Back to top

Tárt karokkal várja az egyetem az agrárszakképzősöket

A kecskeméti egyetem és az Alföldi Agrárszakképzési Centrum közös célja, hogy minél több, agrárszakképzésben részt vevő diák döntsön a továbbtanulás mellett. A diákok akár egy olyan karrierívet is kaphatnak, amely a későbbi munkahelyüket is megalapozhatja. 

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és az Alföldi Agrárszakképzési Centrum a Kecskeméti CAMPUS épületében. A szándéknyilatkozat célja, hogy minél több, agrárszakképzésben részt vevő diák döntsön a továbbtanulás mellett, hiszen nagyon komoly eredményeket érhetnek el a kecskeméti egyetem kiváló képzéseinek elvégzésével. Ez pedig a hazai agrárium fejlesztésének záloga is egyben.

239961299_10160273748039893_1197546418508058882_n.jpg

Fotó: Farkas Sándor miniszterhelyettes Facebook oldala

Ha látják maguk előtt a fiatalok, hogy akár az agrár felsőoktatásban is tudják majd tovább folytatni a tanulmányaikat,  bizonyára nagyobb hívószó lesz, hangsúlyozta dr. Horváth József, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója. Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese úgy fogalmazott:

a magyar mezőgazdaság hosszú távú hatékonysága elképzelhetetlen megfelelő oktatási színvonal nélkül.

A megállapodás elsősorban a képzések összehangolásáról szól, a középszintű képzés és a felsőoktatás kapcsolódásáról, mondta dr. Fülöp Tamás, az egyetem rektora.

A szándéknyilatkozat révén a diákok már középfokú tanulmányaik során részesülhetnek abból a tudásból és azokból a technikai feltételekből, amelyek a Neumann János Egyetemen várják majd őket. Az együttműködési megállapodásnak a duális képzés is eleme. A diákok akár egy olyan karrierívet is kaphatnak, amely a későbbi munkahelyüket is megalapozhatja.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A Fülöp-szigeteken is megállják a helyüket a magyar nemesítésű zöldségfajták

Több Fülöp-szigeteki kutatóhellyel és felsőoktatási intézménnyel is szorosabbra fűzi kapcsolatait a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Az együttműködések keretében főként magyar vetőmagok felhasználását, közös rizsnemesítést, képzési és oktatási programok kialakítását és a helyi kistermelők nemzetközi piacra segítését támogatja a MATE.

Zöldebbé vált a vásárhelyi egyetemi kar

Új veszélyeshulladék-gyűjtőket helyeztek el a hódmezővásárhelyi intézmény aulájában. A régi izzókat, fénycsöveket és használt elemeket lehet kidobni a hulladékszigeten.

A földtől az asztalig – gasztronómia a Széchenyiekkel

A Földtől az asztalig elnevezésű gasztronómiai konferenciát Kecskeméten tartotta a Gróf Széchenyi Család Alapítvány. A helyválasztás nem véletlen, hiszen van itt Széchenyiről elnevezett iskola, városrész, és tér, mondta Széchenyi Tímea a család leszármazottja.

Születésnap Budatétényben

A tavalyi járványügyi korlátozások miatt az idén került sor a régi nevén Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutatóintézet 70. születésnapjának megünneplésére a budatétényi rózsakert mellett magasodó épületben, ami most a Herman Ottó Intézethez tartozik.

Új buszt kapott a szentesi "mezgé"

Az Alföldi Agrárszakképzési Centrum két buszt vásárolt az Agrárminisztérium támogatásával. Az egyiket Szentesen adta át Farkas Sándor miniszterhelyettes. A diákokat szállítják majd a járművel a gyakorlati helyekre.

Új típusú oktatási szemlélet

A szakmák Európa-, illetve világbajnokságának nevezett EuroSkills és WorldSkills versenyek az elmúlt négy évben átírták a parképítő középiskolai képzést.

Megállapodott a Debreceni Egyetem és a Nyírerdő Zrt.

A partnerség célja a K+F+I, oktatási és szaktanácsadási feladatokban való együttműködés, a DE tudásbázisát felhasználva az erdő-, a vad- és a tájgazdálkodás fenntartható fejlesztése, társadalmi elismertségének és elfogadottságának javítása.

Eladható ötletek

Magyarországon a földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat együtt képzik, oktatásuk egyik helyszíne a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikuma. Cifer Attila földtudományi mérnöktanár, térinformatikai tanár előadásában a térinformatika képzés újdonságaival ismertette meg a hallgatóságot az OMÉK rendezvényén.

Versenyezni hívja a diákokat a mezőgazdasági kar

Ösztöndíjat nyerhetnek az Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára a legjobb TDK dolgozatokat író középiskolások, a kar szakirányú továbbképzéseire pedig tandíjkedvezményt kaphatnak az OTDK-n résztvevő hallgatók.

Miniszteri elismerés az AGRA Alapítványnak

A „Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért” pályázaton társadalmi kategóriában díjazták az SZTE MGK Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítványának tevékenységét.