Back to top

ProWein: biztonságban a világban

Teljes gőzzel folynak már a következő ProWein előkészületei. A világ legnagyobb bor- és szeszes ital vásárát Düsseldorfban legközelebb 2022. március 27-29. között rendezik meg.

De nemcsak a düsseldorfi szakmai vásár előkészületei zajlanak már, hanem a ProWein-család többi rendezvényének előkészületei is elkezdődtek.

Ázsiában és Dél-Amerikában az alábbi helyszíneken és időpontokban rendezik meg a ProWein-család különböző rendezvényeit:

  • ProWein HongKong 2021. szeptember 7-9.
  • ProWein Sao Paolo 2021. október 5-7.
  • ProWein Shanghai 2021. november 9-11.
  • ProWein Mumbai 2021. november 17-18.
  • ProWein Singapur 2022. május 10-13.

„Az elmúlt időszakban számos szakmai rendezvényt kellett eltolnunk vagy lemondanunk a világ minden pontján.

Minden egyes vásár, amit most meghirdetünk a remény szikrája az ágazat számára”

– foglalta össze Bastian Mingers, a ProWein igazgatója a jelenlegi szituációt. „A higiéniai előírásokat és a szigorú óvintézkedéseket betartva a legnagyobb fokú biztonságot garantáljuk a kiállítóknak és a látogatóknak.” – folytatta gondolatait.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A Dunakanyar legszebb borai - újjáéledő hagyományok

Jól tudjuk, Magyarország szinte egy nagy, egybefüggő borvidék. Ráadásul olyan kiváló adottságokkal, amelyet a franciák is megsüvegelnének. Elfeledett területekkel, melyek jellemzően a filoxéra vészt követően tűntek el, s nem volt aki jó másfél évszázadon át újjáélessze.

Tíz napon át várják a látogatókat Veszprémben a Rozé, Rizling, Jazz Napok programjai

Tíz napon át várja a látogatókat ingyenes programjaival a 13. Rozé, Rizling és Jazz Napok július első felében Veszprémben. A blues, a jazz és a funkzene mellett környékbeli borászatok kínálják italaikat - közölte az MTI-vel a fesztiváligazgató.

Megújuló konferencia borászoknak Egerben

Eger Wine Meetup néven újul meg a húszéves múlttal rendelkező szőlészeti és borászati konferencia Egerben. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szakmai programja két napon át tart június 16-17-én, és felöleli a fenntarthatóság, a birtoképítés, a klímaváltozás és a terroir témaköreit.

Borfesztiválozunk – a borászok és a fesztiválozók

Május elején kitör a fesztiváli láz, ami eltart októberig. Fél éven keresztül zajlik ez a színes forgatag, amelyben minden hazai borász megtalálhatja önkifejezésének lehetőségeit. A szervezők Erdőbényétől Sopronig sokat áldoznak arra, hogy a kiváló borokon kívül jó program, mindenekelőtt viszonylag színvonalas zene és a bóvlitól a minőségi egyediségig ívelő kézműves vásár színesítse a programot.

Már online is elérhető a Badacsonyi borvidék

Badacsony, Magyarország egyik legkedveltebb és legismertebb borvidéke, igazodva az erősödő olvasói online jelenléthez, elindította online magazinját, mely szervesen kapcsolódik a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület, badacsony.com weboldalához.

A denevér rejtheti a megoldást az öregedés ellen

A denevérek segítenek a kártevők elleni védekezésben, a növények beporzásában és a magvak terjesztésében. Egy új kutatás szerint azonban a denevérek lehetnek a kulcsa a további gyulladások és az időskori betegségek terápiájának.

Jégbe álmodott pezsgő a Törley-től

Egy rejtélyes és hatalmas, négytonnás jégkocka jelent meg egy hete a Millenáris Széllkapu Parkban. Az olvadó műalkotás mélyén pedig egy 80 cm magas Törley Ice palack lapult. Ezzel fény derült az idei nyár egyik legnagyobb rejtélyére is.

Ciderfesztivál a hétvégén Etyeken

A helyszín azért lesz különleges, mert a BudaPrés Cider pincészet épületében és az előtte húzódó almásban zajlanak majd az események. Fűben ücsörgésből, ciderezésből, pizzázásból és akusztikus koncertekből áll majd a program.

Hatalmas lehetőségek kapujában a grúz-magyar agráregyüttműködés

Grúz partnerével tárgyalt Tbilisziben Nagy István agrárminiszter. A két tárcavezető együttműködési nyilatkozatot írt alá a vetőmagtermesztés, a borászat és a méztermelés területén.

Virágból bort

Kaliforniában Aaliyah Nitoto, a Free Range Flower borászat alapítója rendhagyó módon, virágok felhasználásával készít bort. Még főiskolás évei alatt kezdett érdeklődni a borkészítés és a gyógynövények iránt, és felfedezte, hogy kedvenc virágaiból is tud bort készíteni.