0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Újra felbőgnek a gépek Bábolnán

Ahogy arról a gazdatársadalom már hónapok óta beszél, szeptember 9-én megnyitja kapuit a 2021-es Bábolnai Gazdanapok. Már a hét eleje óta érkeztek a gépek, ma pedig a galambokat és az almát is meghozták, a standokon is már majdnem minden összeállt – egyszóval reggel csak a harmatot kell majd a szélvédőkről letörölni és kezdődhet a megnyitó.

youtube://v/lpMw6hk9EAU

Sári Enikőt, a Magyar Mezőgazdaság Kiadó ügyvezető igazgatóját és Haál Gábort a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatóját kérdeztük a kapunyitás előestéjén, a Bábolnai Gazdanapok idei látványosságairól, legfontosabb eseményeiről.

– A vásár rendezői a finisben vannak. Hogy áll most a kiállítás?

Haál Gábor (HG): Az utolsó simításokat végezzük. Már mindenki az utolsó dekorációkat próbálja felhelyezni. Hála Istennek, a kiállítók közül gyakorlatilag mindenki megérkezett, mindenki megtalálta a helyét, a gépek is a helyükön vannak, úgyhogy várjuk a kezdést.

– Melyik a vásár rendezőjének a kedvenc standja, vagy a kedvenc gépe?

HG: Nem tudom megmondani. Nagyon sokakkal találkoztam, nagyon sok helyen voltam, egy csomó érdekességet láttam, de nem tudtam még istenigazából megnézni. De én is úgy vagyok, mint a kisgyerekek, a nagy traktorokat és az új gépeket mindig nagyon szeretem.

– Hogy érzi, milyen lesz az idei Bábolnai Gazdanapok?

Sári Enikő (SE): Ha felnézek az égre, akkor azt gondolom, gyönyörű, hiszen nagyon szépen süt a nap. Igazi őszi napsütésben fogjuk megnyitni holnap a 34. Bábolnai Gazdanapokat. Ilyenkor már felfokozott hangulat van. Lehet, hogy fáradtak vagyunk, de az adrenalin dolgozik, úgyhogy alig várjuk, hogy kapunyitás legyen.

– A Magyar Mezőgazdaság standja is megújult. Mivel várjuk itt a nagyközönséget?

SE: Igazi hungarikummal, hiszen van egy fröccsteraszunk és miután a fröccs hungarikum, mindenkit egy pohár fröccsre szívesen látunk, minden partnerünket, látogatót. Úgy gondoltuk, hogy ezt a hungarikumot mi is népszerűsítjük.

– Kiket vár?

HG: Az elején mindenképpen a szakmát. Hála istennek nagyon sok visszajelzésünk van. Én is azért raktam le már a telefonomat, mert vagy csinálok valamit, vagy a telefont veszem fel állandóan. Én nagyon bízom benne, hogy a szakma itt lesz, és abban is nagyon bízom, hogy mivel gyönyörű idő lesz, a közönségprogramok révén a családok és mindenki, akit érdekel, vagy aki érdekességre vágyik, itt lesz.

– A programból mi az, amit leginkább kiemelne, amire azt gondolja, hogy akár családosok, akár a szakmai közönség kíváncsi lehet?

SE: Ha Bábolna, akkor azt gondolom, hogy itt a történelmi falak között a lovasbemutató az, amire a szakemberek is és a családi látogatók is nagyon kíváncsiak. De természetesen azért nagyon sok igazi szakmai újdonsággal várjuk az idelátogatókat, ilyen például a talajszelvény. De kiemelhetem a cirok-fajtabemutatót is, melyet első alkalommal rendezünk meg a Bábolnai Gazdanapokon. A gépbemutató, a gépóriások szintén látványosak lesznek mindenki számára. Lesz itt program bőven, mindenféle érdekesség gyerekek számára is, például említhetem, hogy almát kóstoltat az Agrármarketing Centrum. Nagyon sok mindennel várunk mindenkit, nem akarok mindent elmondani, hiszen látogassanak ki hozzánk!

Forrás: magyarmezogazdasag.hu