Back to top

A legnagyobb T7 Heavy Duty Bábolnán

Az Agrotec standján két újdonságot találtunk: a HD szögletes nagybálázót és a New Holland T7 Heavy Duty sorozatából a legnagyobbat, a 315-ös modellt. Az országban jelenleg ez az egyetlen bemutató példány van a traktorból – de a forgalmazóhoz hamarosan megérkeznek a számos újdonsággal felszerelt sorozat darabjai.

MMG - A legnagyobb T7 Heavy Duty Bábolnán

Kapott egy teljesen új, nagyobb, tágasabb kabint a traktor - mondja Molnár István, az Agrotec Magyarország Kft. New Holland termékmenedzsere. 

Molnár István a New Holland T7-315 Heavy Duty traktor előtt
Molnár István a New Holland T7-315 Heavy Duty traktor előtt
Fotó: Csatlós Norbert
Amennyire a tervezőasztalon ki lehet találni, annyira kimaxolták a traktor kabinjának a méreteit. Hátrébb kerültek a C-oszlopok, így körülbelül 7,5%-kal nagyobb belső teret kaptunk, nagyobb üvegfelületeket, így kisebbek a vakfoltok. Én azt gondolom, hogy a mezőgazdasági gépek, így a traktorok esetében is egyre inkább arra is fókuszálnak a gyártók – a New Holland is –, hogy

ne csak a technológiát, a teljesítményt, a motort, a hidraulikát fejlesszék, hanem ahogy az autóiparban, egyre nagyobb komfortérzetet nyújtsanak a gépkezelőknek.

Hosszú munkanapokra gondolva alkották meg a kartámaszt, amelyen 11 testre szabható gomb található, az intelligens monitor pedig segít a sorvezetésben és elősegíti a precíziós munkavégzést.

A NH T7 Heavy Duty vezetőfülkéje
A NH T7 Heavy Duty vezetőfülkéje
Fotó: Csatlós Norbert

A motorháztető alatt egy 6,7 literes NF motor dolgozik, ahogyan eddig is. Ez már a Stage 5-ös emissziós normát teljesíti, és azt a forgatónyomatékot, motorerőt nyújtja, amire egy nehéz szántóföldi erőgépnél szükség van. Mindig elmondjuk, hogy a New Holland esetében a motor mindig tiszta levegőt szív, így leterhelődéskor megfelelően reagál a különböző szántóföldi körülmények között gyakran előforduló ingadozó terhelési viszonyokra - hangsúlyozza Molnár István.

Fotó: Csatlós Norbert

Akár egy személyautó, ez a traktor is kérhető extrákkal: csodás Maseratit idéző metálkék színben, a Blue Power csomagban ezen kívül még a bőrkormány, a speciális ülés és több más szolgáltatás is megtalálható. 

LED munkalámpák sokasága szerelhető fel a gépre, így akár szürkület vagy sötétedés után is gyakorlatilag nappali viszonyok között dolgozhatunk a géppel. Tehát ilyen probléma sem érhet minket. Úgyhogy büszkén mutatjuk be ezt az új gépet itt a gazdanapokon.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A precíziós gazdálkodás egyik alapja a talajinformáció

Dr. Dobos Endre, egyetemi tanár, a Magyar Talajtani Társaság elnöke szerint, a precíziós gazdálkodás egy csodálatos dolog. Fontos lehet megvizsgálni kicsit, hogy tudományos oldalról és különösen a talajos oldalról hogyan is néz ki ez az új gazdálkodási forma.

A szántóföldi precíziós gazdálkodást népszerűsítették a Közép-Duna mentén

A precíziós gazdálkodás lehetőség: a gazdálkodás hatékonyságának növelésére, az inputanyagok optimális felhasználására, és mindezek eredményeként a vidék jövedelemtermelő képességének fokozására. A Bakodpusztai Gazdafórumon példákon keresztül és számokkal alátámasztva mutatták be a precíziós gazdálkodás előnyeit.

Beruházási vidékfejlesztési támogatások

A KAP Stratégiai Terv keretében, a korábbi támogatási ciklusokhoz hasonlóan, ismét fontos szerepet kapnak a beruházás típusú beavatkozások, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a versenyképes mezőgazdaság és élelmiszer-előállításhoz, illetve vidékfejlesztéshez.

Akár a szerencseszámuk is lehetne

Tizenkét állomásos európai roadshow keretében mutatja be új 700-as szériáját a Fendt. Magyar­országra november közepén érkezett a bemutató, Zsámbékon a német vállalat és az AXIÁL Kft. képviselői ismertették a gyártó legújabb, egyben legkelendőbb, a gazdák által legkedveltebb típusának, a hetedik generációs erőgépeknek az előnyeit.

A magyar mezőgazdaság megérkezett a XXI. századba Kisdombegyházán

A szarvasmarha állomány állatjóléte, a dolgozók munkakörülménye, a tej minősége és a termelés mennyisége is javult Kisdombegyházán – mondta Nagy István agrárminiszter az Agro-Ferr Kft. szarvasmarha istállójának átadásán, csütörtökön.

Farm-menedzsment rendszerrel és drónokkal segítik a magyar gazdákat

Ma már nem lehet érzésből színvonalas, versenyképes és fenntartható mezőgazdálkodást folytatni, az agrárium ugyanis komoly csúcstechnológiai és tudásintenzív ágazattá vált – mondta Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora a Dunapatajon tartott gazdanapon. A MATE, a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. és az Agrárközösség Kft. közös projektjének legfőbb célja is az, hogy 99 településen segítse a legkorszerűbb agrárdigitalizációs eszközök elterjedését.

Díjeső a Fendt 700 Vario Gen7 szériának

A Fendt 700 Vario széria 1998-as bevezetése óta számos díjat nyert és azóta is a Fendt legkelendőbb termékcsaládjának számít.

Már több mint 10.000 középiskolás töltötte ki a Nagy Diák Agrártesztet

Mire jó egy drón a mezőgazdaságban? Mit jelent a precíziós gazdálkodás? Milyen az intelligens mechanikus gyomirtás? Ehhez hasonló kérdéseket kell megválaszolnia azoknak a középiskolásoknak, akik a Nagy Diák Agrárteszt 2. online vetélkedőn december 15-ig még versenybe szállnának az értékes nyereményekért.

New Holland újdonságok a párizsi SIMA kiállításon

Az idén 100 éves SIMA hivatalosan is megnyitotta kapuit Párizsban. Ebben az áttekintésben a Magyar Mezőgazdaság bemutatja a New Holland gépesítési híreit, a kombájn- és traktorfejlesztései újdonságokat.

Hibakeresős szakma a miénk

Apagyi Bence 14. a nehézgépszerelők világranglistáján és hetedikként végzett a tavalyi Európa-bajnokságon. Nem csoda, hogy már egyetemistaként az ország legnagyobb mezőgazdasági gépkereskedő cégének kollektíváját erősíti.