0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Jelentős agrár- és élelmiszeripari exportnövekedés várható

„Célunk jelentősen bővíteni a magyar húsipari termékek és borok kínálatát és exportját. Joggal remélhetjük, hogy jelentős agrár- és élelmiszeripari exportnövekedés előtt állunk Kanadában” – emelte ki Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, miután a torontói magyar főkonzulátus szervezésében kanadai üzleti delegációval folytatott megbeszélést az Agrárminisztériumban.

Az elmúlt időszakban egyre több kanadai vállalat érdeklődik a magyar agrár-élelmiszeripari termékek, illetve a feldolgozóipari fejlesztések iránt, számos magyar élelmiszeripari vállalatot látogattak már meg. A kanadai üzleti küldöttség azon nagy cégek vezetőinek és tulajdonosainak köréből jött létre, amelyek a magyar áruk importjának 90%-át szervezik hazánkból.

Az Agrárminisztérium célja az élelmiszerexport növelése, a magyar prémium termékek megismertetése távolabbi piacokon is.

„Nyugat felé is nyitunk, a portfóliót a tengerentúlon egyaránt lehet bővíteni” – mondta a helyettes államtitkár, aki hozzátette: idén tavasszal új, aktívabb és kezdeményezőbb korszak kezdődött a magyar agrárdiplomáciában, és ennek legfontosabb eleme az állam hangsúlyos szerepvállalása, hídverő szerepe a magyar agrárvállalkozások és a külföldi piacok között.

A tengerentúli partnerek – köztük a Concord Meats, a Con-Nois-Seur Wine Imports, a Legacy Distributors, a Tilsonburg Custom Foods, valamint az ImportRus számára elsősorban a hús, a tőkehús, a feldolgozott és füstölt hús, a mangalica, a prémium magyar borok, a delikátesz és fagyasztott termékek, a sertéshús, továbbá az egész kacsa és kacsamell, a nyúlhús, a baromfitermékek, illetve a halal élelmiszerek kanadai importja lehet elsősorban hozzáadott érték.

Forrás: AM sajtóközlemény