0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Tanácsadással, szemnedvesség mérővel segítünk

A Bábolnai Gazdanapok időtartama alatt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szaktanácsadási pontot működtetünk. Egy újdonságot is kipróbálhatnak a mezőgazdászok: szemnedvesség mérő készüléket, amely számos termény tesztelésére alkalmas.

Már hagyománnyá vált, hogy a Bábolnai Gazdanapok időtartama alatt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szaktanácsadási pontot működtetünk. Mindhárom napon 10-16 óra között agrár-környezetgazdálkodás, ökogazdálkodás, precíziós gazdálkodás és aktuális növényvédelmi tanácsok témakörökben kérhetnek tanácsot az érdeklődők.

Gyenes Adrienn szakértő az új ökológiai gazdálkodás-támogatásban tud segíteni a hozzá fordulóknak.

Most szeptemberben jelenik majd meg hároméves kötelezettségvállalási időszakkal az átmeneti időszak ökotámogatása, abban az időszakban, amely kitölti a mostani és a következő, 2023-tól induló programozási ciklust.

Az agrár-környezetgazdálkodás kérdéseit Sztahura Erzsébet válaszolja meg a standon. Október-novemberben lesz a beadási határidő, új, hároméves AKG támogatási lehetőségről adnak felvilágosítást. A témakör nagy érdeklődésre tart számot, legalább 23 ezer pályázót várnak. Az agrár-digitalizáció, a precíziós gazdálkodás és az aktuális növényvédelmi tanácsadás területéről várja a kérdéseket Balázs Viktor. Most zárult le az első ütem a precíziós pályázat kapcsán, az egyik legjelentősebb, szántóföldi növénytermesztőket is érintő támogatási rendszer és az agrárdigitalizációs stratégiák révén, mondta. Ezzel kapcsolatban érkeztek hozzá kérdések. Mindenki másra pályázik, ezért a felvetések is egyediek.

A színsor standon a szaktanácsadási pont mellett a rendezvényen több szakmai kerekasztal-beszélgetést is szervezünk. A NAK csarnokban lévő standján egy újdonságot is kipróbálhatnak a mezőgazdászok: egy gabona beltartalom-mérő készüléket, amely számos termény tesztelésére alkalmas.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu