Back to top

Két új Deutz-Fahr traktor

Két új középnehéz univerzális modellel bővítette traktorkínálatát a Deutz-Fahr. A 7250 TTV és a 7250 TTV HD elegáns, modern formájával és több műszaki paraméterével is kitűnik a többi hasonló kategóriájú erőgép közül.

Mindkét erőgépet a Deutz TCD 6.1 típusú, hathengeres, 24 szelepes, SCR-katalizátoros, EU Stage V környezetvédelmi normájú, 247 lóerős és energiatakarékos motor hajtja, aminek 1072 Nm a maximális nyomatéka. A Deutz TCD 6.1 motorok 1000 üzemórás olajcsereciklusa ritkaságszámba megy.

A motorhoz 505 literes üzemanyagtartály és 32 literes AdBlue füstgáz-semlegesítő (DEF) folyadéktartály tartozik.

A DF 7250 TTV modell a T 7560 Compound, a DF 7250 TTV HD pedig a még erősebb T7780 Compound fokozat nélküli sebességváltóval készül. A sebességváltók 1800 f/min motorfordulatnál, ECO fokozatban maximum 60 km/h-s, 1500-as fordulatnál 50 km/h-s, 1200-as motorfordulatnál pedig 40 km/h-s sebességet biztosítanak. A Power Zero álló helyzeti rögzítőt, illetve a Power Shuttle gyors irányváltó funkciókat is tartalmazzák.

A hátsó TLT-hajtások három – 540 Eco/1000/1000 Eco f/min – fordulatszámon használhatók. Dual Speed mellső TLT is rendelhető a traktorokhoz, háromféle – 120/160/210 lit/min szállítású – LS-hidraulikaszivattyúból választva.

A hátsó függesztőmű terhelhetősége az alapkivitelnél 10, a HD típusnál pedig 11,1 ton­na. A különbség abból adódik, hogy az alapkivitel a Dana M60 L, míg a HD modell a Dana M60 HD hátsó tengellyel készül.

A vezetőfülkék négyoszloposak, rugózottak, 360 fokps kilátást biztosítanak. Kialakításuk ergonomikus, és az ülést – a jobb karfára telepített kezelőpulttal együtt – mindkét irányba 23 fokban el lehet fordítani.

A fedélzeti elektronika mindent tartalmaz, ami ma szükséges a precíziós műveléshez: ISOBUS, GNSS-RTK, CTM, ASM, TIM, UT, SC, VRC, Auto-Turn, XTEND. Ezen túl iMonitor 3 display, SDF Fleet Paket, TBM (Trailer Brake Management) található benne. Rakodáshoz a 3,8 ton­na emelőképességű és 4,5 méter emelési magasságú Profiline FZ 80.1 típusú homlokrakodó is rendelkezésre áll.

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság
Ezt a cikkünket és a témában további cikkeket a Magyar Mezőgazdaság 2021/35 számában olvashat.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kata, a győztes hidegvérű

Hagyomány Kaposváron, hogy a térség jellemző lófajtáját fogatokban bemutatják, ahogy az is, hogy a magyar hidegvérűnek tenyészszemlét rendeznek. A KÁN Egyetemi napokon sem volt ez másképp. A Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület 15 tenyésztője, 36 magyar hidegvérű lóval volt jelen. 20 tenyészmén és 16 tenyészkanca, illetve 10 szopós csikó szerepelt a kiállításon.

Műtrágyából ne keverjen AdBlue-t!

Lesz-e elég AdBlue a piacon? Hogyan kell tárolni és meddig áll el ez a fontos adalékanyag? Ha ugyanúgy karbamidból áll, mint a műtrágya, akkor miért nem lehet házilag előállítani? Érdekes AdBlue-kisokost tett közzé a minap az agrarheute.com portál három nagy mezőgépgyártó cég segítségével.

Hogyan válhatna húzóágazattá az élelmiszertermelés?

Át kell gondolni az életképtelen, nemzetközileg versenyképtelen kisgazdaságok támogatását, mivel veszteség az ágazat számára. Ugyanakkor ösztönözni szükséges a termékpályák menti szerveződéseket.

A kenyér útját járják végig a gyerekek a BASF oktatási segédleteivel

Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon – hirdeti évek óta a BASF. Az idén új kampányt indítottak, amivel a legfogékonyabb korosztály, a kisiskolások ismereteit szeretnék bővíteni a mezőgazdaságról. Első eredményeikről az Európában egyedülállóan korszerű Pano Pékségben tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

A műtrágyákra kivetett exportvámok segíthetik az orosz költségvetést

Moszkva hamarosan a műtrágyákra kivetett exportvámokkal kompenzálhatja az olaj- és gázüzletágból származó bevételkiesést. Közben Putyin bírálta a meglévő uniós szankciókat, és „műtrágya ajándékokat” ígér.

Gyorsabban kerülhetnek piacra az új növényvédő szerek

Felgyorsíthatja a növényvédő szerek engedélyezését az, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) együttműködési megállapodást kötött a NEVEX Institute Kft.-vel - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.

Október közepétől kezdődik a közvetlen támogatások előlegfizetése

Október 17-től Magyarország - az elmúlt évekhez hasonlóan - a közvetlen támogatások esetében megindítja az előlegfizetést a gazdálkodók számára.

Gazdafórum a Szigeti Farmon: terítéken a zöldítés

A Kalocsa melletti Szigeti Farmon tartott gazdafórum fő témái a közös agrárpolitika változásai voltak, élükön a zöld alapszabályokat (Zöld Felépítmény) tartalmazó agrárkörnyezet-gazdálkodási (AKG), és az új elemként induló, önkéntes agro-ökológiai programokkal (AÖP). A szeptember végi tanácskozásra mintegy 90 helyi és dél-alföldi termelő érkezett.

Sovány lesz a német burgonyatermés a nyári aszály miatt

Hiába ültettek a tavalyinál több burgonyát Németország-szerte, a betakarított mennyiség, illetve a hektáronkénti hozam is elmarad nemcsak a tavalyitól, de a sokéves átlagáról is. Az ok egyértelműen a forró és száraz nyár; főleg az öntözetlen területeken nagyok a kiesések.

A Földön minden nyolcadik madárfajt a kihalás fenyegeti

Négyévente teszi közzé jelentését a BirdLife International a Föld madárvilágának helyzetéről. Az idei beszámoló szerint a mezőgazdaság terjeszkedése és egyre nagyobb intenzitása a fajok 73 százalékát fenyegeti. De a fakitermelés, az idegenhonos fajok térhódítása, a természeti erőforrások kiaknázása és az éghajlatváltozás is szerepel a veszélyforrások között.