Back to top

Világrekord: több mint 800 darab paradicsom egyetlen tőről

Ugyan még várnak a hivatalos igazolásra, de úgy tűnik megdőlt a legtöbb, egyetlen tőről leszedett paradicsom Guiness-rekordja.

Egy angol kertész összesen 839 darab paradicsomot szedett le egyetlen tő paradicsomról. Ezzel egyúttal megdöntötte a korábbi Guinness-rekordot is, mivel a korábbi legtermékenyebb paradicsomtőről „mindössze” 488 bogyót tudtak szedni. A brit The Sun portálon megjelent beszámoló szerint csaknem egy óra kellett ahhoz, hogy betakarítsák az összes- egyébként pénzérme nagyságú- termést. A rekordot felállító termelő, a 43 éves Douglas Smith le is filmezte a betakarítást, és tanúkat is hívott, hogy a új Guinness -világrekord igazolható legyen, egyelőre várnak a rekord felállításáról szóló hivatalos igazolásra.

Az egyébként informatikusként dolgozó hobbikertész alaposan fölkészült a korábbi rekord megdöntésére. Tudományos publikációkat olvasott, talajmintát vett, amit laboratóriumban vizsgáltatott meg. A paradicsom palántához a magot saját maga vetette márciusban, a töveket üvegházban nevelte. Azt is elárulta, hogy hetente 3-4 órát töltött a tövek gondozásával. 

A lelkes kertbarátnak nem ez az egyetlen rekordja: tavaly ő termelte Nagy-Britannia legnagyobb paradicsomát, amelynek súlya több mint 3,1 kg volt. 

A nem mindennapi paradicsomtőről videó is készült: 

Dad sets world record after growing 839 tomatoes on single truss | SWNS #shorts

 

Forrás: 
www.magyarmezogazdasag.hu/hortidaily.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Javában zajlik az őszi faültetési program a településeken

Országban minden településnek lehetősége van saját erdő létrehozására is, a támogatások kihasználhatósága érdekében a pályázat beadási határideje kitolódott 2022. december 31-ig - hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára pénteken Dunabogdányban, a Településfásítási Program faültetésén.

Különleges aromájú belga gyömbér

Az egyik belgiumi szupermarket kiváló minőségű, friss és helyben termesztett gyömbért kínál. A fenntartható módon, növényvédő szer használata nélkül nevelt gyömbérnek erősebb az íze, mint az importált árunak, állítja a forgalmazó vállalat.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba

Sok hasznos és értékes információval gazdagodhatnak a termelők, kereskedők akkor, ha a virágértékesítési szezont követően jut idő a tapasztalatok kiértékelésére.

A növényi alapú étrend a migrénes fejfájásra is megoldást nyújthat

Egy tanulmány szerint a növényi alapú étrendre való áttérés teljesen megszüntetheti a krónikus migrént. Ezzel kapcsolatban az orvosok kiemelték annak a férfinak az esetét, akinek eltűnt a migrénes fejfájása, miután megváltoztatta táplálkozási szokásait.

Gazdálkodóként teljesedne ki az ezredfordulós generáció Kínában

Hu Siqin ígéretes karriert futott be Sanghajban egy Fortune 500-as cégnél, több mint elég pénzzel, de valami a nagyváros ragyogó fényei ellenére hiányzott neki, amit ő "gyökereknek" nevez.

A Mancs őrjárat szállítja az almát

Aligha van olyan óvodás és kisiskolás, aki ne ismerné a Mancs őrjárat cuki problémamegoldó kutyáit, telitalálatnak tűnik tehát a dél-tiroli Melinda almatermesztő konzorcium legújabb ötlete, amellyel ennek a korosztálynak a gyümölcsfogyasztását szeretnék felturbózni.

Várják a véleményeket a fagyasztott zöldségek-gyümölcsök jó higiéniai gyakorlatához

Elkészült „A gyorsfagyasztott növényi eredetű (zöldség, gyümölcs) termékek jó higiéniai gyakorlatához” útmutatónak, a Magyar Hűtőipari és Konzerv Szövetség tagvállalataival, valamint a Campden BRI Magyarország szakértőivel (egyben, mint szerkesztőkkel), mint ipari munkacsoporttal egyeztetett új változata.

Így spórolhatunk a vegán, vegetáriánus és flexitáriánus diéta során

Régóta él az a szemléletmód, hogy a növényi alapú étrend eleve drágább, mint a hagyományos mindenevő étrend, aminek az lehet az oka, hogy egyesek kételkednek a táplálkozásuk megváltoztatásában. Azonban kiderült, hogy ez a feltevés nem teljesen igaz.

Drágul a hús

A hús iránti erős fogyasztói kereslet és a csomagolóüzemekben tapasztalható munkaerőhiány volt az oka az idén tartósan magas húsáraknak - közölte az Amerikai Agrárminisztérium (USDA) kedden az élelmiszer-inflációról szóló havi jelentésében.

Próbaüzem volt a gyümölcsfeldolgozóban

A város pályázott a 400 négyzetméteres zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzem létesítésére, amely 250 millió forint uniós támogatással valósult meg. Hűtőház is épül, évi 30 ezer tonna árut szeretnének megforgatni. A hosszú távú terv az, hogy TÉSZ-t hoznak létre.