0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Kényelmes, pontos zöldségcsomagolás

A kecskeméti Wolfoodengineering Kft. zöldségcsomagoló gépsorokat is forgalmaz. A Bábolnai Gazdanapokon a lengyel Domasz cég gyártmányát állították ki, amely például burgonya, hagyma, raschel zsákba csomagolását könnyíti. A gépsornak csak a töltéséhez, valamint a betöltött zsákok elszedéséhez kell kézimunkaerő. Négy fő kényelmesen dolgozhat vele, tudtuk meg Farkas József ügyvezetőtől.

A feldolgozóvonalat alkotó szállítószalag, csomagológép, zsákolómérleg kategóriáját, felszereltségét a gazdálkodók megválaszthatják.

A feltöltött termény felhordószalagra kerül. Újdonság, hogy annak fölső végén egy kefesort helyeztek el, ami megakadályozza, hogy a beállított mennyiség után további burgonya, vagy hagyma kerüljön a mérőcellába,

magyarázta a szakember a gép előnyét. A gazda pedig eldöntheti, hogy a mérőcellából a termény a Tawere szalagról a kézi zsákolóba kerüljön, vagy az automata csomagolóba. A szalag öt sebességi fokozattal működtethető.

A Domasz RA-1 csomagológép és a Domasz WE-30 plus zsákolómérleg összekapcsolásával 5, 10, 15 vagy 25 kilogrammos raschel zsákokat lehet tölteni. A készülékhez szerelt rezgő garat szavatolja a folyamatos működést, megakadályozza, hogy egy-egy szem hagyma vagy krumpli elakadjon. A kivehető töltőgarat-elválasztó pedig a kisebb termékek pontos mérését is lehetővé teszi.

A kívánt mennyiség betöltése után varrófej zárja a zsákokat, sőt a címkét is belevarrja. A varrófej típusa ugyancsak választható.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu