0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A bálaugrálótól a borzig

A Bábolnai Gazdanapokon nem csak a felnőttek és a szakemberek számára van látnivaló, a gyerekek is jól szórakozhatnak a Játékudvar programjain. Számtalan kreatív és hagyományos játékot kipróbálhatnak, mesterségekkel ismerkedhetnek meg, és a kézügyességüket is próbára tehetik.

Arcfestés, ügyességi fajátékok, mézkóstolás várja a gyerekeket a Vérteserdő Zrt. hatalmas sátránál a kiállítás teljes időtartama alatt.  

Az erdő gyerekszemmel elnevezéssel rajzversenyt is hirdetnek, ahol a gyerekek megörökíthetik erdei élményeiket, kedvenc erdei állataikat.

A rajzokat kiállítják és a legjobbak díjat is kapnak,

mondta Juhász Lenke, közjóléti és vadgazdálkodási osztályvezető. Bemutatkozik a vadász és az erdész szakma. Aki jól teljesít a kvízjátékon, egy facsemetét választhat, amit otthon a kertben el is ültethet, hogy a siker teljes legyen, ültetési, gondozási útmutatót is kap a csemeték mellé.

Kipróbálhatják a távcsövet, és azonosíthatják a messze „repülö” madarakat”,  speciális gumi íjakkal gyakorolhatják a  célzást.

Többféle ügyességi játékkal is lehet időt tölteni, amibe sokszor a szülők is belefeledkeznek.: mancsfelismerés, babzsák-célba dobás, teke és mezítlábas tanörvény, hogy csak néhányat említsünk a sok közül.

Emellett különféle mézek kóstolója várja az érdeklődőket, itt is lehetőség nyílik egy kis játékra és aki ügyes,  meglepetés ajándékkal térhet haza.

A mozgékonyaknak bizonyára kedvence lesz  a hatalmas szalmaugráló.  

Élő állatok szerepeltetésével izgalmas és szórakoztató ismeretterjesztő előadásra várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt pénteken és szombaton délelőtt.

Az állati jó bemutatón a közönséget teljesen elvarázsolja a borz, a görény, bagoly.  

Tóth Gábor, aki bámulatos mutatványokra sarkallja az erdei állatokat, a népszerű előadásról elmondta, tapasztalataik szerint az állatok puszta jelenléte is elegendő egy nyitott és befogadó lelkiállapot létrehozásához, ami az általuk helyesnek tartott szemléletmód átadásához nélkülözhetetlen.

Bemutatóján az élő állatok jelenléte mellett óriási szerepet játszik az elhangzó szöveg, hiszen humoros, szórakoztató történeteket hallhatnak az állatokról, miközben sok érdekes és hasznos információ is elhangzik velük kapcsolatosan. Mindennek a célja a figyelem felkeltése és fenntartása valamint a szemléletet formálás.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu