Back to top

Száznál is több innovátor és start-up nyújtott be projekteket a fenntartható fejlődés köré szervezett versenyre

Szeptember 30-ig meghosszabbította a jelentkezési határidőt a BASF Innovation Hub versenyére.

Az innovátorok és start-up-ok körében tapasztalható rendkívül nagy érdeklődés miatt a BASF – fenntartható fejlődést célzó – Innovation Hub versenyére a jelentkezési határidő két héttel meghosszabbodik, így a pályázatokat szeptember 30-án éjfélig lehet leadni.

A BASF Innovation Hub régiós versenye Közép- és Dél-Európa 11 országában, többek között Magyarországon kerül megrendezésre.

A verseny azokra a megoldásokra helyezi a hangsúlyt, melyek közvetlenül vagy közvetve hozzájárulnak az Európai Uniós zöld megállapodás alappilléreihez, azaz a tiszta energiához, a fenntartható mezőgazdasághoz és a körforgásos gazdasághoz.

„Óriási az érdeklődés az egész régióban. Eddig több, mint 100 pályázat érkezett be különböző innovátoroktól és start-up vállalkozásoktól. Számos megoldás született a biológiai anyagok legkülönfélébb célokat szolgáló felhasználására, de sok ötlettel álltak elő a jelentkezők a műanyag hulladék újrahasznosítása, vagy akár az okos öntözés terén is.

Nyilvánvaló, hogy a zöld megállapodás és annak célterületei egy olyan téma, amely ösztönzőleg hat mindazokra a fiatalokra, akik olyan értékes megoldásokon dolgoznak, melyek a fenntarthatósághoz járulnak hozzá.

Ezért döntöttünk úgy, meghosszabbítjuk a jelentkezési határidőt, ezzel lehetőséget biztosítva azoknak a start-upoknak, akik még nem jelentkeztek, hogy ötleteiket szeptember 30-án éjfélig benevezzék a versenybe” - hangsúlyozta Dr. Thomas Narbeshuber, a BASF Hungária Kft. ügyvezetője.

A verseny helyi szakaszában a zsűri Magyarország és Ausztria viszonylatában fogja kiválasztani azt a legjobb ötletet, ami ezután a BASF Innovation Hub régiós döntőjében fog versenyezni más országok legjobb megoldásaival. A helyi szakasz nyertese bruttó 2.500 euró, míg a régiós szakaszban a legjobb elképzelés bruttó 5.000 euró díjban részesül.

“A versenyen innovátorok és legfeljebb öt fős start-up csapatok vehetnek részt. Az egyetlen kikötés az, hogy a pályázati ötlet közvetlenül vagy közvetve járuljon hozzá a tiszta, megbízható és megfizethető energiát célzó megoldások, a fenntartható mezőgazdaságot és a körforgásos gazdaságra való átállást lehetővé tevő megoldások kialakításához.

A legjobb projekteknek szánt összeget minden olyan módon fel lehet használni, amit az innovátorok és start-up-ok alapvetően fontosnak tartanak ötletük megvalósításához.

Legyen szó akár egy kiállításon való részvételről vagy egy termék végleges formájának kialakításáról vagy teszteléséről, mi támogatjuk azt!” – magyarázza Dr. Thomas Narbeshuber, majd emlékeztet arra, hogy a pénzeszközök hiánya szokott lenni az egyik leggyakoribb oka annak, hogy néha a legjobb egyéni elképzelések végül mégsem valósulnak meg.

A versenyről, a követelményekről és a jelentkezés módjáról további információk az alábbi honlapon érhetők el: http://www.join-innovationhub.com/.

Forrás: 
BASF Hungária Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Magyar győzelem a lipicai kettesfogathajtó versenyen

Hétvégén Hölle Martin nyerte a kettesfogathajtók idei legrangosabb versenyét, sikerét pedig jó előjelnek tekinti a jövő évi világbajnokságra.

Kata, a győztes hidegvérű

Hagyomány Kaposváron, hogy a térség jellemző lófajtáját fogatokban bemutatják, ahogy az is, hogy a magyar hidegvérűnek tenyészszemlét rendeznek. A KÁN Egyetemi napokon sem volt ez másképp. A Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület 15 tenyésztője, 36 magyar hidegvérű lóval volt jelen. 20 tenyészmén és 16 tenyészkanca, illetve 10 szopós csikó szerepelt a kiállításon.

"Pizza-kert": hozzávalók egy helyről

Rendezni, csoportosítani nemcsak a házban lehet, hanem a kert, vagy annak egyes részei is kaphatnak valamilyen tematikus funkciót a díszítő cél mellett.

Vége az ezer töltők korának

Egységesítik a mobiltöltőket, erről határozott az Európai Parlament kedden. Vége az ezer töltők korának, A C típusú USB-port lesz az új szabvány, amely töltéshez és adatátvitelhez is kiváló minőséget biztosít.

A kenyér útját járják végig a gyerekek a BASF oktatási segédleteivel

Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon – hirdeti évek óta a BASF. Az idén új kampányt indítottak, amivel a legfogékonyabb korosztály, a kisiskolások ismereteit szeretnék bővíteni a mezőgazdaságról. Első eredményeikről az Európában egyedülállóan korszerű Pano Pékségben tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

Forró napok, izgalmas versenyek

Budapesten, a Nemzeti Lovardában zárult a díjugratók 2022-es évi Grand Prix-sorozata. Kecskemét és Bábolna után magas nevezőszámmal bonyolította le a szervező a harmadik fordulót is, a nagy júliusi meleg ellenére. A négynapos versenyhétvégén izgalmakból sem volt hiány, de tiszta és fair versenyzést láthatott a közönség.

A műtrágyákra kivetett exportvámok segíthetik az orosz költségvetést

Moszkva hamarosan a műtrágyákra kivetett exportvámokkal kompenzálhatja az olaj- és gázüzletágból származó bevételkiesést. Közben Putyin bírálta a meglévő uniós szankciókat, és „műtrágya ajándékokat” ígér.

Gyorsabban kerülhetnek piacra az új növényvédő szerek

Felgyorsíthatja a növényvédő szerek engedélyezését az, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) együttműködési megállapodást kötött a NEVEX Institute Kft.-vel - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.

Megjelent a feldolgozóipari kkv-k energiatámogatási programjának pályázati felhívása

Megjelent a feldolgozóipari kis- és közepes vállalkozások (kkv) energiatámogatási programjának pályázati felhívása; a pályázatra október 20-ától regisztrálhatnak az energiaintenzív cégek - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium a közösségi oldalán hétvégén.

Őcsény lovasa nyerte a Nemzeti Vágtát

Németh János, Őcsény lovasa nyerte Galaxy nevű lovával a 15. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap a budapesti Hősök terén.