0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Újabb étteremlánc csatlakozik a vegán forradalomhoz

A McDonald’s háromévnyi kutatás és fejlesztés után piacra dobja első növényi alapú burgerét az Egyesült Királyságban.

A régóta várt McPlant burger a Beyond Meat-tel együttműködve kifejlesztett növényi alapú pogácsát, és borsófehérje alapú vegán „sajtot” tartalmaz, amelynek íze szinte teljesen olyan, mint a McDonald’s ikonikus sajt szeleteinek. A vegán szezámos zsemlét, vegán szósszal, salátával, hagymával, paradicsommal, savanyúsággal, ketchuppal és mustárral tálalják.

Az új 3,49 fontos (1430 forintos) burgert szeptember 29-től 10 McDonald’s étteremben tesztelik Coventryben, majd október 13-tól további 250 étteremre terjesztik ki az Egyesült Királyságban.

A gyorsétteremlánc közölte, hogy 2022-ben tervezi a vegán burger országos bevezetését.

A McDonald’s közölte, hogy a McPlant burgert az étteremlánc egyéb, nem vegán fogásaitól elkülönítve főzik, és külön erre a célra szolgáló eszközöket használnak. A burger a Vegetarian Society által tanúsított, és 429 kalóriát tartalmaz.

Michelle Graham-Clare, a McDonald’s UK és Írország marketingvezetője elmondta: „nagyon örülünk, hogy végre bevezethetjük a McPlant-ot az Egyesült Királyságban és Írországban. Mint minden McDonald’s étel esetében, most is időt szántunk arra, hogy a termékünk megfeleljen a legmagasabb elvárásoknak, és hogy minden vásárlónk elégedett legyen vele. Folyamatosan keressük a különböző módokat az innovációra és a vásárlóink igényeinek kielégítésére, és a McPlant-tal egy olyan ízletes növényi alapú burgert kínálunk, amely mindenki számára vonzó.

Akár vegán vagy, esetleg csak egy növényi alapú burgerre vágysz, biztosak vagyunk benne, hogy élvezni fogod a McPant-ot.”

A McDonald’s is csatlakozik azon gyorsétteremláncok egyre növekvő számához, amelyek már bevezették a legnépszerűbb fogásaik növényi alapú változatait, ilyen például a Leon, a KFC, a Burger King és a Nando’s is.

A vegán termékek iránti kereslet az Egyesült Királyságban tavaly ugrásszerűen megnőtt, mivel az emberek a lezárások miatt csökkentették a hús- és tejtermékek fogyasztását. A The Vegan Society által készített tanulmány szerint 43%-uk egészségügyi, környezetvédelmi vagy állatjogi okokból döntött úgy, hogy csökkenti a húsfogyasztást.

Forrás: independent.co.uk