0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Tárt karokkal várja az egyetem az agrárszakképzősöket

A kecskeméti egyetem és az Alföldi Agrárszakképzési Centrum közös célja, hogy minél több, agrárszakképzésben részt vevő diák döntsön a továbbtanulás mellett. A diákok akár egy olyan karrierívet is kaphatnak, amely a későbbi munkahelyüket is megalapozhatja. 

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és az Alföldi Agrárszakképzési Centrum a Kecskeméti CAMPUS épületében. A szándéknyilatkozat célja, hogy minél több, agrárszakképzésben részt vevő diák döntsön a továbbtanulás mellett, hiszen nagyon komoly eredményeket érhetnek el a kecskeméti egyetem kiváló képzéseinek elvégzésével. Ez pedig a hazai agrárium fejlesztésének záloga is egyben.

Ha látják maguk előtt a fiatalok, hogy akár az agrár felsőoktatásban is tudják majd tovább folytatni a tanulmányaikat,  bizonyára nagyobb hívószó lesz, hangsúlyozta dr. Horváth József, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója. Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese úgy fogalmazott:

a magyar mezőgazdaság hosszú távú hatékonysága elképzelhetetlen megfelelő oktatási színvonal nélkül.

A megállapodás elsősorban a képzések összehangolásáról szól, a középszintű képzés és a felsőoktatás kapcsolódásáról, mondta dr. Fülöp Tamás, az egyetem rektora.

A szándéknyilatkozat révén a diákok már középfokú tanulmányaik során részesülhetnek abból a tudásból és azokból a technikai feltételekből, amelyek a Neumann János Egyetemen várják majd őket. Az együttműködési megállapodásnak a duális képzés is eleme. A diákok akár egy olyan karrierívet is kaphatnak, amely a későbbi munkahelyüket is megalapozhatja.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu