0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Mivel játszottak a nagyszüleink? A gazdanapokon ez is kiderül

Mivel játszottak régen a gyerekek? Milyen játékok szórakoztatták gyerekkorukba nagyszüleinket? Most néhányat kipróbálhatnak a mai gyerekek is a Bábolnai Gazdanapokon a Játékudvarban. Emellett többféle kézműves technikával is megismerkedhetnek.

A Kenderkóc Népi Játszóházban autentikus népi ügyességi játékokat próbálhatnak ki a gyerekek. Egyensúlyozhatnak gólyalábon, harcolhatnak az óriás „bunkós botokkal”. Egy teljes babaház várja a kislányokat, babakocsik, öltöztethető babák. A kis kútnál megtapasztalhatják, hogyan jutottak régen vízhez, és hogyan lehetett a teknőben tisztára mosni a ruhákat. A szülőkkel együtt lehet az óriás malomjátékkal meccseket vívni, és többféle egyensúlyozó játékkal kísérletezni.

A babakonyhában mini tűzhelyen, mini asztalnál süthetnek, főzhetnek a kicsik. Kipróbálhatják például a kenyérsütés fázisait is.

A játékok fából és olyan természetes anyagokból készültek, mint akár száz évvel ezelőtt.

Magokból kreatív képeket készíthetnek a türelmes gyerekek, megtanulhatják a csuhébabák készítésének fortélyait, vagy készíthetnek bőrkarkötőt, papírból őszi lakásdekorációkat. Akik már elfáradtak a hatalmas gépek nézegetésében megpihenhetnek a babaszobában.

Nagyon sok gyereket lekötnek a kézműves technikák, ezek közül is megismerkedhetnek egy különlegessel, a homokkép készítéssel,

megtanulhatják, hogy különféle színű homokrétegekkel hogyan lehet játszani egy képen belül. Az egész családnak jó szórakozás.

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb őszi gyümölcsünk az alma, de kiderült, hogy fogyaszthatnánk belőle többet is, hiszen nagyon egészséges. A piros mosolygós alma sok gyerekkönyv, rajzfilm „szereplője”, most

az Alma Játszósarokban csupa almával kapcsolatos játékkal szórakozhatnak a kicsik és nagyobbak, alma horgászó verseny, izgalmas alma társasjáték, ruhatervezés is szerepel a repertoárban.

További képek a Játékudvarról elérhetők ide kattintva.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu