0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Újra kinyílik a Főmenü konyhája

Második évaddal indult a népszerű gasztroműsor, a Főmenű, amelyet most is Széll Tamás Michelin-csillagos séf fémjelez, viszont ezúttal új műsorvezető és főző társ szegődött mellé, aki új lendületet ad a fogásoknak.

A Főmenü szeptember 18-tól visszatér a képernyőre. Széll Tamás Michelin-csillagos séf új műsorvezetőtárssal, Böröcz Zsófiával készíti el az ínycsiklandó fogásokat. A Duna Televízió közkedvelt gasztroműsora a megszokott időpontban, szombatonként 17 órától lesz látható, hangzott el a műsor sajtótájékoztatóján

A Főmenü konyhájában az első évadhoz képest fontos változás, hogy a házigazda új társsal, Böröcz Zsófia gasztromentorral vezeti a műsort, vele a közönség már találkozhatott az első évadban is.

A második évad receptúráiban ezúttal hangsúlyosabb szerepet kapnak a könnyedebb alapanyagok, de továbbra is minden részben új és szemet gyönyörködtető ételekkel készülnek a házigazdák.

Széll Tamás az új évadról elárulta, hogy a tematikában továbbra is kiemelt szerepe lesz egy-egy régió, illetve ország kultúrájának és helyi jellegzetességeik elkészítésének. A kínálatban – fagylaltok, sütemények, szörpök, hazai klasszikusok – valamennyi korosztály garantáltan megtalálja az ízlésének megfelelőt. Ezúttal is a magyar konyha fogásai képezik az alapot, de lesznek meglepetések, alaposan körbejárnak egy-egy alapanyagot, és annak elkészítési lehetőségeit.

Széll Tamásnak bevallottan nem a desszertek az erősségei, viszont Böröcz Zsófia magabiztosan mozog a desszertek világában. Emellett a könnyedebb zöldséges fogásokkal is jelentkezik, hogy megmutassa zöldségek legjobb tulajdonságait, és azt mennyi egészséges és finom fogás készülhet belőle. Mivel Spanyolországban tanult és dolgozott egy ideig, kedvencévé vált néhány spanyol étel, amelyből a műsorban is megmutat néhányat, indokolta a választását.

Emellett Tamás és Zsófia bemutatják azokat a gasztro-trendeket, amelyek mostanában sok fiatalt foglalkoztatnak, nagyobb hangsúlyt kapnak a vegetáriánus ételek, illetve olyan fogásokkal készülnek, amelyek laktatóak és egészségesek egyaránt. Párosuk garancia a minőségre.

Az új évadban is szakértők érkeznek vendégségbe és kóstolják meg a finomabbnál finomabb falatokat, valamint személyes történeteikkel fűszerezik meg az adásokat.

Így nemcsak a hazai és nemzetközi gasztronómiát ismerhetik meg a nézők, hanem annak jeles képviselőit is. A vendégszereplők között lesz Góg Angéla, Nyíri Szása, de lesz egy különleges epizód is, Szulló Szabinával. Sőt, vendégként érkezik Pikali Gerda, aki az új évad narrátoraként is végigkíséri majd az adásokat.

A könnyedén elsajátítható konyhai tippek és házilag elkészíthető receptek rendkívül népszerűvé tették az első évadot. Széll Tamás professzionális mozdulatsorai pedig az otthoni konyhában is kiválóan alkalmazhatók, így végig beavatottnak érezheti magát a néző is.


 

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu