Back to top

Újra kinyílik a Főmenü konyhája

Második évaddal indult a népszerű gasztroműsor, a Főmenű, amelyet most is Széll Tamás Michelin-csillagos séf fémjelez, viszont ezúttal új műsorvezető és főző társ szegődött mellé, aki új lendületet ad a fogásoknak.

Széll Tamás
Fotó: mtva
A Főmenü szeptember 18-tól visszatér a képernyőre. Széll Tamás Michelin-csillagos séf új műsorvezetőtárssal, Böröcz Zsófiával készíti el az ínycsiklandó fogásokat. A Duna Televízió közkedvelt gasztroműsora a megszokott időpontban, szombatonként 17 órától lesz látható, hangzott el a műsor sajtótájékoztatóján

A Főmenü konyhájában az első évadhoz képest fontos változás, hogy a házigazda új társsal, Böröcz Zsófia gasztromentorral vezeti a műsort, vele a közönség már találkozhatott az első évadban is.

A második évad receptúráiban ezúttal hangsúlyosabb szerepet kapnak a könnyedebb alapanyagok, de továbbra is minden részben új és szemet gyönyörködtető ételekkel készülnek a házigazdák.

Széll Tamás az új évadról elárulta, hogy a tematikában továbbra is kiemelt szerepe lesz egy-egy régió, illetve ország kultúrájának és helyi jellegzetességeik elkészítésének. A kínálatban – fagylaltok, sütemények, szörpök, hazai klasszikusok – valamennyi korosztály garantáltan megtalálja az ízlésének megfelelőt. Ezúttal is a magyar konyha fogásai képezik az alapot, de lesznek meglepetések, alaposan körbejárnak egy-egy alapanyagot, és annak elkészítési lehetőségeit.

Böröcz Zsófia
Fotó: mtva
Széll Tamásnak bevallottan nem a desszertek az erősségei, viszont Böröcz Zsófia magabiztosan mozog a desszertek világában. Emellett a könnyedebb zöldséges fogásokkal is jelentkezik, hogy megmutassa zöldségek legjobb tulajdonságait, és azt mennyi egészséges és finom fogás készülhet belőle. Mivel Spanyolországban tanult és dolgozott egy ideig, kedvencévé vált néhány spanyol étel, amelyből a műsorban is megmutat néhányat, indokolta a választását.

Emellett Tamás és Zsófia bemutatják azokat a gasztro-trendeket, amelyek mostanában sok fiatalt foglalkoztatnak, nagyobb hangsúlyt kapnak a vegetáriánus ételek, illetve olyan fogásokkal készülnek, amelyek laktatóak és egészségesek egyaránt. Párosuk garancia a minőségre.

Az új évadban is szakértők érkeznek vendégségbe és kóstolják meg a finomabbnál finomabb falatokat, valamint személyes történeteikkel fűszerezik meg az adásokat.

Így nemcsak a hazai és nemzetközi gasztronómiát ismerhetik meg a nézők, hanem annak jeles képviselőit is. A vendégszereplők között lesz Góg Angéla, Nyíri Szása, de lesz egy különleges epizód is, Szulló Szabinával. Sőt, vendégként érkezik Pikali Gerda, aki az új évad narrátoraként is végigkíséri majd az adásokat.

A könnyedén elsajátítható konyhai tippek és házilag elkészíthető receptek rendkívül népszerűvé tették az első évadot. Széll Tamás professzionális mozdulatsorai pedig az otthoni konyhában is kiválóan alkalmazhatók, így végig beavatottnak érezheti magát a néző is.

Fotó: mtva

 


 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kápiatermesztés, napra pontos tervezéssel

A nyírségi Vasmegyerben két évtizede termeszt kápiapaprikát Szunyogh András és fia. Sikerük titka a pontosság, és az, hogy nyitottak a fejlesztésre, az újdonságokra. A számukra legmegfelelőbb fajta mellett biostimulátorokat és rendhagyó technológiai módszereket is alkalmaznak annak érdekében, hogy akkorra időzíthessék a termés betakarítását, amikor az a legjobb áron eladható.

Újabb étteremlánc csatlakozik a vegán forradalomhoz

A McDonald’s háromévnyi kutatás és fejlesztés után piacra dobja első növényi alapú burgerét az Egyesült Királyságban.

Ne hibáztassuk a gazdákat!

Miért drágul a kenyér, és miért riogatják a pékek 500 forint/kilogrammos kenyérárral a fogyasztókat? A kenyér árának alakulását több tényező is befolyásolja, de a pékek mégis elsősorban a búza magas árával indokolják az áremelést.

Vendégház a Börzsöny szívében

Aki igazán eldugott, vagy éppen izgalmas erdei tájat keres, a Börzsönyben mindkettőt megtalálja. Jó kiindulópont a bakancsos túrákhoz az Ipoly Erdő Zrt. Királyréti Erdészetének Tóvik vendégháza a Magas-Börzsöny kapujában. Az exkluzív kialakítású épületegyüttes a fővárosból alig egy órányi utazással elérhető, házias és vadételeket egyaránt kínáló, családias hangulatú, panzió jellegű szálláshely.

Veszélyes új diéta - Ártalmas lehet a túlzott gyümölcsfogyasztás?

A kizárólag „nyers” élelmiszerekből álló étrend komoly egészségügyi kockázatot jelent, ezért fontos, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozásra törekedjük a mindennapok során.

Keleti és nyugati ízek találkozója

Magyarország keleti és nyugati felének ízei találkoznak bennük – fogalmazta meg Lovászné Baranyi Magdolna a mottóját, ami alapján szörpnek és lekvárnak dolgozzák fel a gyümölcsöket, „ezerféle” módon. A jelmondat magyarázataként elmondta, hogy Debrecenből költözött zalai férjéhez, így találkoztak a különböző ízek, amelyek meghatározzák termékeiket.

Tengeri spárgát üvegházból

A tengeri sziksófű vagy tengeri spárga egy, a csúcsgasztronómiában is kedvelt, különleges, fűszeres, szokatlanul sós ízű növény. Üvegházi termesztésére eddig senki nem vállalkozott. Két német fiatal azonban egy régi üvegház átalakításával kidolgozta a sós vízzel történő termesztés technológiáját, az eddig elért eredményeikért most innovációs díjat is kaptak.

Agrovirtus: vezetőket képeznek

Szeptember 16-án a Mercure Budapest Korona Hotelben megnyitották az év digitális agrárversenyére, az Agrovirtusra a felvételi jelentkezést. A diákcsapatok a képzés során nemcsak piacképes tudásra tehetnek szert, de értékes nyereménnyel is gazdagodhatnak, hiszen a legjobb csapat 1 millió forint díjazásban részesül.

A bodzafelvásárlók és -feldolgozók működését ellenőrizték a növényvédőszerekre fókuszálva

Az elmúlt hetekben kiemelt célellenőrzést végzett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság Keceli Rendőrőrse a Kecel térségében tevékenykedő bodzafelvásárlók és -feldolgozók telephelyein.

Véget ért a jubileumi Coop Rally

Idén 15. alkalommal rendezték meg a Coop Rally-t, amely 8 állomáson keresztül Nyugat-Magyarországot járta körbe. A két napos rendezvényen a 250 versenyző 105 autóval tett meg több mint 800 kilométert, hogy megtekintsenek hat meghatározó, minőségi magyar termékeket gyártó és forgalmazó élelmiszeripari céget, valamint két Coop tagvállalatot