0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 14.

Innovatív biológiai gombaölő szerek a gazdáknak

A Corteva Agriscience és az Elemental Enzymes nevű biotechnológiai és enzimmegoldásokat fejlesztő vállalat ma bejelentette, hogy egy új, a növények széles körére - ideértve a szójababot, gabonaféléket, kukoricát, olajos magvakat, rizst és cukornádat, valamint a gyepet és dísznövényeket -, alkalmazható biológiai gombaölőszerrel bővítik hosszútávú nemzetközi megállapodásukat.

A megállapodás révén a Corteva exkluzív licencet kap az Elemental Enzymes szabadalmaztatott peptid technológiájához. Az új technológia egy természetben előforduló 22 aminosavból álló peptidet használ, hogy figyelmeztesse és fejlessze a növények immunrendszerét a betolakodó kórokozókra, így segítve a növényeknek megvédeni magukat a gombás betegségekkel szemben, mint például az ázsiai szójarozsda, a cerkospórás levélfoltosság és a kalászosok fuzáriumos betegségei.

„A gazdálkodók olyan biológiai megoldásokat keresnek, amelyek bizonyítottan kiszámítható teljesítményt nyújtanak”

– mondta Susanne Wasson, a Corteva Agriscience növényvédelmi üzleti platformjainak elnöke. „Az Elemental Enzymes-szel együttműködve tovább növeljük elkötelezettségünket, hogy olyan innovatív és bevált megoldások elérésében segítsük a gazdákat, amelyek kiegészítik a hagyományos gombaölő szereket, fokozzák a növények ellenálló képességét és fejlődését a kihívást jelentő környezeti feltételek mellett, valamint növelik a termények mennyiségét és egészségét.”

A Corteva ezt a technológiát Holzem™ biológiai gombaölőszer márkanév alatt kínálja a biológiai termékportfóliója részeként, ezzel kiegészítve népszerű gombaölő megoldásait. A vonatkozó regisztrációkat tekintve a Corteva a Holzem™ biológiai gombaölőszer globális bevezetését 2022 -ben várja Latin -Amerikában és 2023 -ban az Egyesült Államokban.

„Izgatottan várjuk, hogy folytathassuk a Corteva Agriscience-el folytatott munkánkat, hogy új biológiai gombaölőszert állítsunk elő, amely világszerte leküzdi a növénybetegségeket a növényfélék széles skáláján. Az Elemental Enzymes elkötelezett az új hatékony technológiák kifejlesztésre a fenntartható mezőgazdaság érdekében, amelyben számos termelői kihívást kezelnek szerte a világban ” – mondta Brian Thompson, az Elemental Enzymes vezérigazgatója.

A Corteva modellje a kategóriájában legjobb biológiai portfólió kifejlesztésére egyesíti a külső innovációt, az együttműködést a kutatás és fejlesztés terén, az engedélyezést és a forgalmazást. Ez a megállapodás bemutatja, miként működik együtt a Corteva piacvezető vállalatokkal az ügyfélközpontú innovációk kereskedelmi forgalomba hozatalának felgyorsítása érdekében. A Holzem ™ biológiai gombaölőszer a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban egy újabb hatásmechanizmust kínál a szermaradékok kezelésében, késlelteti a kártevőkkel szembeni rezisztenciát a hagyományos gombaölő szerekkel szemben, valamint növeli a terméspotenciált és a profitabilitást.

A megállapodás további részletei nem kerültek nyilvánosságra.

Forrás: Corteva Agriscience sajtóközlemény