Back to top

Az első díjas FendtONE Hódmezővásárhelyen

Kevesebb, mint három hét múlva, 2021. szeptember 23-án immár 28. alkalommal nyitja meg kapuit az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melynek a Hód-Mezőgazda Zrt. ad otthont. A rendezvényen az AXIÁL Kft. is megjelenik kiállítóként. A hagyományokhoz hűen, még a kiállítás megnyitása előtt, szeptember 2-án kihirdették Hódmezővásárhelyen a termékdíj-pályázat eredményeit.

 „Termékdíj a Magyar Állattenyésztésért 2021” kategóriában 20, a „Termékdíj a Magyar Növénytermesztésért 2021” kategóriában 8 cég pályázott. Az AXIÁL Kft. a következő pályázatokkal indult az állattenyésztési, illetve növénytermesztési kategóriákban:

Termékdíj a Magyar Állattenyésztésért kategória

Termékdíj a Magyar Növénytermesztésért kategória

RMH Premium széria F3F teljes rozsdamentes anyagáram- támogatással

FendtOne, a jövő precíziós (adatok elemzésére épülő) mezőgazdasága és generációi számára készült kezelőrendszer

 

Manitou MLT 841-145 PS+ teleszkópos rakodó

 

HORSCH Leeb 6.300 VL önjáró szántóföldi permetezőgép

 

mAXI-NET 2.0 szolgáltatás

A pályázatok közül első díjat kapott a FendtOne kezelőrendszer, a többi axiálos pályázat elismerésben részesült.

A díjat Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója vette át Gyuricza Csabától, a MATE rektorától, a növénytermesztési kategória bíráló bizottságának elnökétől, Antal Gábortól, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatójától és Fekete Balázs kiállítás igazgatótól

A FendtONE az új, jövőbe mutató operációs rendszer, mely magába foglalja a tervezés, a kivitelezés és az adminisztráció területeit. A Fendt megoldásában most először ötvözte a szántóföldön végzett munkát a tervezési és adminisztrációs feladatokkal, amelyből utóbbiak klasszikusan az irodában zajlanak. A fejlesztés legfontosabb szempontjai az új rendszer felhasználóbarát volta, és annak gyakorlati hasznossága voltak.

A FendtONE kezelői környezetben lehetőség van akár három kijelző összekapcsolására, nincs egyedi terminál.

A traktor- és munkagépfunkciók, akár három terminálon is megjeleníthetők. E felületek valós időben kerülnek szinkronizálásra olyan sebességgel, amit az okostelefonoknál megszoktunk.

Fotó: Fendt, AXIÁL Kft.

Az intuitív működtetést segítik a traktorfunkciókhoz hozzárendelt színkódok vagy a szinte szabadon programozható (fehér) nyomógombok. A gépkezelő a neki kézreálló gombra beállíthatja azt a traktor- vagy munkagépfunkciót, amelyet éppen szeretne. A programozáshoz mindössze a terminálon a funkció ikonját rá kell húzni a nyomógomb képére.

A FendtONE a jövő precíziós – adatok elemzésére épülő – mezőgazdasága és generációi számára készült kezelőrendszer, mely rugalmasan adaptálható és használható, továbbá kifinomult ergonomikus műszaki megoldásokat tartalmaz.

Fotó: Fendt, AXIÁL Kft.

A FendtONE kezelőfelülettel rendelkező Fendt traktorok gyártása 2020 harmadik negyedévében kezdődött meg a 200/300/700-as szériákkal. Az idei év végétől valamennyi Fendt traktorszéria e kezelési rendszerrel kerül le a gyártósorról. Magyarországon már gazdára is leltek az első FendtONE rendszerrel szerelt traktorok. További információért érdeklődjön az AXIÁL Kft. területi képviselő kollégáinál!

Látogasson ki az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra, az AXIÁL Kft. standjára, és nézze meg saját szemével az első díjban részesült megoldást!

 

Forrás: 
Fendt/AXIÁL Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Mérlegen a mezőgazdaság

„Több, mint 30 éve vagyunk a piacon, és talán az idei az első, amikor egy kicsit át kell gondolni az eddigi termékválasztékunkat. Ehhez részben hozzájárult az is, hogy az elmúlt évben rendkívül rossz volt a termés, főleg az ország keleti részén”- hangsúlyozta a Molnár Sándor.

A gazdaság mindenese

A Fendt teljesen új fejlesztéssel jelentkezett az idei AGROmashEXPO-n, a 7. generációs Fendt 728 Vario traktorral hívta fel magára a szakma figyelmét, s elnyerte a Nemzetközi Fejlesztési Nagydíjat. A 7,5 liter lökettérfogatú, 6 hengeres, AGCO Power motort teljesen újratervezték ehhez a teljesítménytartományhoz.

KITE Zrt.: a jubiláló integrátor

Ellentmondásos év, kirívó szélsőségekkel. Röviden így jellemezhető 2022, s ebbe ugyanúgy beletartozik az irtózatos pusztító aszály, mint a féktelen drágulás vagy a szomszédunkban zajló háború következményei. Vajon ebben a helyzetben miként tudott helytállni az idén 50 éves integrátor, tudott-e élni a piaci lehetőségekkel, mennyire volt képes a bajba jutott termelőkön különböző megoldásokkal segíteni?

Rövid időn belül megkerülhetetlenné válik a precíziós gazdálkodás

A Magyar Mezőgazdaság Kiadó és az Agrárközösség Kft. közös szervezésében létrehozott szakmai rendezvényen három gazda példáján keresztül ismerhettük meg, hogyan is kezdődött el gazdaságukban a precíziós átállás, milyen tapasztalatokat szereztek erről mindeddig, sőt még tanácsokkal is ellátták a közönséget.

Következő szint – PUMA 260 CVXDrive és AFS Connect

Új modellt mutatott be az AGRI CS Magyarország Kft. az AGROmashEXPO-n. Az eddig legerősebb PUMA, a 260 CVXDrive a CASE IH modelljei között szerepel. A gép bemutatása mellett ismertették az AFS Connect rendszert is, ami egy új fejezetet jelent a precíziós alapú rendszerekben.

Új rendszer modern gazdáknak

Új elemmel bővült az AGROTEC Magyarország Kft. szervizszolgáltatási kínálata. Az AConnect egy olyan átfogó gépüzemeltetést támogató, flottakövető rendszer, amely kiegészül a fejlett erő- és munkagépek vezérlésdiagnosztikai hálózatának átfogó ellenőrzésével és GPS alapú nyomon követésével.

További fejlesztések a sikeres évet záró AXIÁL-nál

A gazdasági nehézségek és az aszály ellenére 2022-ben az AXIÁL Kft. rendelésállománya növekedett, a cég új telephelyet nyitott Felsőzsolcán és kibővítette bajai szervizét. A jelentős hazai gépkereskedő az AgrárgépShow kiállításon mutatta be terveit és eredményeit, miközben közel 100 gépet ki is állított és leleplezte az utánpótlásnevelési projektjük legújabb kampányarcait, a Galaxiál Hőseit.

Ismét lesz AgrárgépShow és az AXIÁL sem hiányozhat a rendezvényről!

Két év kihagyás után ismét személyesen találkozhat az agrárszakma színe-java a 2023. január 25. és 28. között megrendezésre kerülő AgrárgépShow kiállításon, melynek a budapesti HUNGEXPO ad otthont. A rendezvény egyik legnagyobb kiállítója továbbra is az AXIÁL Kft, mely vállalat standja ezúttal is a D pavilonban lesz.

Paradicsombetakarító robot - négy-öt év alatt megtérül

A hajtatott paradicsom termesztése és betakarítása során még nem kiforrott a robotok alkalmazása. A gyártó és forgalmazó cégek kedvező finanszírozási és szervizelési megoldásokkal próbálják a korszerű eszközök terjedését ösztönözni.

Új Deutz-Fahr 6.4 Cross Farming traktorszéria

A közelmúltban mutatta be a Deutz-Fahr, az új háromtagú, 130 és 150 LE közötti teljesítményű motorokkal szerelt traktorsorozatát. A farmmindenes traktorcsalád négyhengeres, 3,85 literes FARMotion 45 típusú turbófeltöltős, VTG Turbó Common Rail dízelmotorral készül, háromféle teljesítményre hangolva.