0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Másfélszeresére bővíti vasúti szállításait a brit Tesco

A komoly logisztikai nehézségeket okozó kamionsofőr-hiány miatt és környezetvédelmi szempontból döntött úgy Nagy-Britannia legnagyobb kereskedelmi lánca, hogy Spanyolországból ezentúl vasúton szállíttatja a zöldséget és a gyümölcsöt. Ebben partnere a spanyol Trasfesa Logistics szállítmányozó vállalat.

A cég ügyvezetője, Ken Murphy a Reutersnek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy ezzel a lépéssel csökken a légszennyezés és enyhítenek a szállítási nehézségeken. Az utóbbi három hónap nehéz időszak volt, és a Tesco a szoros szállítmányozási kapcsolatai és részletes beszállítási tervei miatt tudta sikerrel venni az akadályt. Időközben elkezdték bővíteni a hűtővagonos gyümölcs- és zöldségszállítást Spanyolországból, hogy biztosabb legyen az ellátás.

A Nagy-Britanniában kialakult kamionsofőr-hiány miatt szeptemberben már több kiskereskedő és olajtársaság jelezte, hogy nehézségei vannak a teljes körű ellátás fenntartásával.

A Tesco eddig 65 ezer konténernyi árut szállított vasúton a szigetországba, ezt a mennyiséget 90 ezerre emelnék novemberre vagy decemberre. Az ügyvezető szerint jószerével a Tesco az egyetlen élelmiszer-kereskedő, amelyik komoly nagyságrendben használja a vasutat árufuvarozásra.

Még jobban érzékelteti a terv jelentőségét, hogy a jelenlegi 65 ezer konténer vasúti szállításával 35 millió kilométernyi közúti szállítást váltanak ki.

A spanyol Trasfesa Logistics szeptembertől indította új expressz vasúti fuvarozási szolgáltatását, amivel kezdetben hetente 15 zöldség-gyümölcs rakományt indítanak útnak Valenciából. Az expressz fuvart este 8-ig fogadják, ami lehetővé teszi, hogy aznap szedett terményeket indítsanak útnak.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/freshfruitportal.com