Back to top

A legnagyobb T7 Heavy Duty Bábolnán

Az Agrotec standján két újdonságot találtunk: a HD szögletes nagybálázót és a New Holland T7 Heavy Duty sorozatából a legnagyobbat, a 315-ös modellt. Az országban jelenleg ez az egyetlen bemutató példány van a traktorból – de a forgalmazóhoz hamarosan megérkeznek a számos újdonsággal felszerelt sorozat darabjai.

MMG - A legnagyobb T7 Heavy Duty Bábolnán

Kapott egy teljesen új, nagyobb, tágasabb kabint a traktor - mondja Molnár István, az Agrotec Magyarország Kft. New Holland termékmenedzsere. 

Molnár István a New Holland T7-315 Heavy Duty traktor előtt
Molnár István a New Holland T7-315 Heavy Duty traktor előtt
Fotó: Csatlós Norbert
Amennyire a tervezőasztalon ki lehet találni, annyira kimaxolták a traktor kabinjának a méreteit. Hátrébb kerültek a C-oszlopok, így körülbelül 7,5%-kal nagyobb belső teret kaptunk, nagyobb üvegfelületeket, így kisebbek a vakfoltok. Én azt gondolom, hogy a mezőgazdasági gépek, így a traktorok esetében is egyre inkább arra is fókuszálnak a gyártók – a New Holland is –, hogy

ne csak a technológiát, a teljesítményt, a motort, a hidraulikát fejlesszék, hanem ahogy az autóiparban, egyre nagyobb komfortérzetet nyújtsanak a gépkezelőknek.

Hosszú munkanapokra gondolva alkották meg a kartámaszt, amelyen 11 testre szabható gomb található, az intelligens monitor pedig segít a sorvezetésben és elősegíti a precíziós munkavégzést.

A NH T7 Heavy Duty vezetőfülkéje
A NH T7 Heavy Duty vezetőfülkéje
Fotó: Csatlós Norbert

A motorháztető alatt egy 6,7 literes NF motor dolgozik, ahogyan eddig is. Ez már a Stage 5-ös emissziós normát teljesíti, és azt a forgatónyomatékot, motorerőt nyújtja, amire egy nehéz szántóföldi erőgépnél szükség van. Mindig elmondjuk, hogy a New Holland esetében a motor mindig tiszta levegőt szív, így leterhelődéskor megfelelően reagál a különböző szántóföldi körülmények között gyakran előforduló ingadozó terhelési viszonyokra - hangsúlyozza Molnár István.

Fotó: Csatlós Norbert

Akár egy személyautó, ez a traktor is kérhető extrákkal: csodás Maseratit idéző metálkék színben, a Blue Power csomagban ezen kívül még a bőrkormány, a speciális ülés és több más szolgáltatás is megtalálható. 

LED munkalámpák sokasága szerelhető fel a gépre, így akár szürkület vagy sötétedés után is gyakorlatilag nappali viszonyok között dolgozhatunk a géppel. Tehát ilyen probléma sem érhet minket. Úgyhogy büszkén mutatjuk be ezt az új gépet itt a gazdanapokon.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Formatervezési díjat kapott a Steyr Terrus CVT

A nagy presztízsű RedDot formatervezési díjjal ismerték el a Steyr Terrus CVT traktor dizájnját. A zsűri értékelése szerint 2022 legelegánsabb traktorának formaterve hozzájárul a nagy teherbírású munkagép képességeihez, kényelméhez és hatékonyságához. A Steyr Terrus CVT 2015-ben jelent meg a gyártó kínálatában, mint az osztrák vállalat „zászlóstraktora”.

Aktuálisabb, mint valaha - tankolási rendszerek a Bábolnai Gazdanapokon

Aratás közben nem járkálhat el tankolni a kombájn – ezzel minden gazdálkodó tisztában van. A hatósági áras, korlátozottan hozzáférhető üzemanyag komoly kihívás elé állíthatja a mezőgazdaságot, aki pedig nem szeretne emiatt hátrányba kerülni, az tárolókapacitást fejleszt. A 35. Bábolnai Gazdanapokon szeptember 8-10. között erre is találhat megoldást.

Drónok a szőlőültetvényben

A MyActionCam Kft. és a Magyar Mezőgazdaság Kft. közös rendezvénysorozatot indított, amelynek célja, hogy közelebb hozza az új technológiát a felhasználókhoz. A roadshow harmadik állomásán - szántóföld és gyümölcsültetvény után- most egy szőlőültetvény felett repkedtek a drónok.

A MATE tananyaga lépést tart a digitális kihívásokkal

Egy nemzetközi projektnek köszönhetőn új, a digitális agrárium és élelmiszeripar kihívásaira reagáló mesterképzés indulhat el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen. A tavaly indított program keretében már megtörtént az oktatók képzése. A tananyagok is készültek, többek között a precíziós mezőgazdaság, a robotika, a drónok, valamint az okos megoldások és innovációk témájában.

Öreg traktorok ha találkoznak...

Bár dologidő van, egy napra szüneteltetjük a munkát, elvégre traktoros találkozó ritkán van – hangzott el Csáfordon, ahol több év kihagyást követően végre meg tudták tartani a veterán mezőgazdasági járművek tizedik „összejövetelét”.

Előbb kezdődött meg a nyári betakarítás a földeken

Országosan is megkezdődött az aratás, az extrém meleg időjárás különös figyelmet igényel a gazdálkodóktól – közölte Nagy István agrárminiszter.

Gödöllőn ismerte el a gazdák fejlődését és újításait a Digitális Agrárakadémia

A Digitális Agrárakadémia konzorciuma digitális bemutató gazdaság tematikus versenyt hirdetett meg, lehetőséget biztosítva a gazdaságoknak arra, hogy sikereiket és tapasztalataikat bemutathassák. A Digitális Bemutató Gazdaság Díjakat 27 díjazott részére adták át a MATE gödöllői Szent István Campusán.

Az adatelemzés akár életmentő is lehet a versenylovaknak

A versenylovak esetében a legtöbb sérülés nem egy nap alatt alakul ki, eltekintve azoktól a ritka kivételektől, amikor valamilyen baleset (például kerítésnek fut a ló) miatt sérülnek meg. A tréningek során fellépő terhelés hosszú időn át terheli a csontozatot, mire látható eredménye lesz.

Mire figyeljen az autós, ha traktort előz?

A mezőgazdasági munkák során a gazdák gyakorta használják a közutakat járműveikkel, akár benzinkúti tankolás, akár az egyik munkaterületről a másikra való eljutás okán. Mire figyeljenek az autósok, ha lovas kocsit, traktort előznek – erről kérdeztünk szakértőt.

A „váci mező” ünnepnapja

Az AM Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum (KMASzC) Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumának Floch-pusztai tangazdaságában május 21-én tartották a XX. Regionális Mezőgazdasági Kiállítást, ami minden évben az iskola ünnepnapjának számít, de most különösen, hiszen két „vírusos év” után tudták végre újra megrendezni a bemutatót.