Back to top

A legnagyobb T7 Heavy Duty Bábolnán

Az Agrotec standján két újdonságot találtunk: a HD szögletes nagybálázót és a New Holland T7 Heavy Duty sorozatából a legnagyobbat, a 315-ös modellt. Az országban jelenleg ez az egyetlen bemutató példány van a traktorból – de a forgalmazóhoz hamarosan megérkeznek a számos újdonsággal felszerelt sorozat darabjai.

MMG - A legnagyobb T7 Heavy Duty Bábolnán

Kapott egy teljesen új, nagyobb, tágasabb kabint a traktor - mondja Molnár István, az Agrotec Magyarország Kft. New Holland termékmenedzsere. 

Molnár István a New Holland T7-315 Heavy Duty traktor előtt
Molnár István a New Holland T7-315 Heavy Duty traktor előtt
Fotó: Csatlós Norbert
Amennyire a tervezőasztalon ki lehet találni, annyira kimaxolták a traktor kabinjának a méreteit. Hátrébb kerültek a C-oszlopok, így körülbelül 7,5%-kal nagyobb belső teret kaptunk, nagyobb üvegfelületeket, így kisebbek a vakfoltok. Én azt gondolom, hogy a mezőgazdasági gépek, így a traktorok esetében is egyre inkább arra is fókuszálnak a gyártók – a New Holland is –, hogy

ne csak a technológiát, a teljesítményt, a motort, a hidraulikát fejlesszék, hanem ahogy az autóiparban, egyre nagyobb komfortérzetet nyújtsanak a gépkezelőknek.

Hosszú munkanapokra gondolva alkották meg a kartámaszt, amelyen 11 testre szabható gomb található, az intelligens monitor pedig segít a sorvezetésben és elősegíti a precíziós munkavégzést.

A NH T7 Heavy Duty vezetőfülkéje
A NH T7 Heavy Duty vezetőfülkéje
Fotó: Csatlós Norbert

A motorháztető alatt egy 6,7 literes NF motor dolgozik, ahogyan eddig is. Ez már a Stage 5-ös emissziós normát teljesíti, és azt a forgatónyomatékot, motorerőt nyújtja, amire egy nehéz szántóföldi erőgépnél szükség van. Mindig elmondjuk, hogy a New Holland esetében a motor mindig tiszta levegőt szív, így leterhelődéskor megfelelően reagál a különböző szántóföldi körülmények között gyakran előforduló ingadozó terhelési viszonyokra - hangsúlyozza Molnár István.

Fotó: Csatlós Norbert

Akár egy személyautó, ez a traktor is kérhető extrákkal: csodás Maseratit idéző metálkék színben, a Blue Power csomagban ezen kívül még a bőrkormány, a speciális ülés és több más szolgáltatás is megtalálható. 

LED munkalámpák sokasága szerelhető fel a gépre, így akár szürkület vagy sötétedés után is gyakorlatilag nappali viszonyok között dolgozhatunk a géppel. Tehát ilyen probléma sem érhet minket. Úgyhogy büszkén mutatjuk be ezt az új gépet itt a gazdanapokon.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Cseresznye, fűszerek és drónok a Macfrut 2022 kiállításon

Minden eddiginél gazdagabb programmal várja a zöldség-gyümölcs ágazat szereplőit a Macfrut kiállítás Riminiben, 2022. május 4-6-án. Kiemelten foglalkoznak a cseresznyével, Afrika termékeivel, a fűszerekkel és gyógynövényekkel és az okos technológiákkal.

Szőlőmetsző robotot fejlesztenek

A szőlőmetszésben alkalmazható robot kifejlesztésén dolgozik az Innovitech Kft. a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE), a Bay Zoltán Kutatóintézet Nonprofit Kft.-vel és az SBS Kft.-vel közösen - tájékoztatta a konzorciumot vezető Innovitech Kft. az MTI-t.

Robotbeporzók az üvegházban

A természetes beporzók hiánya világszerte veszélyezteti a globális élelmiszertermelést. A Nyugat-Virginia Egyetem kutatói robotbeporzók fejlesztésével igyekeznek megoldást találni az égető gondra.

Januártól Euroleasing néven folytatják működésüket a Magyar Bankholding lízingtársaságai

A Magyar Bankholding fúziós folyamatainak lépéseként az idei év első napjával az MKB-Euroleasing, a Budapest Lízing, a Takarék Lízing, valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága integráltan, Euroleasing név alatt folytatják működésüket - közölte a Magyar Bankholding az MTI-vel hétfőn.

Már szériában gyártják a New Holland T6.180 Methane Powert

Az „Év fenntartható üzemű traktora” kategóriában kétszer is díjat nyert a utóbbi hónapokban a New Holland sűrített földgázzal, illetve tisztított és sűrített biogázzal üzemeltethető, kis szén-dioxid-kibocsátású erőgépe, amit június óta sorozatban gyártanak a vállalat basildoni gyárában.

Adventi traktorok vonultak Domaszéken

Sem az eső, sem a hideg nem tántorította el a domaszéki gazdákat attól, hogy a harmadik adventi vasárnap díszes felvonuláson vegyenek részt traktorjaikkal Domaszék utcáin.

Megújult a Deutz-Fahr 6 TTV traktorszériája

A Deutz-Fahr a traktorok széles skáláját gyártja 50 és 350 lóerő közötti teljesítménnyel, szinte mindenféle feladatra. Az elmúlt időszakban sorra újította meg az egyes szériákat. Most a DF 6000-esen volt a sor.

Kreatív holland gazda igazodik a termőföldhöz és megoldást talál a felmerülő problémára

Azt gondolhatnánk, hogy a traktorok vaskerekei a múlt relikviái. Semmi sem áll távolabb az igazságtól, mert egy holland gazdaságban éppen ez a megoldás javítja a traktor húzóerejét, amikor nagyon nehéz agyagos talajon dolgozik.

Szakismeret mellett magasszintű digitális tudás is kell a mai agrárszakembereknek

Az agrároktatásba is betör a virtuális technológia. Jánoshalmán átadták Magyarország első középiskolai virtuálisvalóság-tantermét, ahol agrárszakoktatás folyik.

Új kutatás-fejlesztési igazgató az AGCO/Fendt-nél

Walter Wagner (60), az Engineering for Fendt Tractors korábbi alelnöke veszi át január 1-től az AGCO kutatás-fejlesztési igazgatói posztját a leköszönő Dr. Heribert Reitertől – áll a társaság kiadónkhoz eljuttatott közleményében.