Back to top

James Bond lecserélte ikonikus koktélját

A Heineken egy új reklámfilmet mutatott be az új James Bond film, a Nincs idő meghalni közelgő bemutatójának alkalmából, „Worth The Wait”, (Megéri a várakozás) címmel, melynek főszereplője maga James Bond megtestesítője, Daniel Craig.

Heineken | Worth the Wait

A reklámfilmben Daniel Craig türelmesen várja az első korty jéghideg Heinekent, majd a rajongóknak címezve, (akik türelmetlenül várják a franchise következő részét) elmondja, hogy a legjobb dolgok azokhoz jutnak el, akik várni tudnak rá.

Társadalmi kísérlet

A Heineken annak érdekében, hogy tesztelje a várakozás érzése mögött rejlő igazságot, valós társadalmi kísérletet végzett, hogy bebizonyítsa: a jó dolgok valóban megérik a várakozást.

A kísérlet során 115 embernek adtak hideg Heineken vagy Heineken 0.0 sört 0-30 perc közötti időközönként, és kiderült, hogy a 20 percet várakozók voltak a legelégedettebbek, amikor megkapták italukat.

Bram Westenbrink, a Heineken márka globális vezetője elmondta: „a Heineken 1997 óta büszke partnere a James Bond-filmeknek. Így, mint minden Bond-rajongó mi is alig várjuk, hogy a Nincs idő meghalni a mozikba kerüljön. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy van, amire tényleg érdemes várni, és ezt most be is bizonyíthatjuk. Legyen szó egy jéghideg sörről vagy egy akció dús közönségfilmről, a legjobb dolgok valóban azokhoz jutnak el, akik várnak.”

További megállapítások

A kísérlet során tízből négy résztvevő a sör átvételének várakozásának tulajdonította az elégedettséget. A válaszadók több mint fele (56%) egyetértett azzal, hogy jobban élvezik a dolgokat, ha egy kicsit várniuk kell rá.

A résztvevők úgy vélték, hogy 4-6 perc lenne az optimális idő, amíg várniuk kell a sörükre,

azonban a kutatás azt találta, hogy az elégedettség a 20 perces várakozási idővel rendelkező csoportban érte el a csúcsot, ami arra utal, hogy az azonnali, vagy legalábbis a gyorsabb örömforrás nem olyan kielégítő, mint azt az emberek gondolnák.

A várakozás nem biztos, hogy rossz dolog

Daria A Bakina, PhD, szociálpszichológus, az Edelman Data and Intelligence (globális, multidiszciplináris kutatási, elemzési és adattanácsadó cég)kutatási igazgatója elmondta: „ez a kutatás a szociálpszichológia területén a való világban, valós körülmények között végzett kísérletek hosszú hagyományát követi. A tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a várakozás nem feltétlenül rossz dolog, sőt, még nagyobb az élvezet, miután le kell küzdeni egy olyan akadályt, mint a 20 perces várakozás egy frissítő, tökéletes italra.”

Forrás: 
esmmagazin.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kizárólag magyar frisshús lesz az ALDI állandó kínálatában a NAK nyomására

Az ALDI mai bejelentése jelentős előnyökkel jár a magyar hústermelőknek, hozzájárul a tudatos vásárlás szélesebb körben történő elterjedéséhez, valamint jelentősen csökkenti a hústermékek előállításának ökológiai lábnyomát.

Akác-, hárs- és napraforgómézeink baktériumgátló hatása

A népgyógyászatban és hagyományos orvoslásban a sebgyógyító hatás mellett a mézet leggyakrabban légúti megbetegedések tüneteinek enyhítésére használják. Számos publikáció támasztja alá a mézek antibakteriális hatását a leggyakoribb légúti baktériumokkal szemben, ám biofilm­képződést gátló hatásuk kevésbé kutatott.

A jó sajt a földeken terem

A jó sajt a földeken terem – fogalmaz Szücs-Felföldi Krisztina, aki férjével együtt működteti a Joli Sajtműhely elnevezésű családi vállalkozást a zalaegerszeghez közeli Zalaistvándon.

Az USA Mezőgazdasági Minisztériuma nekiment az EU-nak

Az Unió Termőföldtől az Asztalig Stratégiájának célja, hogy élelmiszertermelést igazságossá és egészségesebbé tegye, miközben csökkenti a növényvédőszerek használatát. Tom Vilsack amerikai mezőgazdasági miniszter azonban vehemensen ellenzi ezt.

Lelket ápol, aki kertet művel

Lassan vége az idei szezonnak a kertben, a vérbeli hobbikertész azonban már lélekben a tavaszra készül. Nekik is hasznos volt Sipos József növényorvos jó tanácsokban bővelkedő, de könnyed hangvételű előadása. A nagymamája „boszorkányfüzetéből” is megosztott néhány praktikát.

Ön mennyi élelmiszert pazarol?

A 2016-os és 2019-es felméréseket követően idén ismét élelmiszerhulladék felmérést végez a Nébih. Ha szeretné tudni, háztartása mennyi élelmiszert pazarol, és ebből mennyi lenne megmenthető, vagy csak szeretné segíteni a hivatal munkáját, vegyen részt ön is a mérésben!

Paraziták a beporzókon: a monokultúra lenne az oka?

Az Amerikai Egyesült Államokban működő különböző intézmények tudósai közös kutatásban arra a megállapításra jutottak, hogy a monokultúrás termesztés gyakorlatának széles körű alkalmazása növeli a beporzó rovarok parazitáinak előfordulását.

Turul Expo, Kárpátalja legjava

Ma már világosan látszik, hogy azok cselekedtek bölcsen, akik a világjárvány első hullámai idején is kitartottak céljaik mellett, és azt az időt, amit mások kényszerűségből tétlenül töltöttek, fejlesztésre és innovatív ötleteik megvalósítására fordították, hangzott el a nyolcadik Turul Expón.

Kenyérvíz, kenyérkávé, kenyérpuding, kenyérpörkölt: október 16. a kenyér világnapja

A kenyér az egyik legfontosabb táplálékunk, ami központi szerepet játszott a korai társadalmak kialakulásában is. Ázsia nyugati részén kezdtek el először gabonát termeszteni, innen terjedt el északra és nyugatra a gabonából készült kenyér. Ja, és nem csak vajjal kenve ehetjük…

Mit tehet a (hétmilliárd) vevő?

Azáltal, hogy megvesszük, megfőzzük, tároljuk az ételt, mi is az agrár-élelmezési rendszer aktív szereplőjévé válunk. Mindenki fogyasztó, és itt az idő, hogy átalakítsuk az agrár-élelmezési rendszereket. Erre emlékeztet a FAO, az ENSZ élelmezésügyi és mezőgazdasági szervezete az Élelmezés Világnapja, október 16-a kapcsán. De mit is tehetnénk pontosan?