Back to top

A legnagyobb T7 Heavy Duty Bábolnán

Az Agrotec standján két újdonságot találtunk: a HD szögletes nagybálázót és a New Holland T7 Heavy Duty sorozatából a legnagyobbat, a 315-ös modellt. Az országban jelenleg ez az egyetlen bemutató példány van a traktorból – de a forgalmazóhoz hamarosan megérkeznek a számos újdonsággal felszerelt sorozat darabjai.

MMG - A legnagyobb T7 Heavy Duty Bábolnán

Kapott egy teljesen új, nagyobb, tágasabb kabint a traktor - mondja Molnár István, az Agrotec Magyarország Kft. New Holland termékmenedzsere. 

Molnár István a New Holland T7-315 Heavy Duty traktor előtt
Molnár István a New Holland T7-315 Heavy Duty traktor előtt
Fotó: Csatlós Norbert
Amennyire a tervezőasztalon ki lehet találni, annyira kimaxolták a traktor kabinjának a méreteit. Hátrébb kerültek a C-oszlopok, így körülbelül 7,5%-kal nagyobb belső teret kaptunk, nagyobb üvegfelületeket, így kisebbek a vakfoltok. Én azt gondolom, hogy a mezőgazdasági gépek, így a traktorok esetében is egyre inkább arra is fókuszálnak a gyártók – a New Holland is –, hogy

ne csak a technológiát, a teljesítményt, a motort, a hidraulikát fejlesszék, hanem ahogy az autóiparban, egyre nagyobb komfortérzetet nyújtsanak a gépkezelőknek.

Hosszú munkanapokra gondolva alkották meg a kartámaszt, amelyen 11 testre szabható gomb található, az intelligens monitor pedig segít a sorvezetésben és elősegíti a precíziós munkavégzést.

A NH T7 Heavy Duty vezetőfülkéje
A NH T7 Heavy Duty vezetőfülkéje
Fotó: Csatlós Norbert

A motorháztető alatt egy 6,7 literes NF motor dolgozik, ahogyan eddig is. Ez már a Stage 5-ös emissziós normát teljesíti, és azt a forgatónyomatékot, motorerőt nyújtja, amire egy nehéz szántóföldi erőgépnél szükség van. Mindig elmondjuk, hogy a New Holland esetében a motor mindig tiszta levegőt szív, így leterhelődéskor megfelelően reagál a különböző szántóföldi körülmények között gyakran előforduló ingadozó terhelési viszonyokra - hangsúlyozza Molnár István.

Fotó: Csatlós Norbert

Akár egy személyautó, ez a traktor is kérhető extrákkal: csodás Maseratit idéző metálkék színben, a Blue Power csomagban ezen kívül még a bőrkormány, a speciális ülés és több más szolgáltatás is megtalálható. 

LED munkalámpák sokasága szerelhető fel a gépre, így akár szürkület vagy sötétedés után is gyakorlatilag nappali viszonyok között dolgozhatunk a géppel. Tehát ilyen probléma sem érhet minket. Úgyhogy büszkén mutatjuk be ezt az új gépet itt a gazdanapokon.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Hogyan ne okozzon fejtörést az e-permetezési napló?

2023. január 1-jétől a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felületén kell vezetni az elektronikus permetezési naplót. A gazdálkodók tapasztalatai szerint ez akár napi több óra adminisztrációt is jelenthet, így sokan igyekeztek a kitöltést a növényorvosokra testálni, holott az nem az ő dolguk. Erre jelenthet megoldást a napokban piacra került applikáció.

A gépesítés a nehézségek ellenére sem állt le

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének éves közgyűlésén az állami és uniós beruházási források mellett az utánpótlás-nevelés fontosságát hangsúlyozták. A szövetség közgyűlése jó alkalom volt az ágazat legjobbjainak a díjazására is.

Konferencia szarvasmarhatartóknak

Digitális evolúció címmel rendezett konferenciát a Cargill Takarmány Zrt., ahol a hazánkban bevezetés alatt álló Dairy Enteligen tejelőmarha-telepeken alkalmazható döntéstámogató rendszert mutatták be.

Hogyan segít a drón a talajművelés maximalizálásában? - A precíziós gazdálkodás bevezetése 3.

Az RTK tulajdonképpen nem más, mint hogy a táblákról egy drónnal fotókat készítenek és aztán ebből olyan térképek készülnek, amelyek használatával a gazdálkodó egészen a tábla széléig tudja művelni a területeit.

Stabil 2022-es traktoreladási adatok Európában

A traktorregisztrációk száma Európában 2022-ben is magas szinten maradt, bár az árakkal és az ellátási lánccal kapcsolatos kihívások ellenére elmaradt az előző rekord évitől. Ez a CEMA, az európai mezőgazdasági gépipart képviselő egyesület által összegyűjtött adatokból derül ki.

Láthatáron a milliomosság

Ebben az évben jeles eseményhez érkezett az Alföldi Sertés Szövetkezet. Idén ünnepelték megalapítása huszadik évfordulóját, mert 2003 februárjában, hosszas előkészítés után döntött úgy 26, döntően Hajdú-Bihar megyei termelő, hogy létrehozzák a szervezetet.

A precíziós gazdálkodásról is tárgyalt Nagy István agrárminiszter egy amerikai óriáscég vezetőivel

Az Egyesült Államok meghatározó mezőgazdasági térségében, Indiana államban tárgyalt szerdán Nagy István agrárminiszter.

Automatizált bazsalikomtermesztés

Az Észak-Izraelben működő Genesis Herbs Ltd. innovatív technológiát vezetett be. Tzahi Mordehay társtulajdonosa szerint a vállalat célja, hogy mindent előre tudjanak tervezni, és semmit se bízzanak a véletlenre. A gazdaság közel harminc éve egyetlen terméket, bazsalikomot termeszt.

A Valtra Q sorozata is elnyerte a Red Dot díjat

A Valtra egy újabb eredményt ünnepel, mivel a Q sorozat is elnyerte a rangos Red Dot díjat a terméktervezésért. A bejelentés kevesebb, mint 6 hónappal a legújabb traktor, a Q sorozat megjelenése után történt. Az új sorozat a nagyobb lóerejű (230-305 LE) gépek szegmenséhez illeszkedik.

A természetkímélő gazdálkodás támogatásával segíthetjük a hanyatló madárpopulációkat

Egykor gyakori, a szántóföldekhez, mezőgazdasághoz köthető madárfajok állományai drasztikusan megfogyatkoztak, egyes fajok a kihalás szélére sodródtak napjainkra. Pedig talajmegújító, a biodiverzitásra nagyobb hangsúlyt fektető mezőgazdasággal és jobban átgondolt vadgazdálkodással lényegesen több vadfaj, madár találhatná meg életfeltételeit mezőgazdasági körülmények között.