Back to top

A legnagyobb T7 Heavy Duty Bábolnán

Az Agrotec standján két újdonságot találtunk: a HD szögletes nagybálázót és a New Holland T7 Heavy Duty sorozatából a legnagyobbat, a 315-ös modellt. Az országban jelenleg ez az egyetlen bemutató példány van a traktorból – de a forgalmazóhoz hamarosan megérkeznek a számos újdonsággal felszerelt sorozat darabjai.

MMG - A legnagyobb T7 Heavy Duty Bábolnán

Kapott egy teljesen új, nagyobb, tágasabb kabint a traktor - mondja Molnár István, az Agrotec Magyarország Kft. New Holland termékmenedzsere. 

Molnár István a New Holland T7-315 Heavy Duty traktor előtt
Molnár István a New Holland T7-315 Heavy Duty traktor előtt
Fotó: Csatlós Norbert
Amennyire a tervezőasztalon ki lehet találni, annyira kimaxolták a traktor kabinjának a méreteit. Hátrébb kerültek a C-oszlopok, így körülbelül 7,5%-kal nagyobb belső teret kaptunk, nagyobb üvegfelületeket, így kisebbek a vakfoltok. Én azt gondolom, hogy a mezőgazdasági gépek, így a traktorok esetében is egyre inkább arra is fókuszálnak a gyártók – a New Holland is –, hogy

ne csak a technológiát, a teljesítményt, a motort, a hidraulikát fejlesszék, hanem ahogy az autóiparban, egyre nagyobb komfortérzetet nyújtsanak a gépkezelőknek.

Hosszú munkanapokra gondolva alkották meg a kartámaszt, amelyen 11 testre szabható gomb található, az intelligens monitor pedig segít a sorvezetésben és elősegíti a precíziós munkavégzést.

A NH T7 Heavy Duty vezetőfülkéje
A NH T7 Heavy Duty vezetőfülkéje
Fotó: Csatlós Norbert

A motorháztető alatt egy 6,7 literes NF motor dolgozik, ahogyan eddig is. Ez már a Stage 5-ös emissziós normát teljesíti, és azt a forgatónyomatékot, motorerőt nyújtja, amire egy nehéz szántóföldi erőgépnél szükség van. Mindig elmondjuk, hogy a New Holland esetében a motor mindig tiszta levegőt szív, így leterhelődéskor megfelelően reagál a különböző szántóföldi körülmények között gyakran előforduló ingadozó terhelési viszonyokra - hangsúlyozza Molnár István.

Fotó: Csatlós Norbert

Akár egy személyautó, ez a traktor is kérhető extrákkal: csodás Maseratit idéző metálkék színben, a Blue Power csomagban ezen kívül még a bőrkormány, a speciális ülés és több más szolgáltatás is megtalálható. 

LED munkalámpák sokasága szerelhető fel a gépre, így akár szürkület vagy sötétedés után is gyakorlatilag nappali viszonyok között dolgozhatunk a géppel. Tehát ilyen probléma sem érhet minket. Úgyhogy büszkén mutatjuk be ezt az új gépet itt a gazdanapokon.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Hibrid traktort mutattak be

A litván Auga vállalatcsoport, Európa egyik legnagyobb bioélelmiszer-gyártó cége mutatta be a világ első biometán-elektromos hibrid traktorát, amit a mezőgazdaság okozta légszennyezés csökkentése érdekében fejlesztettek ki.

Az USA Mezőgazdasági Minisztériuma nekiment az EU-nak

Az Unió Termőföldtől az Asztalig Stratégiájának célja, hogy élelmiszertermelést igazságossá és egészségesebbé tegye, miközben csökkenti a növényvédőszerek használatát. Tom Vilsack amerikai mezőgazdasági miniszter azonban vehemensen ellenzi ezt.

Tiszta utakért kampányol a Magyar Közút és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége

Az őszi csapadékosabb időjárás és az évszakhoz kapcsolódó mezőgazdasági munkák során időszakosan sárfelhordásos szakaszokkal is találkozhatnak a közlekedők.

Minden lépését figyelik a szarvasmarháknak

A PLF olyan gazdálkodási gyakorlatok összessége, amely segítségével jobb eredményeket lehet elérni az állattenyésztésben. Erről is hallhattak a szakemberek az ÖMKI előadásán, amelyet az OMÉK-on tartottak. Napelemes GPS-fülest, a nyakukba transzpondert, a bendőjükbe bóluszt és a lábukra pedométert helyeztek az állatokra, illetve állatokba.

Az állattenyésztés szorul rá leginkább a fejlesztésre

Sok egyéb mellett számos épületlétesítést, gépkorszerűsítést, precíziós gazdálkodást támogató pályázat elérhető a gazdák számára, akik igyekezek élni a lehetőséggel, de tudásuk nem minden esetben elegendő a modernizációs eszközök elsajátításában, vagy éppen nem áll elegendő háttértőke rendelkezésükre egy géptámogatás megpályázására. Erről beszélgettünk Illés Zoltánnal az AGROTEC ügyvezetőjével.

PLF – konferencia a precíziós állattenyésztésről

Kétévente rendezi meg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa a precíziós állattenyésztési (Precision Livestock Farming) konferenciát, hogy áttekintsék mindazokat a trendeket, fejlesztéseket, digitális technológiákat, amelyeket a gazdálkodók az állattenyésztésben alkalmazhatnak.

Verseny mezőgazdasági gépekkel

Első alkalommal rendez mezőgazdasági vállalkozók számára - mezőgazdasági gépek használatával történő - közlekedési versenyt az Encsi rendőrkapitányság balesetmegelőzési bizottsága.

Együtt a szakma és a szórakozás

A Bagossy Brothers és a Punnany Massif csalogatta a fiatalokat a Pápai Expo és Agrárpiknikre, amit 24. alkalommal rendezett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a város önkormányzata szeptember 17-19-én.

Széllel szemben született – 50 éves a CPS

A lótenyésztés révén volt világhírű a Bábolnai Állami Gazdaság, ahová koronás fők jártak, de a gazdálkodásban is példamutató volt, a megkövetelt rend és technológiai fegyelem miatt – jelentette ki Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes Bábolnán a CPS jubileumi emlékülésen.

Új korszak kezdődhet a magyar-orosz agrárkapcsolatokban

„Kiemelt célunk a magas hozzáadott értékű élelmiszeripari termékek és szaktudás exportálásának elősegítése” – szögezte le Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Nemzetközi Üzleti Fórum „Magyarország – Oroszország: alapvető trendek és exportlehetőségek” rendezvényén.