0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Gyepek gépes gondnokai

A klímaváltozás sok mindenben újragondolásra készteti a gazdálkodót. Lássuk be, idáig a rétjeink-legelőink mindig az utolsó helyre kerültek, ha gondoskodásról volt szó. Pedig ezek jellemzően nem a legjobb termőhelyen, a külső behatásokra érzékenyebb területeken fekszenek.

Ugyanakkor a túltartott állatállomány is végzetes károkat okozhat gyepeink állapotában. Az alacsony termőképességű, nem megfelelően gondozott gyepekről pedig szinte lehetetlen jó minőségben és gazdaságosan takarmányozni a jószágot. Éppen ezért nagyobb odafigyelésre tartanak igényt a hazai rétek-legelők.

Törtelen várta a gyepgazdálkodás eszközeinek bemutatójával az e területen érdekelt gazdálkodókat az Agrárgép Mester Kft.. A megjelent szakemberek a mozgógép demonstrációt követően az ágazati szereplőket foglalkoztató legfontosabb kérdéseket vitatták meg.

Az Agrárgép az SMS CZ s.r.o. mezőgazdasági gépgyártó eszközeinek hivatalos magyarországi forgalmazója. A bemutatón szereplő modul rendszerű gépek között olyan talajművelő eszközöket találunk, melyek kompromisszum nélküli teljesítményt, és hagyományosan magas cseh minőséget nyújtanak, s mindezt elérhető áron.

Forrás: magyarmezogazdasag