Back to top

Easyconnect zárt áttöltőrendszer a Bayer közreműködésével

A CropLife Europe azon célkitűzésével összhangban, hogy 2030-ra mindenhol elérhetővé tegyék a zárt áttöltőrendszereket (CTS) az európai gazdák és kezelők számára, a Bayer is csatlakozott az easyconnect zárt áttöltőrendszer fejlesztését végző, több iparágat is lefedő csoporthoz.

Az ADAMA, a BASF, a Belchim Crop Protection, a Certis Europe, a Corteva Agriscience, az FMC Corporation, a Nufarm, a Rovensa Group és a Syngenta mellett a Bayer is részt vesz az easyconnect rendszer piaci bevezetésében. A technológia vonzó, gyors, biztonságos és praktikus megoldást kínál az európai gazdák és kezelők számára. Ezzel egy időben a Bayer továbbra is támogatja a zárt áttöltő rendszerek kereskedelemben elérhető megoldásainak bevezetését.

„Az easyconnect munkacsoport örömmel köszönti a Bayert tagjai között, és nagyra értékeli az easyconnect rendszer támogatása révén nyújtott hozzájárulását ahhoz a végső célkitűzésünkhöz, hogy a zárt áttöltőrendszereket Európa-szerte elérhetővé tegyük”

– nyilatkozta Louise Brinkworth, a Corteva Agriscience EMEA régiójának termékbiztonsági vezetője, valamint az easyconnect CTS munkacsoport irányítóbizottságának elnöke.

Az ADAMA, BASF, Bayer, Belchim Crop Protection, Certis Europe, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Nufarm, Rovensa Group és a Syngenta részvételével egyre több növényvédő szer gyártó támogatja az easyconnect zárt áttöltő rendszer bevezetését. Ez lehetővé teszi, hogy a korábbi módszerekhez képest a termelők és gépkezelők Európa-szerte rugalmasabban, gyorsabban, egyszerűbben és biztonságosabban használhassák a növényvédő szereket.

„A Bayer elkötelezetten igyekszik előmozdítani a CTS rendszerek bevezetését, hogy tovább javítsuk a kezelők biztonságát és a környezet védelmét a növényvédő szerek használata során végzett keverési, töltési és tartálymosási folyamatok során. Ezzel a vállalással összhangban a Bayer 2014 óta népszerűsíti a CTS rendszereket.

Még rugalmasabb megoldásokat szeretnénk kínálni a gazdák számára, ezért a Bayer örömmel csatlakozott az „easyconnect” szakmai munkacsoporthoz, hogy teljes mértékben kiaknázhassuk a megoldásban rejlő előnyöket”

– fejtette ki Fabrice Houdebert, a Bayer EMEA regionális marketingosztályának vezetője.

Az első piaci bevezetésre várhatóan 2022-ben kerül sor Dániában és Hollandiában, ezt követi Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság 2023-ban, valamint várhatóan több másik országban is.

Az easyconnect rendszer nyílt technológia, amely minden érdekelt mezőgazdasági szereplő számára rendelkezésre áll. Örömmel vesszük, ha az agrokémiai iparág további szereplői, a berendezésgyártók, és egyéb, az „easyconnect” rendszer piacra bocsátásában érdekelt felek felveszik a kapcsolatot az említett vállalatok bármelyikével.

Forrás: 
sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Növénybazárból nyári bevétel

Sok hazai egynyári- és balkonnövény-termesztő kertészet szembesül a nyári bevételhiánnyal. A tavaszi értékesítési idény egyre hamarabb fejeződik be, sokak szerint a kereslet egyik napról a másikra hagy alább, és az őszi értékesítés is visszafogottabb. Lenne rá megoldás, hogy nyáron is bevételhez juthassanak a termelők.

Minden, amit a rostokról tudni kell - 14 magas rosttartalmú élelmiszer

Tudjuk, hogy a szervezetünknek rostra van szüksége, de azt is, hogy miért? A szervezetünk nem tudja kellően megemészteni a rostokat, de pont ezért van szükségünk rájuk, hogy edzésben tartsuk. Ezek a tápanyagok segítenek szervezetünknek szabályozni például a cukrokat, ezáltal kordában tartva az éhségérzetet.

A kerti tavak szerepe

Magyarországon az emberek majdnem háromnegyede városokban él. Az elvárosiasodás következtében rohamosan pusztulnak a természetes vizes élőhelyek. A parkokban, magánkeretekben eredetileg esztétikai céllal létrehozott dísztavak jelentős szerepet töltenek be a meglévő természetes életközösségek fenntartásában, afféle biohűtőként működnek, ezáltal elviselhetőbbé teszik a városi klímát.

Gyógynövények állatnak és embernek - Megelőzésre és terápiára is

A vadon élő állatok szinte ösztönösen tudják, hogy melyik növényt fogyasszák el szükség esetén. A növényevők könnyű helyzetben vannak, hiszen legelés közben válogathatnak a réten, de sok húsevő faj is növényeket fogyaszt, ha baja van – gondoljunk a macskákra, amikor füvet esznek.

Betakarítónap a helyi termékekért

Egyre inkább visszatérnek a termelésbe az olyan gazdák, akik nemcsak minél finomabb és jobb, hanem egyben egészséges termékeket akarnak kínálni az embereknek, és ez egyre inkább bekerül a köztudatba. A Reziben tartott Gyümölcsoltó és –betakarító Nap évek óta kiváló alkalmat nyújt, hogy olyan gazdálkodók is bemutatkozzanak a nagyközönségnek, akik egyelőre kicsiben termelnek.

Mi legyen a lehullott levelekkel?

Őszi lombhullás idején felmerül a kérdés, mit kezdhetünk a lehullott levelekkel. A zsenge hajtásokról, a gyepről ajánlott összegereblyézni, mert alatta a fű kirohadhat, a fényhiány miatt pedig barna foltok képződhetnek.

Mandulatermesztés - Ígéretes újdonságok

Bodrogkeresztúron rendezett mandulatanácskozást a Pullulo faiskola, amire ismét sok osztrák és német gazdálkodó is kíváncsi volt a magyar termesztők mellett. A termelői érdeklődés a mandula iránti gyorsan növekvő keresletnek és az új fajtáknak, technológiáknak köszönhető, amelyek a magyar faiskola közvetítésével nálunk is elérhetők.

Drágám, lekapcsolnád kérlek a világító leandert?

2017 decemberében a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói bejelentették, hogy megtalálták a módját, hogyan hozhatnak létre fényt kibocsátó növényeket. Ezt úgy érték el, hogy speciális nanorészecskéket ágyaztak a vízitorma növény leveleibe, amelyek lehetővé tették, hogy közel négy órán keresztül halvány fényt bocsássanak ki.

Gombatermesztés biológiai védekezéssel

A gombatermesztés biológiai védekezésen alapuló módszerét dolgozták ki a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és az Új Champignons Kft. szakemberei egy uniós támogatással megvalósított kutatás-fejlesztési program keretében – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Elegendő takarmánykukoricával rendelkezik hazánk

Előzetes export regisztrációs kötelezettséget készít elő az Agrárminisztérium a takarmányozáshoz szükséges alapvető terményeknél – közölte Nagy István tárcavezető.