0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Száznál is több innovátor és start-up nyújtott be projekteket a fenntartható fejlődés köré szervezett versenyre

Szeptember 30-ig meghosszabbította a jelentkezési határidőt a BASF Innovation Hub versenyére.

Az innovátorok és start-up-ok körében tapasztalható rendkívül nagy érdeklődés miatt a BASF – fenntartható fejlődést célzó – Innovation Hub versenyére a jelentkezési határidő két héttel meghosszabbodik, így a pályázatokat szeptember 30-án éjfélig lehet leadni.

A BASF Innovation Hub régiós versenye Közép- és Dél-Európa 11 országában, többek között Magyarországon kerül megrendezésre.

A verseny azokra a megoldásokra helyezi a hangsúlyt, melyek közvetlenül vagy közvetve hozzájárulnak az Európai Uniós zöld megállapodás alappilléreihez, azaz a tiszta energiához, a fenntartható mezőgazdasághoz és a körforgásos gazdasághoz.

„Óriási az érdeklődés az egész régióban. Eddig több, mint 100 pályázat érkezett be különböző innovátoroktól és start-up vállalkozásoktól. Számos megoldás született a biológiai anyagok legkülönfélébb célokat szolgáló felhasználására, de sok ötlettel álltak elő a jelentkezők a műanyag hulladék újrahasznosítása, vagy akár az okos öntözés terén is.

Nyilvánvaló, hogy a zöld megállapodás és annak célterületei egy olyan téma, amely ösztönzőleg hat mindazokra a fiatalokra, akik olyan értékes megoldásokon dolgoznak, melyek a fenntarthatósághoz járulnak hozzá.

Ezért döntöttünk úgy, meghosszabbítjuk a jelentkezési határidőt, ezzel lehetőséget biztosítva azoknak a start-upoknak, akik még nem jelentkeztek, hogy ötleteiket szeptember 30-án éjfélig benevezzék a versenybe” – hangsúlyozta Dr. Thomas Narbeshuber, a BASF Hungária Kft. ügyvezetője.

A verseny helyi szakaszában a zsűri Magyarország és Ausztria viszonylatában fogja kiválasztani azt a legjobb ötletet, ami ezután a BASF Innovation Hub régiós döntőjében fog versenyezni más országok legjobb megoldásaival. A helyi szakasz nyertese bruttó 2.500 euró, míg a régiós szakaszban a legjobb elképzelés bruttó 5.000 euró díjban részesül.

“A versenyen innovátorok és legfeljebb öt fős start-up csapatok vehetnek részt. Az egyetlen kikötés az, hogy a pályázati ötlet közvetlenül vagy közvetve járuljon hozzá a tiszta, megbízható és megfizethető energiát célzó megoldások, a fenntartható mezőgazdaságot és a körforgásos gazdaságra való átállást lehetővé tevő megoldások kialakításához.

A legjobb projekteknek szánt összeget minden olyan módon fel lehet használni, amit az innovátorok és start-up-ok alapvetően fontosnak tartanak ötletük megvalósításához.

Legyen szó akár egy kiállításon való részvételről vagy egy termék végleges formájának kialakításáról vagy teszteléséről, mi támogatjuk azt!” – magyarázza Dr. Thomas Narbeshuber, majd emlékeztet arra, hogy a pénzeszközök hiánya szokott lenni az egyik leggyakoribb oka annak, hogy néha a legjobb egyéni elképzelések végül mégsem valósulnak meg.

A versenyről, a követelményekről és a jelentkezés módjáról további információk az alábbi honlapon érhetők el: http://www.join-innovationhub.com/.

Forrás: BASF Hungária Kft.