapcsolt talajaprító és visszatömörítő, függesztett dupla U profilos és vontatott D-D vagy öntvénylezáró elemes nehéz hengert.

Hasonlóan innovatív, korszerű termékük a nagy sebességű művelésre alkalmas KRT rövidtárcsa függesztett kivitelű, szintén U profilos vagy D-D hengeres talajaprító és visszatömörítő egységgel. Teljes egészében hidraulikus működtetésű, minimális karbantartást igényel, a tárcsalapok csapágyazása pedig olajban futó, tökéletesen gondozásmentes kivitelű.

A tárcsalapok átmérője 610 milliméterre nőtt.

A berendezéshez kétféle csipkekialakítást lehet választani. A sekély, 3-5 centiméter mélységű műveléshez sűrű, kis csipkés, a mélyebb, akár 14 centiméter mélységű műveléshez ritkább, nagy csipkézettségű, saját gyártású, mikroötvözött tárcsalapjaikat ajánlják.

A nagy sebességű művelésre alkalmas KRT rövidtárcsa teljes egészében hidraulikus működtetésű és minimális karbantartást igényel
A nagy sebességű művelésre alkalmas KRT rövidtárcsa teljes egészében hidraulikus működtetésű és minimális karbantartást igényel

A nagy átmérőjű tárcsalapoknak köszönhetően kiváló száraprító és talajba keverő hatást lehet elérni velük, akár repce- vagy kukoricatarlókon is.

Műszaki és szakmai kérdésekben is segítséget nyújtanak a precíziós beruházások iránt érdeklődőknek, és olyan referencia-gazdaságokat ajánlanak számukra, ahol már működnek a gépeik, és ahonnan közvetlenül szerezhetnek felhasználói tapasztalatokat.

A KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyárat Wilhelm Henrik Pabst és Krauss Frigyes alapította 1856-ban. Az általuk létrehozott manufakturális üzemet Kühne Ede fejlesztette az iparág legismertebb hazai gyárává. Az 1997 óta magántulajdonban lévő zrt. üzleti stratégiája a folyamatos innovációra, a kifogástalan minőségre és a vevőorientált értékesítésre épül.

Gyártmányválasztékukban közép- és mélylazítók, ágy- és váltvaforgató ekék, nehéz kultivátor, nehéztárcsák, rövidtárcsák, kompaktorok szerepelnek.

A KÜHNE mosonmagyaróvári üzemében több mint két évtizede Credo típusú autóbuszok vázát és a Kravtex által forgalmazott járművek beépülő fém alkatrészeit is gyártják.

Az ennek során használt munkagépek és alkatrészek is csaknem száz százalékban „házon belül" készülnek. A mezőgazdasági munkagépeket és pótalkatrészeket bel- és külföldön értékesítik.

KTL talajlazító
KTL talajlazító

Jelentősebb fennakadások nélkül vészelték át a COVID-járvány első és a második hullámát, a harmadik azonban már okozott nehézségeket számukra a dolgozók megbetegedése és a beszállítók késedelmes teljesítése miatt. Ezzel együtt elégedettek a 2020-as gazdasági évükkel és várakozásaik szerint az ideit is hasonlóan jó eredménnyel fogják zárni – tájékoztatott Süli Csaba vezérigazgató.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kata, a győztes hidegvérű

Hagyomány Kaposváron, hogy a térség jellemző lófajtáját fogatokban bemutatják, ahogy az is, hogy a magyar hidegvérűnek tenyészszemlét rendeznek. A KÁN Egyetemi napokon sem volt ez másképp. A Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület 15 tenyésztője, 36 magyar hidegvérű lóval volt jelen. 20 tenyészmén és 16 tenyészkanca, illetve 10 szopós csikó szerepelt a kiállításon.

Műtrágyából ne keverjen AdBlue-t!

Lesz-e elég AdBlue a piacon? Hogyan kell tárolni és meddig áll el ez a fontos adalékanyag? Ha ugyanúgy karbamidból áll, mint a műtrágya, akkor miért nem lehet házilag előállítani? Érdekes AdBlue-kisokost tett közzé a minap az agrarheute.com portál három nagy mezőgépgyártó cég segítségével.

Hogyan válhatna húzóágazattá az élelmiszertermelés?

Át kell gondolni az életképtelen, nemzetközileg versenyképtelen kisgazdaságok támogatását, mivel veszteség az ágazat számára. Ugyanakkor ösztönözni szükséges a termékpályák menti szerveződéseket.

A kenyér útját járják végig a gyerekek a BASF oktatási segédleteivel

Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon – hirdeti évek óta a BASF. Az idén új kampányt indítottak, amivel a legfogékonyabb korosztály, a kisiskolások ismereteit szeretnék bővíteni a mezőgazdaságról. Első eredményeikről az Európában egyedülállóan korszerű Pano Pékségben tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

Október közepétől kezdődik a közvetlen támogatások előlegfizetése

Október 17-től Magyarország - az elmúlt évekhez hasonlóan - a közvetlen támogatások esetében megindítja az előlegfizetést a gazdálkodók számára.

Gazdafórum a Szigeti Farmon: terítéken a zöldítés

A Kalocsa melletti Szigeti Farmon tartott gazdafórum fő témái a közös agrárpolitika változásai voltak, élükön a zöld alapszabályokat (Zöld Felépítmény) tartalmazó agrárkörnyezet-gazdálkodási (AKG), és az új elemként induló, önkéntes agro-ökológiai programokkal (AÖP). A szeptember végi tanácskozásra mintegy 90 helyi és dél-alföldi termelő érkezett.

A Földön minden nyolcadik madárfajt a kihalás fenyegeti

Négyévente teszi közzé jelentését a BirdLife International a Föld madárvilágának helyzetéről. Az idei beszámoló szerint a mezőgazdaság terjeszkedése és egyre nagyobb intenzitása a fajok 73 százalékát fenyegeti. De a fakitermelés, az idegenhonos fajok térhódítása, a természeti erőforrások kiaknázása és az éghajlatváltozás is szerepel a veszélyforrások között.

Oktatási és kutatási magyar-üzbég együttműködés

A Taskenti Állami Agráregyetemmel korábban megkötött együttműködést erősítette meg Aziz Botirovich Voitov üzbég mezőgazdasági miniszter, és Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora a KÁN Egyetemi napokon, Kaposváron..

Megnyílt a KÁN Egyetemi napok

A magyar állattenyésztés megért számos hullámvölgyet és sikert, az állattenyésztők egyszerre optimisták és borúlátók, pedig az elmúlt 150 év bizonyítja, hogy mindennel képesek megbirkózni.

Mától folytatódik a földértékesítési program

Újabb, 10 hektárnál kisebb földterületeket hirdetett meg értékesítésre a Nemzeti Földügyi Központ. A szántókra, rétekre és legelőkre a korábbi eljárásokhoz hasonlóan, a jogszabályban foglalt feltételeket figyelembe véve lehet elektronikusan vételi ajánlatot tenni.