Back to top

A világjárvány óta egyre többen (és többet) költenek online vásárlásra

A brit vásárlók mintegy 70%-a állítja, hogy az online és mobiltelefonon történő vásárlás vált a kedvenc vásárlási módjává, szemben a koronavírus-járvány előtti kevesebb mint 50%-kal – derült ki a Credit Karma személyi pénzügyi startup cég tanulmányából.

A tanulmány során 1034 brit felnőttet kérdeztek meg júliusban, hogy felmérjék, hogyan változtak a digitális költési és banki szokások a COVID-19 korlátozások kezdete óta. A megkérdezettek több mint fele mondta, hogy az online vásárlásaik száma megnőtt a járvány kezdete óta, és több mint egyharmaduk mondta, hogy ennek következtében többet is költöttek.

Egészséges gazdaság

„Az egészséges fogyasztói költekezés, akár online, akár más módon, általában az egészséges gazdaság jele, ami nagyszerű lehet a piac számára” – mondta Ziad El Baba, a Credit Karma Egyesült Királyságért és Kanadáért felelős vezérigazgató.

Ugyanakkor az online vásárlás sokkal kevésbé kézzelfoghatóvá teheti a vásárlók számára a vásárlás aktusát, ami megkönnyíti számukra, hogy többet költsenek, mintha egy hagyományos üzletben vásárolnának, tette hozzá.

A járványügyi korlátozások a digitális finanszírozás különböző területeinek kedveztek, mint például a „buy now, pay later”, azaz „vedd meg most, fizess később”, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy akár kisebb vásárlások esetén is részletekre osszák a fizetést – derült ki a felmérésből. A válaszadók mintegy 60%-a mondta, hogy a világjárvány alatt vagy azt követően kezdte el használni a „buy now, pay later” szolgáltatásokat.

Az online részvény- és kripto befektetés szintén növekedést mutatott, a válaszadók több mint fele mondta, hogy a világjárvány alatt vagy után kezdte el használni ezeket a szolgáltatásokat.

Míg az online és mobil banki szolgáltatások igénybevétele a brit vásárlók körében már a COVID-19 zárlatok előtt is magas volt, a világjárvány felgyorsíthatta a váltást: válaszadók 8%-a mondta azt, hogy a korlátozások kezdete óta inkább személyesen, bankfiókban intézi banki ügyeit, míg 2020 előtt ez az arány 19% volt.

A Dansk Erverv, a Dán Kereskedelmi Kamara új tanulmánya szerint az online vásárlás az elmúlt öt évben 75%-kal nőtt Dániában, és a COVID-19 világjárvány felgyorsította ezt a növekedést.

Forrás: 
esmmagazin.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Növénybazárból nyári bevétel

Sok hazai egynyári- és balkonnövény-termesztő kertészet szembesül a nyári bevételhiánnyal. A tavaszi értékesítési idény egyre hamarabb fejeződik be, sokak szerint a kereslet egyik napról a másikra hagy alább, és az őszi értékesítés is visszafogottabb. Lenne rá megoldás, hogy nyáron is bevételhez juthassanak a termelők.

Nem csak vakarózásra használják a fiatal üszők a keféket

A tejelő szarvasmarhák természetes ösztöne, hogy tisztogatják magukat és vakaróznak. Ha lehetőségük van rá, kortól függetlenül az összes jószág előszeretettel használja napi szinten az automata keféket. A Journal of Dairy Science tudományos lapban megjelent kutatás azonban elsőként jellemzi a nem motoros kefék használatát az elválasztott tejelő üszők körében.

Drágám, lekapcsolnád kérlek a világító leandert?

2017 decemberében a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói bejelentették, hogy megtalálták a módját, hogyan hozhatnak létre fényt kibocsátó növényeket. Ezt úgy érték el, hogy speciális nanorészecskéket ágyaztak a vízitorma növény leveleibe, amelyek lehetővé tették, hogy közel négy órán keresztül halvány fényt bocsássanak ki.

Korábban hulladéknak tartott rostból készül újfajta cukor

A hagyományos édesítőszer kiváltását célzó termékek alapanyagát a búza- és rizsszalmához, illetve a kukoricacsutkához hasonló mezőgazdasági hulladékok alkotják.

Új körülmények, új megoldások

A zöldfelület-gazdálkodás szakembereit nem csak a klímaváltozás nyomán kialakuló időjárási szélsőségek állítják komoly kihívások elé.

Az egészséges táplálkozás kihat a gyerekek mentális jólétére is

Egy tanulmány szerint azok a gyerekek, akik naponta öt vagy több adag gyümölcsöt és zöldséget esznek, sokkal jobb mentális egészségnek örvendenek. A kutatás szerint a nagyobb mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztás a középiskolások körében jobb mentális jóléttel jár együtt, a tápláló reggeli és ebéd pedig minden korosztályban összefügg az érzelmi jóléttel.

Kizárólag magyar frisshús lesz az ALDI állandó kínálatában a NAK nyomására

Az ALDI mai bejelentése jelentős előnyökkel jár a magyar hústermelőknek, hozzájárul a tudatos vásárlás szélesebb körben történő elterjedéséhez, valamint jelentősen csökkenti a hústermékek előállításának ökológiai lábnyomát.

Akác-, hárs- és napraforgómézeink baktériumgátló hatása

A népgyógyászatban és hagyományos orvoslásban a sebgyógyító hatás mellett a mézet leggyakrabban légúti megbetegedések tüneteinek enyhítésére használják. Számos publikáció támasztja alá a mézek antibakteriális hatását a leggyakoribb légúti baktériumokkal szemben, ám biofilm­képződést gátló hatásuk kevésbé kutatott.

A jó sajt a földeken terem

A jó sajt a földeken terem – fogalmaz Szücs-Felföldi Krisztina, aki férjével együtt működteti a Joli Sajtműhely elnevezésű családi vállalkozást a zalaegerszeghez közeli Zalaistvándon.

Az USA Mezőgazdasági Minisztériuma nekiment az EU-nak

Az Unió Termőföldtől az Asztalig Stratégiájának célja, hogy élelmiszertermelést igazságossá és egészségesebbé tegye, miközben csökkenti a növényvédőszerek használatát. Tom Vilsack amerikai mezőgazdasági miniszter azonban vehemensen ellenzi ezt.