Back to top

Traktor és iroda egy helyen a Case legújabb modelljében

Nagyobb fülke, több üvegfelület, kevesebb zaj és kétirányú vezeték nélküli adatátvitel a traktor és az iroda között. Többek között ezt tartalmazza a megújult Optum modell.

Eddig a Case IH traktorok, például a Magnum, a Steiger és a Quadtrac sorozatai részesültek az AFS Connect (Advanced Farming System - Fejlett mezőgazdasági rendszer) technológia előnyeiből. Mostantól az Optum modellt is felszerelték a legmodernebb technológiával.

A Case IH Optum AFS Connect traktor hivatalos bemutatója szeptember elsején volt. Az online eseményen lehetett látni a gép kialakításának változásait, valamint az AFS Connect technológia előnyeit.

Fotó: Case press

Az Optum AFS Connect traktorcsalád három modellt tartalmaz, 250, 270 és 300 lóerős teljesítménnyel. Fontos, hogy mindegyik CVXDrive fokozatmentes sebességváltóval van felszerelve.

Az új Optum modell új fülkét is kapott, amelynek térfogata 7,5 százalékkal nagyobb, mint elődjének. Fontos, hogy az üvegfelület is 11 százalékkal megnövekedett, ami jobb kilátást jelent.

A szellőztető-, fűtő- és légkondicionáló rendszert is korszerűsítették, ezáltal sokkal gyorsabban éri el a beállított hőmérsékletet. A légkivezető nyílások száma is megnőtt, ami azt jelenti, hogy a levegőáramlás sokkal gyorsabb.

A gyártó egyik célja a traktor fülkéjének kialakításakor a lehető legjobb zajszigetelés biztosítása volt - ennek eredményeként a fülkében a zajszint bekapcsolt motor esetén mindössze 66 decibel.

A traktor működésével kapcsolatos információkat tartalmazó, védjegyszerű kijelző is megmaradt, de teljesen új, tábla formátumú kialakítást kapott, és így sokkal könnyebben olvasható.

Fotó: Case/press

Belül egy új Multicontroller kartámasz is található, teljesen testre szabható gombokkal, valamint egy AFS Pro 1200 érintőképernyős monitor a legfontosabb traktorfunkciókhoz.

A Case IH márka ebben a traktorosztályban először kínálja a gazdálkodóknak az AFS Connect teljes körű telematikai képességeit. .

Dióhéjban ez a rendszer kétirányú vezeték nélküli adatátvitelt valósít meg a traktor és az iroda között. Ez lehetővé teszi a traktortulajdonosok számára, hogy szemmel tartsák flottájukat, csökkentsék a költségeket és növeljék a termelékenységet.

Az AFS Conncet segítségével megtekinthető például a traktor helyzete, az üzemanyagszint és a termelékenység - mind valós időben, mind múltbeli perspektívában.

Az engedéllyel rendelkező kereskedők az AFS Conncect Display Viewing funkció részeként a kijelzőt is megtekinthetik, így gyorsan észrevehetik a lehetséges hibákat, vagy távolról hozzáférhetnek a gyűjtött adatokon alapuló szerviz- és karbantartási tanácsokhoz.

 

 

Forrás: 
farmer.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Drágám, lekapcsolnád kérlek a világító leandert?

2017 decemberében a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói bejelentették, hogy megtalálták a módját, hogyan hozhatnak létre fényt kibocsátó növényeket. Ezt úgy érték el, hogy speciális nanorészecskéket ágyaztak a vízitorma növény leveleibe, amelyek lehetővé tették, hogy közel négy órán keresztül halvány fényt bocsássanak ki.

Múlt, jelen és jövő OMÉK 2021.

Az ország legnagyobb termelői piacán egy gombostűt nem lehetett leejteni, akkora volt a tolongás. Ami persze nem csoda, hisz finomabbnál finomabb élelmiszereket hoztak a kiállítók a standokra, a gyerekek megcsodálhatták őshonos haszonállatainkat, a felnőtteknek pedig egyebek mellett szemináriumokat tartottak borról, sörről, pezsgőről… Mindez pedig mosolyt csalt az emberek arcára.

Száz éves a Rauch

Hermann Rauch 100 év­vel ezelőtt alapította a Rauch Landmaschinen GmbH-t Badenben, de a mű­trágyaszórókat, pneumatikus vetőgépeket és téli útkarbantartó berendezéseket gyártó vállalat gyökerei még ennél is messzebbre, a 19. század második felébe, Franz Rauch kovácsműhelyéig nyúlnak vissza.

Hibrid traktort mutattak be

A litván Auga vállalatcsoport, Európa egyik legnagyobb bioélelmiszer-gyártó cége mutatta be a világ első biometán-elektromos hibrid traktorát, amit a mezőgazdaság okozta légszennyezés csökkentése érdekében fejlesztettek ki.

Az USA Mezőgazdasági Minisztériuma nekiment az EU-nak

Az Unió Termőföldtől az Asztalig Stratégiájának célja, hogy élelmiszertermelést igazságossá és egészségesebbé tegye, miközben csökkenti a növényvédőszerek használatát. Tom Vilsack amerikai mezőgazdasági miniszter azonban vehemensen ellenzi ezt.

Turul Expo, Kárpátalja legjava

Ma már világosan látszik, hogy azok cselekedtek bölcsen, akik a világjárvány első hullámai idején is kitartottak céljaik mellett, és azt az időt, amit mások kényszerűségből tétlenül töltöttek, fejlesztésre és innovatív ötleteik megvalósítására fordították, hangzott el a nyolcadik Turul Expón.

Újdonságok a rakodógépek piacán

A Doosan új rakodógép modelleket mutatott be. Tavaly év végén jelent meg a középméretű rakodók vadonatúj termékcsaládja, amely az idén több új modellel bővült.

Vidéki Nők Magyarországért díjat adtak át

Átadták a Vidéki Nők Magyarországért díjat, amit az a személy kaphat, aki a vidék értékeinek, hagyományainak megőrzésében, a természeti környezet védelmében, a hazai mezőgazdasági gazdálkodás terén kifejtett munkájában, valamint az egészséges táplálkozást biztosító élelmiszer termelésben és előállításban élen jár.

Mit tehet a (hétmilliárd) vevő?

Azáltal, hogy megvesszük, megfőzzük, tároljuk az ételt, mi is az agrár-élelmezési rendszer aktív szereplőjévé válunk. Mindenki fogyasztó, és itt az idő, hogy átalakítsuk az agrár-élelmezési rendszereket. Erre emlékeztet a FAO, az ENSZ élelmezésügyi és mezőgazdasági szervezete az Élelmezés Világnapja, október 16-a kapcsán. De mit is tehetnénk pontosan?

Megállapodott a Debreceni Egyetem és a Nyírerdő Zrt.

A partnerség célja a K+F+I, oktatási és szaktanácsadási feladatokban való együttműködés, a DE tudásbázisát felhasználva az erdő-, a vad- és a tájgazdálkodás fenntartható fejlesztése, társadalmi elismertségének és elfogadottságának javítása.